τελευταία ενημέρωση ιστολογίου 18-3-2019 blog's last update
τελευταίο κείμενο ιστολογίου 5-2-2019 blog's last text
σύνολο κειμένων ιστολογίου 424 blog's all texts

Ο κειμενογράφος, δημιουργός και διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου με το ψευδώνυμο Άρης Ελάτης σας ευχαριστεί πολύ για το πέρασμα σας από εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail ή στο τηλέφωνο για οτιδήποτε θέλετε.

Όλες οι δημιουργίες -κείμενα και φωτογραφίες- είναι πνευματικές δημιουργίες και υπόκεινται στα πνευματικά δικαιώματα -copyright ©- του δημιουργού και διαχειριστή αυτού του ιστολογίου όπως αναφέρεται ανωτέρω.

*Άλλα κείμενα μου θα βρείτε κι εδώ MYwhiteblack-texts τα οποία δεν είναι καταχωρημένα στο παρόν ιστολόγιο αλλά στο βασικό μου ιστολόγιο γενικών θεμάτων ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ seizeTHEsky-WhiteBlack.blogspot.com

Αμέσως παρακάτω θα βρείτε όλα τα κείμενα ταξινομημένα ανά ετικέτες:
  1. με ετικέτες ανά θέμα (subject)
  2. με ετικέτες ανά συλλογή (collections order)
  3. με ετικέτες ανά φόρμα κειμένου και εξαιρετικά αφιερώματα (text-format and Tributes Specials)
  4. με ετικέτες ανά χρονολογική σειρά (chronological order)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (2)

About the Blog ~ Contact Us

Σχετικά Με Το Ιστολόγιο ~ Επικοινωνία

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 15-3-2019 ~/|\~ Στο ιστολόγιο αυτό ξεκίνησαν τα κείμενα να αναρτώνται από τις 17-11-2015 και έως σήμερα 15-3-...

My Blogs in Blogger

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΘΕ τα προβλήματα του «τόπου» σου και ΔΡΑΣΕ. ~ LEARN the problems of your municipality and ACT.

ΜΑΘΕ τα προβλήματα του «τόπου» σου και ΔΡΑΣΕ.
2-5-2014Ειδικά σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια μνημονιακής λαίλαπας, τίποτα δεν είναι το ίδιο στο μεταπολιτευτικό τοπίο. Κάθε κοινότητα, κάθε δήμος, κάθε νομός, κάθε περιφέρεια είναι μία μικρή «χώρα» που έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη Χώρα που όλοι υποτίθεται πως νοιάζονται για αυτήν. Σαφώς... νοιάζονται όλοι γι’ αυτήν: άλλοι να την ξεπουλήσουν κομμάτι-κομμάτι σε ντόπια ή ξένα αφεντικά και άλλοι να φροντίσουν τους ανθρώπους -είτε είναι έλληνες, είτε είναι μετανάστες-, τα πουλιά, τα δέντρα, τους σπόρους, τις πηγές.

Με λίγα λόγια το κάθε «πρόβλημα» εδώ και πολλά χρόνια -ίσως και πάντα- δεν ήταν ποτέ πρόβλημα τοπικό αλλά συνολικό και συλλογικό. Δημόσια (και όχι κρατικά) ΜΜΕ, ΜΜΜ, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κέντρα πολιτισμού, αθλητισμού, ψυχαγωγίας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ελεύθεροι χώροι, πλατείες: αν δεν είναι προβλήματα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας όλα αυτά τότε τι είναι; Μπορούν αυτά τα καθημερινά προβλήματα να βρουν τοπικές-δημοτικές λύσεις ή πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένας γενικότερος σχεδιασμός;
Θα ξεσηκωθούμε;

Τα προβλήματα δεν είναι τοπικά και δημοτικά αλλά αφορούν όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας: ανθρώπους, ζώα, φυτά. Αφορούν όλα τα στοιχεία της Φύσης και της Ζωής: αέρα, ουρανό, γη, νερό, θάλασσα. Μας ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι. Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι επίτροποι της ΕΕ μαζί με τα ντόπια πρόθημα τσιράκια τους, είτε της εκάστοτε δημοτικής εξουσίας, είτε της κεντρικής εξουσίας, ξεπουλάνε το προτεκτοράτο-μπανανία “Ελλάς” σε ευρωπαϊκές και ελληνικές εταιρείες: από τη Θράκη μέχρι τη Κρήτη, από τη Ρόδο μέχρι τη Κέρκυρα.
Θα τους αφήσουμε;

Όχι στα ευρωπαϊκά στοχευόμενα προγράμματα και επιχορηγήσεις που καταστρέφουν την πραγματική οικονομία μας. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι και οι γέροι, χωρίς ρατσιστικούς, φυλετικούς και φασιστικούς διαχωρισμούς, πρέπει να είναι στο προσκήνιο και να είναι αφέντες στον τόπο τους. Όχι στο ξεπούλημα της γης, των νησιών, του νερού, της ενέργειας, της θάλασσας, των βουνών. Μας ανήκουν. Ανήκουν σε όλους τους κατοίκους αυτού του τόπου: Ανθρώπους, Ζώα, Πουλιά, Ψάρια, Φυτά. Δε θα τους τα χαρίσουμε.
Δεν θα τους αφήσουμε!

Όχι στο ξεπούλημα της αγροτιάς, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, της δημόσιας και δωρεάν υγείας, των δημόσιων δρόμων και της δημόσιας ελεύθερης πρόσβασης, του δημόσιου ορυκτού πλούτου, της φυσικής ομορφιάς αυτού του τόπου, των καθαρών θαλασσών, των αγέρωχων βουνών, της εύφορης γης, του ζωογόνου ήλιου, όλων των πλασμάτων και των κατοίκων, της ιστορικής μας μνήμης, που όλα αυτά μαζί είναι η πραγματικά «βαριά βιομηχανία» αυτού του τόπου που τυχαίνει να λέγεται σήμερα Ελλάδα.
Πρέπει να ξεσηκωθούμε!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Όχι στην εσαεί και χωρίς έλεγχο αντιπροσώπευση-εκπροσώπηση. Ναι στους ανακλητούς, αιρετούς, μιας θητείας δημόσιους πολιτικούς λειτουργούς. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Όχι στην ανάθεση. ΜΑΘΕ τα προβλήματα του «τόπου» σου και ΔΡΑΣΕ. Όχι άλλος εφησυχασμός: κλείσε τη τηλεόραση και συζήτα με το γείτονα, το φίλο, το συγγενή, τον συνάδελφο, το συμφοιτητή, το συνταξιούχο, τον συνδημότη, τον ετεροδημότη και βρες λύσεις για τα προβλήματα σου. Διάβασε. Ενημερώσου. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και όχι ατομικά ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Μεσσίες δεν υπάρχουν.
ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Γίνε ενεργός δημότης.


2-5-2014
Κώστας Π.
κείμενο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
σε δήμο των δυτικών περιοχών της Αθήνας
με δημοτική παράταξη “ανένταχτων”
και της «εκτός των τειχών Αριστεράς»


Δεν υπάρχουν σχόλια: