Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

11/01/2016

Τραγικές Οι Αποκαλύψεις Των Εκλογών Στις 6-5-2012 Tragic Revelations Of Elections On

Τραγικές οι αποκαλύψεις των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.
Οι μάσκες της λαϊκής ανθρωπομάζας έσπασαν με πάταγο.
Μάιος-Ιούνιος 2012


βλέπε τους πίνακες:
ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012   A1πίνακας, ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012   Β1πίνακας
http://seizethesky.blogspot.gr/2012/07/personal-post-election-assessments.html

Μια πρώτη εκτίμηση είναι πως το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 είναι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει: η λαϊκή μάζα ψήφισε ως τέτοια και όχι ως ελεύθεροι Έλληνες Πολίτες. Και όταν λέω για ελεύθερος Έλληνας Πολίτης κυριολεχτώ στον ορισμό. Αφού κατευθυνόμενη από οργή, άγνοια, αμορφωσιά, βλακεία -που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια της και φτάνει ως την ηλιθιότητα, αδιαφορία, μηδενισμό ψήφισε με αυτό το καταστροφικό τρόπο:
- Στη Δεξιά έδωσε 47,43% (2.999.376 ψηφοφόροι με ποσοστό 30,15% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων) ποσοστά ψήφου! Αποτελούμενη από 10 κόμματα τα οποία είναι Ν.Δ., Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗ.ΣΥ., Δημοκρατία Ξανά, Δράση, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κόμμα Φιλελευθέρων και το ΟΧΙ (Καζάκη – Παπαθεμελή). Λες και η Δεξιά με τους κυριότερους εκφραστές της δεν συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια στη σφαγή της Ελλάδας, λες και δε συμμετείχε στα «μνημόνια» και τη «δανειακή σύμβαση» με όποιο τρόπο μπορούσε. Λες και η εθνικιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι το δεξί ροπαλοφόρο χέρι της Δεξιάς παράταξης.
- Στο Κέντρο έδωσε 25,12% (1.588.359 ψηφοφόροι με ποσοστό 15,96% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων) των ψήφων με τα εξής 7 κόμματα: ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι, Κοινωνική Συμφωνία, Κίνημα Δεν Πληρώνω, Ένωση Κεντρώων και το Κοινωνία (πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια).
- Υπάρχουν και 8 κόμματα, από το σύνολο των 32 κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές, τα οποία δεν ξέρω ιδεολογικά που ανήκουν. Σίγουρα όχι στην Αριστερά τα οποία σε ποσοστά είναι άνευ σημασίας της τάξεως του 0,59% (37.012 ψήφοι) ή 0,37% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
- Και τέλος στην Αριστερά που πήρε μόλις 26,87% (1.699.349 ψηφοφόροι με ποσοστό 17,08% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων) αποτελούμενη από 7 κόμματα τα οποία είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., το Κ.Κ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, Ε.Ε.Κ., Ο.Α.Κ.Κ.Ε. και Ο.Κ.Δ.Ε..
- Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά από το ποσοστό του 26,87% κατέχει μόλις το εξωφρενικό ποσοστό του 1,57% (101.995 ψηφοφόροι με ποσοστό 1,03% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων)! Δείχνοντας πως δεν μπορεί να εμπνεύσει και να φέρει καμιά αλλαγή έξω από το άρμα της διαχειριστικής συστημικής κοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το εξωφρενικά χαμηλό της εξωκοινοβουλευτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς δείχνει πως η άμορφη ασχημάτιστη ανθρωπομάζα του λαϊκού Έλληνα μεροκαματιάρη είναι απαίδευτη πολιτικά, ιδεολογικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά και πάει λέγοντας. Δείχνει πως δεν θέλει την ανατροπή αλλά απλά την διαχείριση του συστήματος και αν βάλουμε και το απίστευτο ποσοστό του 34,9% (3.4723656…!!!) που δεν πήγε καν να ψηφίσει δείχνει την απαξίωση και τον εγκλωβισμό του εκλογικού σώματος μέσα στα όρια του συστήματος. Δείχνει πως θέλει κάποιον άλλο να παλεύει γι’αυτόν χωρίς αυτόν. Δείχνει τις αγκυλώσεις της κοινωνίας που ενώ καταστρέφεται η Ελλάδα συμβαίνουν τα εξής οξύμωρα τραγελαφικά πράγματα στα διάφορα στρώματα της κοινωνίας της σαν γενική τάση και όχι ως ξεσπάσματα:
Η λαϊκή ανθρωπομάζα δεν πάει σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες. Δεν συμμετέχει σε απεργίες, οργανώσεις και συνδικάτα. Δεν πρωτοστατεί και επαναστατεί για πιο μαχητικά και αγωνιστικά προτάγματα της εποχής μας. Δεν πρωτοπορεί, απλά σέρνεται από τις καταστάσεις και αναμένει το μεσσία -υπό οποιαδήποτε μορφή- για να την βγάλει από την κρίση… ως δια μαγείας, μην τυχόν και ξεβολευτεί από τον καναπέ και την βολή της.
        Είναι τέτοια η σημερινή επίθεση του κεφαλαίου που θα έπρεπε να είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες ενάντια σε αυτήν την απίστευτη επίθεση. Υπήρχε μία περίπτωση για ειρηνική επίλυση εντός του συστήματος και μέσα από τις κάλπες να μπορούσε να αχνοφανεί μια λύση αλλά τελικά ούτε αυτή δε φάνηκε. Οι προτάσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς είναι ανατρεπτικές και πρέπει ο καημένος απαίδευτος Έλληνας να χάσει την ηρεμία του και τη θαλπωρή των ονειρώξεων του για να μπορέσει να τις πραγματοποιήσει. Και κάτι τέτοιο είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει. Θέλει όλα να τα κάνει εκ του ασφαλούς και από απόσταση.

- Μια άλλη ανάγνωση των αποτελεσμάτων λέει τα εξής:
► 2.484.698 ψηφοφόροι σε ποσοστό 24,97% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (!!!) μέσω των κομμάτων του μνημονίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ καθώς και των φιλομνημονιακών Ντόρα Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) και Στέφανου Μάνου (Δράση) ψήφισαν υπέρ του μνημονίου. Φοβερό!!! Το ¼ των Ελλήνων ήθελαν πάλι τους ίδιους: μας είπαν πως η χώρα πάει καλά! Να την «χαίρονται» τέτοια χώρα.
        ► 2.439.877 ψηφοφόροι σε ποσοστό 24,52% εκ του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μέσω των αντιμνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημιουργία Ξανά, ψήφισαν κατά του μνημονίου.
Δηλαδή το ¼ του της λαϊκής ανθρωπόμορφης μάζας ψήφισε κατά του μνημονίου, το ¼ υπέρ του μνημονίου, το 34,9% απλά αδιαφόρησε και δεν πήγε στις κάλπες, το 4,4% βαδίζει προς το φασισμό και το ναζισμό ή το μπάχαλο και την εκδίκηση μέσω της Χρυσής Αυγής, ενώ μόνο το τελικό (Ν+Δ+Ε=) 7,94% ψήφισε με ανατρεπτική ψήφο (έξω από ΕΕ και €), εντός ή εκτός εισαγωγικών, μαζί με τα άκυρα και τα λευκά.

Τι άλλο μπορεί να γράψει κανείς για το αδιέξοδο των ανεγκέφαλων λαϊκών ανθρωπόμορφων ελληνικών μαζών; Τι άλλο μπορεί να γράψει κανείς για την ηλιθιότητα και την βλακεία; Για την μαλακία του εγκεφάλου;

        Εγώ λόγω του ανώτερου αποτελέσματος και επειδή ο κόσμος δεν έχει ανατρεπτικές διαθέσεις πιστεύω πως το καλύτερο είναι αν ξαναγίνουν πρόσφατα εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης έως τις αρχές Ιουνίου να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ενωτική τάση για «ένωση της Αριστεράς» για να διαχειριστεί κάπως καλύτερα τη χώρα –αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση εκτός των μνημονιακών κομμάτων, με όλα τα αδιέξοδα και κινδύνους που κρύβει μια τέτοια πρόταση. Μη περιμένουμε πολλά για την ώρα. Ας βάλουμε στην άκρη τις επαναστάσεις, το σοσιαλισμό και το κομμουνισμό της εποχής μας.
Εγώ κατά τα άλλα συνεχίζω να είμαι υπέρμαχος προς το παρόν με τις θέσεις και τη στάση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Ακόμα βέβαια δεν έχω ακούσει τι απάντησε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και που κατάληξαν οι επαφές.

Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να είναι…
«Ένα το χελιδόνι, κι η Άνοιξη ακριβή
Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες, να ΄ναι στους Τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί, να δίνουν το αίμα τους»
… όπως έλεγε και ο Ελύτης.


ΥΓ1: Επίσης ξέχασα να γράψω πως κανένας λόγος δε γίνεται για τους μεγάλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με τις βάσεις του που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τον κόσμο είναι φανερό πως δεν τον ενδιαφέρει, δεν τον απασχολεί και δεν επιθυμεί την αποδέσμευση από το άρμα των ισχυρών αφού μόνο η Αντικαπιταλιστική Αριστερά του 1,03% και το ΚΚΕ του 5,39% έχουν τέτοια κατεύθυνση αντιμπεριαλιστικής αποδέσμευσης στο πρόγραμμα τους. Βέβαια ξεχάσαμε τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν. Εμείς ως δια μαγείας θα μετατρέψουμε τις θανατηφόρες βόμβες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε ανθρωπιστικές βόμβες οι οποίες δεν τιμωρούν αλλά απλά… εξανθρωπίζουν τους άπιστους, εμείς οι καλοί Ευρωπαίοι σταυροφόροι του σημερινού μεσαίωνα…

ΥΓ2: Ο δικομματισμός δεν χάθηκε απλά κρύφτηκε καλά· και είναι έτοιμος για αντεπίθεση. Η αντιμνημονιακή προπαγάνδα δεν είναι τίποτα άλλο από μια αποπροσανατολιστική παγίδα. Μόνο η αντικαπιταλιστική δράση αγγίζει τη καρδιά του προβλήματος.

ΥΓ3: Το ΚΚΕ εκτός από «ΌΧΙ» μπορεί να πει κάτι άλλο; Τότε τι θέλει μέσα στο κοινοβούλιο; Ελπίζω όποτε ξαναγίνουν εκλογές ο σκεπτόμενος Πολίτης να τιμωρήσει αυτή την αναλγησία και την ξερολίαση της ΚΕ του ΠΓ του Περισσού.


~~~~~~~

4-6-2012, 12:45  
σχόλιο:
Με τίποτα δε χαλαλίζω τη ψήφο μου για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Κι αυτό γιατί αρχίζει και φαίνεται ξεκάθαρα πλέον -απόλυτα μετά την ανακήρυξη του κυβερνητικού του προγράμματος την Παρασκευή 1 Ιουνίου- πως δεν υπάρχει καμιά διάθεση ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης (των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του απεχθούς χρέους), απλά μόνο η διαχείριση της. Δεν υπάρχει καμία επίκληση στο λαϊκό κίνημα για στήριξη και για επαγρύπνηση. Ακόμα και για το ΝΑΤΟ τα μασάνε. Ένα άλλο ΠΑΣΟΚ του 1981 είναι εδώ.
Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για μένα παύει να είναι αριστερό κόμμα και το τοποθετώ στον διαχειριστικό αριστεροκεντρώο χώρο, ενώ τη ΔΗΜΑΡ στη συστημική κεντροαριστερά. Ο Λαός παραπλανάται, εκφοβίζεται και αυταπατάται για άλλη μια φορά.
Οι φωνές της εξόδου από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δυναμώσουν!
Ψηλά το κεφάλι! Μη μασάς! Μη τους κάνεις τη χάρη!
Στις 17 Ιούνη ψηφίζουμε Αντικαπιταλιστική Αριστερά!
Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: