Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

30/01/2016

Αριστερό Πολιτικό Μέτωπο; Ωραίο και σύντομο Ανέκδοτο! ~ Left Front? What a Joker you are!

Αριστερό Πολιτικό Μέτωπο; Ωραίο και σύντομο Ανέκδοτο!
30-1-2016


Έλεγα να γράψω κάτι νέο με αφορμή τα πολλά πολιτικά κείμενα που έχω γράψει σχετικά με τη σημερινή -διαχρονικά στα χρόνια της κρίσης- πολιτική πρόταση της αριστεράς. Δυστυχώς έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Επειδή δεν ήμουν ούτε θα γίνω κομματόσκυλο της αριστεράς ή οργανόσκυλο της αναρχίας, προσπαθώντας να μείνω ελεύθερος άνθρωπος και ανένταχτος που κινείται και στους δύο αυτούς χώρους -περισσότερο της αριστεράς και λιγότερο της αναρχίας, θα προσπαθήσω πολύ περιληπτικά να γράψω ένα σχόλιο για τη σημερινή πλήρη απουσία και πολιτική πρότασης της αριστεράς.

Λοιπόν υπάρχει το ΚΚΕ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ μ-λ), κόμματα χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα (ΕΠΑΜ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) και διάφορα πολιτικά σχήματα/κινήσεις (ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΚΚ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, κα) που θα έπρεπε να ενωθούν αφήνοντας ιδεολογικές περιχαρακώσεις, κοντόφθαλμα κομματικά συμφέροντα, δογματικές παρωπίδες και ηγεμονισμούς. Το ΚΚΕ έχει τη μισή περίπου εκλογική και πολιτική δύναμη όλων των άλλων μαζί σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές, 300.000 με 400.000 αγωνιστές ή εν δυνάμει. Άλλες τόσες πολιτικές και εκλογικές είναι οι δυνάμεις όλων των άλλων μαζί.

Όμως επειδή είμαι πολιτικά ρεαλιστής πλέον το ΚΚΕ θα παραμείνει περιχαρακωμένο βλέποντας την μόνη πολιτική πρόταση να προέρχεται από όλους τους άλλους. Όμως πως θα γίνει αυτό χωρίς σκληρή αυτοκριτική για τη σύμπραξη της Αριστερής Πλατφόρμας με αυτόν τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν φεύγουν από τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της ΛΑΕ τα παλιά στελέχη της (Λαφαζάνης, Στρατούλης, κτλ) και να δώσουν σε νέα πνοή όπως στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τη μόνη που τίμησε με τόση δεινότητα και κοινοβουλευτικό έργο το κοινοβούλιο; Περίμεναν να φύγουν οι... οπορτουνιστές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν πολιτικό μέτωπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΕΕΚ; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν γίνεται ένα ενιαίο κόμμα με μία σημαία και ένα πανό; (...κτλ, κτλ, κτλ...)

Τι να (ξανά)"πρωτο"γράψει κανείς; Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, είναι γνωστό αυτό. Σήμερα βέβαια πιστεύω ακράδαντα πως τη μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο απλός πολίτης και ο απλός ιδιώτης αυτής της χώρας και λιγότερο πλέον οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές διότι απλά δεν συμμετέχει και δεν πιέζει ποικιλοτρόπως και πολυεπίπεδα και συνεχώς αναθέτει. Όμως τρομακτικές ευθύνες έχει και η απουσία της αριστεράς πολιτικά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ερώτημα είναι η πολυφωνία και η πολυδιάσπαση βοηθά σε κάτι πρακτικά αυτό το τόπο;

Βοηθά μόνο όταν υπάρχει ένα ελάχιστο πολιτικό, άμεσο, μεταβατικό, εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό, εξειδικευμένο, επιστημονικά (καλό θα ήταν και ιδεολογικά) τεκμηριωμένο πρόγραμμα, στοχευμένο και στοχοπροσηλωμένο στο σύνθημα "χτυπάμε μαζί, βαδίζουμε χώρια, αλλά στην ίδια πλευρά του δρόμου". Βρείτε τα μεταξύ σας ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΕΠΑΜ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και συμφωνείστε σε πέντε σημεία ώστε να υπάρχει πολιτική ανάσα στην πατρίδα μας. Φτιάξτε ένα κόμμα, ένα πολιτικό μέτωπο, με μία σημαία, ένα πανό, ένα πολιτικό κείμενο και βγείτε στο δρόμο και εμείς μαζί σας. Σήμερα δεν υπάρχει πολιτική ανάσα και προοπτική στη χώρα μας. Η Αριστερά είναι πολυδιασπασμένη και δυστυχώς στον δικό της κόσμο, πάντα πίσω από τα γεγονότα. 

Ωραία και γίνεται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και έχει επιτυχία και πέφτει η κυβέρνηση. Ποιος θα την διαδεχτεί; Το ΚΚΕ μιλάει για απλή αναλογική τόσα χρόνια και ενώ ξέρει πως με απλή αναλογική αυτοδυναμία δεν θα υπάρχει αλλά (ω Μαρξ!) δεν συνεργάζεται με κανέναν! Τότε τι λέει στον κόσμο; ψηφίστε Δεξιά; Η υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική αριστερά τι σκατά κάνει; Τόσο δύσκολο είναι ένα μεταβατικό ρεαλιστικό πρόγραμμα πέντε σημείων; Ποτέ η Αριστερά δεν είχε άλλοτε τόσους πολλούς επιστήμονες και δεν ήταν τόσο πολύ διασπασμένη από την μεταπολίτευση και μετά.

Ρε, είμαστε Άνεργοι. Σκεφτόμαστε να Μεταναστεύσουμε. Ξυπνήστε επιτέλους!
Πεινάει κόσμος. Αυτοκτονεί κόσμος. Δολοφονείται κόσμος. Πνίγεται κόσμος. Ξυπνήστε ρε!
Αν και μπορεί να είναι αργά για να πειστεί πια ο κόσμος, Ενιαίο Αριστερό Πολιτικό Μέτωπο Τώρα! Μόνο όποιος δεν αγωνίζεται είναι χαμένος. Γνωστό αυτό. Κάντε το Πράξη.


Kostis seizeTHEsky
https://plus.google.com/+seizeTHEsky
άνεργος υδραυλικός-ψυκτικός-εκπαιδευτικός εργαστηρίων



Δεν υπάρχουν σχόλια: