Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

27/11/2015

Ζητείται Κόμμα Να Βάλει Τελεία! ~ Party Requested To Put A Dot!

Ζητείται… Κόμμα, να βάλει τελεία!   14-5-2010 > 25-6-2010


Ναι σε ένα πολιτικό κόμμα που θα είναι:
αντιαπολυταρχικό, αντιδικτατορικό, αντιδογματικό, αντιεξουσιαστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαθεστωτικό, αντικαπιταλιστικό, αντικεφαλαιοκρατικό, αντιμιλιταριστικό, αντιμοναρχικό, αντιοπουρτονιστικό, αντισυμβατικό, αντιφασιστικό, …

Ναι σε ένα πολιτικό κόμμα που θα είναι:
αριστερό, ελεύθερο, επαναστατικό, πολιτισμένο, ριζοσπαστικό, …
… άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας!

~~~~~~~

Ναι σε ένα Αριστερό κόμμα που θα στηρίζει και θα υποστηρίζει ή τουλάχιστον δε θα γυρνά την πλάτη του αλλά θα συζητά και θα σκέπτεται σοβαρά τα παρακάτω, τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου και με τη σύμφωνη πάντα γνώμη των πολιτών της χώρας μέσω δημοψηφίσματος:

  • Συνταγματική καθιέρωση της άμεσης υποχρεωτικής συμμετοχικής δημοκρατίας.

  • Καθιέρωση υποχρεωτικού δημοψηφίσματος δύο φορές το χρόνο σε όλες της άμεσης σημασίας αποφάσεις για την πορεία και επιβίωση της χώρας σε βάθος χρόνου.

  • Κάθε δεύτερο εξάμηνο ο λαός να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέσω των παραπάνω υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων.

  • Κατάργηση του θεσμού του προέδρου της δημοκρατίας, καθιέρωση της πραγματικής απλής αναλογικής, η κυβέρνηση να μη μπορεί να έχει λιγότερους από 160 βουλευτές στο κοινοβούλιο και να γίνει αυστηρά πενταετής η θητεία της κυβέρνησης.

  • Η διαφθορά σε όλους τους τομείς να γίνει κακουργηματική πράξη και να χτυπιέται στη ρίζα της και άμεσα χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και παραθυράκια του νόμου.

  • Οι φυλακές να είναι πραγματικά δημόσια αναμορφωτήρια. Αναμόρφωση με καθιέρωση της «ποινής» που θα εκτίεται σε κοινωνική προσφορά και εργασία.

  • Όλες οι απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες για την ομαλή επιβίωση και αναβίωση της χώρας ΔΕΚΟ το κράτος θα έχει το 100% του ελέγχου τους: ασφάλιση, ένοπλες δυνάμεις, τηλεπικοινωνίες & διαδίκτυο, Μ.Μ.Μ., νερό, πηγές ενέργειας (ανανεώσιμες και συμβατικές), παιδεία, πρόνοια, σώματα ασφαλείας, υγεία.

  • Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα αντίστοιχα συνδικαλιστικά πανελλήνια όργανα τους.

  • Όλα τα συνδικαλιστικά πανελλήνια όργανα των εργαζομένων ανεξαρτήτου κλάδου να διοικούν με έμμεσο, εφαρμόσιμο και μη γραφειοκρατικό τρόπο τα αντίστοιχα υπουργεία. Ο υπουργός να είναι διοικητικό και εκλέξιμο όργανο από τα αντίστοιχα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα και να ανήκει στην ιεραρχία τους.

  • Αυστηρός έλεγχος με νόμους, θεσμούς και κυρώσεις σε όλα τα Μ.Μ.Ε. . Άμεσος έλεγχος από τα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

  • Η δουλειά να είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει σε κάθε πολίτη του.

  • Όλες οι επιχειρήσεις που θα απασχολούν πάνω από 3 άτομα οι εργαζόμενοι να έχουν τον έλεγχο τουλάχιστον στο 60% της επιχείρησης.

  • Τουλάχιστον το 70% των εργασιακών θέσεων της χώρας σε όλους τους τομείς να ελέγχονται και να ενισχύονται από το κράτος.

  • Ενίσχυση όλων των κλάδων των ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν ατομική επιχείρηση.

  • Ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών και κατάργηση των γαιοκτημόνων και των μεγαλοιχθυοτροφείων. Άμεση στήριξη γεωργών και αλιέων από το κράτος.

  • Όλοι οι πολίτες να έχουν πρώτη κατοικία. Κατάργηση ενοικίων με κρατική χρηματοδότηση.

  • Δήμευση από το κράτος όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας και ορθολογιστική διαχείριση και ισοκατανομή των εκκλησιαστικών ναών της χώρας και των θρησκευτικών λειτουργών της.

  • Έξω όλες οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, οι τράπεζες και οι εταιρείες με ξένα συμφέροντα από τη χώρα μας. Σταδιακή κατάργηση του χρηματιστηρίου εφόσον και όπου είναι εφικτό.

  • Αυστηρός έλεγχος στη λαθρομετανάστευση. Μέγιστος χρόνος παραμονής όλων των λαθρομεταναστών στη χώρα -που ζουν ήδη εδώ ή θα έρθουν στο μέλλον- να είναι οι τρεις μήνες με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας.

  • Κατάργηση των φοιτητικών εκλογών με τον τρόπο, του ψαρέματος δηλαδή κομματικών ψήφων, όπου γίνεται σήμερα. Αναβάθμιση και επαναπροσδιορισμός του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της Παιδείας γενικά στη συνείδηση του Λαού.

~~~~~~~

ΟΧΙ !!!

  • στη δικτατορία της μειοψηφίας, της πλειοψηφίας, της χούντας και του προλεταριάτου.

  • στο μονοπώλιο της ιδιωτικοποίησης ή του κράτους.

  • στις ξένες βάσεις ανά γης, στο Ν.Α.Τ.Ο., στην Ε.Ε., στο Δ.Ν.Τ., στους G8 και στα όποια συμβούλια «ασφαλείας» του ΟΗΕ.

  • στο ΛΑ.Ο.Σ., στη Ν.Δ., στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., στα δεκανίκια τους και σε όσους βουλευτές έχουν στηρίξει στο παρελθόν αυτά τα κόμματα και έχουν φτιάξει ή θέλουν να φτιάξουν σήμερα νέο κόμμα.

~~~~~~~

ΝΑΙ !!!

  • στην ελευθερία της έκφρασης και των ιδεών.

  • στην παιδεία της τέχνης και του πολιτισμού.

  • στην ενωμένη Αριστερά που σκέπτεται.

  • στον ενωμένο Λαό που αντιστέκεται.

~~~~~~~

ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ!


Το παραπάνω κείμενο μπορεί εκ πρώτης όψεως να έρχεται σε αντίθεση με το κείμενο «Μονόδρομος η ψήφος στην Αριστερά!» (http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/2015/11/one-way-vote-on-left.html) αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι. Με κανένα Αριστερό κοινοβουλευτικό Ελληνικό κόμμα δεν συμφωνώ 100% λόγω του μεγάλου κυρίως ιδεολογικού κενού που υπάρχει στην εποχή μας αλλά και πολλών άλλων πραγμάτων που μοιάζουν -εκ πρώτης όψεως- φαινομενικά αμελητέα αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Δεν παραγνωρίζω όμως το γεγονός πως η Ελληνική Αριστερή φωνή είναι η μοναδική υγιής -από όλες τις απόψεις- στεντόρεια και δυνατή φωνή στη χώρα μας σήμερα. Και γι’ αυτό θέλω να την δω υπερκομματικά (και μόνο έτσι!), θέλω να βάλω το ζήτημα της ατομικής ευθύνης του καθενός από εμάς (υπάρχει και τέτοια!), μη κοιτώντας με κομματικές παρωπίδες (αυτές θα μας φάνε!), αλλά με ορίζοντα ανοιχτό και καθαρό για το μέλλον αυτού του τόπου.

Οι καιροί που διανύουμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και γι’ αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται πολυφωνία απόψεων και προτάσεων με κατεύθυνση πάντα την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και το συμφέρον του Ελληνικού Λαού. Το πιο εύκολο από όλα είναι να πεις πως όλοι είναι ίδιοι και να απέχεις. Όμως αυτό βολεύει τους πάντες (και εσένα πιο πολύ που το κάνεις!) και είναι το μόνο εύκολο και το πιο «ανώδυνο».

Το δύσκολο είναι να έχεις πολιτικό, κοινωνικό όραμα και ιδεολογία, και να παλεύεις γι’ αυτή πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Να αντιστέκεσαι και να αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο με όποιο κόστος.

Όχι στον κομματικό προσανατολισμό της ψήφου στην κάλπη! Η ψήφος να αποκτήσει χαρακτήρα Εθνικής συνείδησης, ατομικής ευθύνης και υπερκομματικής Πατριωτικής στάσης.

Ψηφίζω Αριστερά
γιατί δεν θέλω το συμφέρον του κόμματος μου
αλλά της Πατρίδας μου!






Δεν υπάρχουν σχόλια: