Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

11/01/2016

Ευρωπαϊκή Ένωση: πρόβατα πολίτες στο στόμα μιας λυκοσυμμαχίας των λίγων ~ European Union: citizens sheep in the mouth of a wolf alliance of a few

Ευρωπαϊκή Ένωση: πρόβατα πολίτες στο στόμα μιας λυκοσυμμαχίας των λίγων   21-3-2013


Και ένα μικρό παιδί σήμερα καταλαβαίνει περισσότερα από ένα μεγάλο ενήλικα γιατί το πρώτο δεν έχει γίνει τόσο δουλικά φοβισμένο όπως ο δεύτερος. Να ήταν μόνο το πρόβλημα της Ελλάδας στην ευρωζώνη να πω εντάξει εμείς φταίμε. Αλλά εδώ μιλάμε κυριολεκτικά έχει γίνει χαμός: ο αδύναμος κρίκος η Ελλάδα, ξαφνικά έγινε PIGS, μετά PIIGS και τελικά PIIGCS! Κατάφεραν σε μια μέρα να καταστρέψουν την Κύπρο με βασικότερο σκοπό βέβαια να κόψουν τα φτερά των Ρώσων, αλλά, και των Κυπρίων (τραπεζιτών κυρίως). Ότι και να γίνει η αξιοπιστία του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και ο σκοπός έχει επιτευχτεί: τα πολλά εισαγόμενα λεφτά θα μεταναστεύσουν για «ασφαλέστερους» προορισμούς τύπου Ελβετίας, Λουξεμβούργου και Λιχτενστάιν.

Τι δεν καταλαβαίνεις πια ρε μαλάκα Ευρωπαίε; Το ότι διαλύουν τη χώρα σου οι πλούσιες ανεπτυγμένες βιομηχανικά και τεχνολογικά χώρες; Το ότι οι αγροτικο-τουριστικές χώρες είναι καταδικασμένες; Το ότι οι το ευρώ είναι ένα νόμισμα των ισχυρών μόνο χωρών που έχουν ικανότητα εξαγωγών; Το ότι αυτή η Λυκοσυμμαχία είχε ένα και μόνο σκοπό εξ αρχής: να ενώσει και να μεγιστοποιήσει τα κεφάλαια των ισχυρών καπιτα-ληστών σε όλη την Ευρώπη; Με όποιο κόστος, σε εθνικό και υπερ-εθνικό επίπεδο; Το ότι οι πλούσιες βόρειες εξαγωγικές χώρες χρειάζονται τις φτωχές νότιες εισαγωγικές χώρες για να πουλάνε ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα προϊόντα τους; Το ότι αυτή η Λυκοσυμμαχία έχει βάψει, βάφει και συνεχίζει να βάφει με αίμα τα χέρια της στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στα Φώκλαντ, στη Λιβύη, στο Μάλι, στη Συρία; Το ότι συνεχίζουν χώρες όπως πχ η Γαλλία και η Αγγλία το αποικιοκρατικό τους φασιστικό-καταστροφικό γεω-πολιτικο-στρατιωτικό παιχνίδι; Τι πια δεν καταλαβαίνεις; Το ότι υπάρχουν ηλίθιοι οικονομολόγοι τύπου Βαρουφάκη (και που δε ξέρω τα ακριβή τους κίνητρα ή απλά παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) να υποστηρίζουν σε συνέντευξη τους πως όλα θα άλλαζαν αν εμείς δεν είχαμε ηλίθιους πολιτικούς (!) και το 2010 είχαμε πει όχι στο σχέδιο της Μέρκελ, λέγοντας μας σαφώς πως τα μνημόνια και η καταστροφική πορεία της Ευρώπης είναι θέμα ηλίθιας λανθασμένης διαπραγμάτευσης του GAP ;!

Πάρε το χαμπάρι: η ΟΝΕ και η ΕΕ δεν μετασχηματίζεται, δεν διορθώνεται. Μόνο καταστρέφεται και το κάθε κράτος οικονομικά ανεξάρτητο και πολιτικά αυτόνομο χαράζει την δική του πολιτική-οικονομική γραμμή, βρίσκοντας οικονομικές, γεωπολιτικές ή άλλες συμμαχίες για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να ευημερήσει σε όφελος των πολλών. Οι βλακώδεις καφενείου ρητορικές απόψεις πως πρέπει να είμαστε με το άρμα των ισχυρών της γης (πχ ΝΑΤΟ και ΕΕ) δεν είναι καθόλου βλακώδεις τελικά αλλά εξυπηρετούν τη ρητορεία των κρατούντων και των ανελεύθερων ανθρώπων. Έτσι απλά.

Εγώ πάντα έχω μάθει να βλέπω τα πολιτικά γεγονότα από τη πλευρά τού πως οι πολλοί -δηλαδή όλοι εμείς- βλέπουμε, ακούμε, οσμιζόμαστε, ψηλαφούμε και εντέλει μιλάμε ή σιωπούμε για όλα αυτά τα τραγικά που μας περιβάλλουν τα τελευταία χρόνια. Και συγκεκριμένα από την εκλογή του Γιωργάκη (GAP) και μετά. Οι Λίγοι πλούσιοι -και όσοι τους στηρίζουν- είναι ο εχθρός μας. Εμείς οι Πολλοί, φτωχοί και μικρομεσαίοι, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε, να μάθουμε να μη φοβόμαστε και υπερήφανα να τους πετάμε πίσω το ξεροκόμματο που μας πετάνε για να ζήσουμε. Τα θέλουμε ΌΛΑ γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο: και σε υλικά αλλά και σε πνευματικά αγαθά.

Και τα κόμματα τι κάνουν; Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (είναι αυτά που είναι εκτός βουλής και έμπρακτα -παρά στις όποιες αγκυλώσεις και αδυναμίες τους- πιστεύουν σε ένα μετωπικό σχηματισμό που θα δώσει ώθηση στο Λαϊκό Κίνημα για μια σοσιαλιστική προοπτική) όλα τα κόμματα εντός βουλής, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, προσπαθούν από τη μεριά τους -χωρίς να τα βάζω βέβαια όλα στον ίδιο ντορβά- να κοροϊδέψουν, να ποδηγετήσουν, να καθυποτάξουν, να εξαφανίσουν τη λαϊκή οργή για ίδιον όφελος. Δυστυχώς η αλήθεια είναι σκληρή και δεν πρέπει να κλείνουμε άλλο τα μάτια. Οι βουλευτές μας -και οι 300!- παρέδωσαν τη χώρα, είτε ως άμεσα συνεργαζόμενοι, είτε σε μιαν ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική, στους ξένους και ντόπιους επικυρίαρχους, καταστρέφοντας μέσα σε δύο, τρία χρόνια ότι χτιζόταν (έστω και λαθεμένα, έστω και προβληματικά) από το 1974 και μετά. Ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά και το κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα ξεχωριστά έχουν το δικό τους προσωπικό ή συλλογικό μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την κατάσταση.

Αυτό το τόσο κομβικό σημείο της εξόδου από την ΟΝΕ και την ΕΕ, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα -πλην του ΚΚΕ που λέει μόνο όταν με τους δικούς του όρους και ως δια μαγείας θα γίνει «λαϊκή εξουσία» με τον… εαυτό του, αφού στην πράξη δεν συνεργάζεται με καμιά άλλη δύναμη πλην αυτών που ελέγχει απόλυτα κομματικά, τότε μπορεί να επιτευχτεί η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ- την κάνουν γαργάρα με αντάλλαγμα την κυβερνησιμότητα, τις βουλευτικές τους έδρες, τα συνδικαλιστικά τους αξιώματα και τις κομματικές τους επιχορηγήσεις. Από την ένταξη μας στην ΕΕ και μετά, ύπουλα και μεθοδικά, έχει καταστραφεί η μικρομεσαία αγροτιά και η μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση, κλείνουν όλες οι μικρές επιχειρήσεις και επιβιώνουν οι μεγάλες τύπου LIDL, PRAKTIKER, IKEA, ZARA, LEROY MERLIN, CARREFOUR, κτλ., ο μικρός ελεύθερος επαγγελματίας καταστρέφεται και επιβιώνουν μόνο τα εταιρικά σχήματα, οι μισθοί έχουν κατέβει από 300 έως και 500 ευρώ τουλάχιστον σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους, οι νέοι χωρίς επαγγελματική προϋπηρεσία είναι καταδικασμένοι στην ανεργία, στην μετανάστευση ή στην φτωχοποίηση με μισθούς πείνας. Τι άλλο πια δεν καταλαβαίνεις;

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, τώρα πια, του τύπου δεν ήξερα και δεν γνώριζα. Και ήξερες και γνώριζες, και έκλεινες επιλεκτικά και τα μάτια και τα αυτιά και το στόμα. Κανένας δεν είναι τόσο χαζός ώστε να μη γνωρίζει και να μη ξέρει, εκτός από ελαχίστων εξαιρέσεων. Φοβόμαστε, μας “βολεύει” να είμαστε με τους ισχυρούς διότι ο άλλος δρόμος είναι ο εντελώς αντίθετος και πρέπει να τα βάλουμε με τους ισχυρούς -ξένους ή ντόπιους- με μόνα όπλα μας την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την συνομιλία μεταξύ μας.

Οι Κύπριοι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα ως τώρα είναι πιο πολύ ενωμένοι και προσπαθούν συλλογικά να βρουν λύσεις έστω και μέσα στο υπάρχον αδιέξοδο καπιταλιστικό σύστημα της ΕΕ. Εμείς δε μπορούμε σε τίποτα να τα βρούμε και να ξεστραβωθούμε βλέποντας το Ταξικό πρωτίστως και έπειτα το Εθνικό μας συμφέρον; Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι και είχαμε πάνω από είκοσι κομματικούς σχηματισμούς στις εκλογές! Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά -αλλά και ο ανένταχτος/αντιεξουσιαστικός/αναρχικός χώρος- τι στο διάολο περιμένει και δεν ενώνεται (στην πράξη ως αυτόνομοι πολιτικοί -ή κινηματικοί- σχηματισμοί μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό μετωπικό καθοδηγητικό όργανο που θα καταργήσει όμως ξεχωριστές μοναχικές πορείες σε ζητήματα τακτικής και κινηματικής λογικής), ώστε να αχνοφανεί μια νότα αισιοδοξίας στο Λαϊκό Κίνημα; Τι σκατά ιδεολογικές αγκυλώσεις και μικροκομματικοί μικροκινηματικοί εγωισμοί τους χωρίζουν και δεν ενώνονται στα βασικά ζητήματα; Πόση πια «ιδεολογική» καθαρότητα θέλουν κάποιοι; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί όλο και πιο πολλοί νέοι -αλλά και γενικά ο κόσμος της εργασίας- δεν συμμετέχουν πουθενά.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον μας αφού υπάρχουν τόσο πολλοί ανελεύθεροι και ανεγκέφαλοι άνθρωποι να με περιτριγυρίζουν. Με λίγα λόγια κανείς δε θέλει να ματώσει (έστω και «ιδεολογικά»). Προτιμά να δουλεύει υποτακτικά σα σκυφτός δούλος και να ματώσουν άλλοι γι’ αυτόν. Ο «κυρ-Παντελής» είναι αθάνατος. Ο «κυρ-Παντελής» είναι αήττητος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: