Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια σε συζητήσεις στο www.stixoi.info [2016] ONline comments

Σχόλια στο stixoi.info όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από αυτή την ιστοσελίδα ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια σε συζητήσεις στο stixoi [2016]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
>>> Πρώτη καταχώρηση ανάρτησης 18-2-2016. >>> Τελευταία ανανέωση ανάρτησης 29-4-2016.
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

στα ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


Ερωταπαντήσεις σχετικά με την λειτουργία του site
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Ytalk&act=details&id=785&va=3


---
seizeTHEday, 15-03-2014 @ 14:21
Εγώ πιστεύω πως το stixoi.info θέλει κάποιες σοβαρές αλλαγές:
1- Να μπουν διαφημίσεις στη δεξιά του πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα μόνιμο διαχειριστή, επί πληρωμή, που θα διαφυλάσσει κάποιους στοιχειώδεις κανόνες εύρυθμης λειτουργίας και συντήρησης.
2- Να αλλάξουν άμεσα τα χρώματα στο πιο σκούρο, το λογότυπο στο πιο ουδέτερο και στο πιο λιτό, οι καρδούλες αριστερά να εξαφανιστούν, κτλ. Να αλλάξει δηλαδή ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σε όλους του τομείς. Το μόνο που να μείνει είναι το σηματάκι (διαολάκι) ως το σήμα κατατεθέν του stixoi.info.


---
seizeTHEday, 18-02-2016 @ 10:56
Μπούρμπουρ Λίθρα το έχω γράψει από το 2014. Και καλό θα ήταν να έμπαινε ένας άνθρωπος γνώστης του χώρου που τον αγαπάει, και γιατί όχι ο ίδιος ο galanta να το δει πιο διαλεκτικά και να γίνει ο ίδιος... διαχειριστής του χώρου του; Πιστεύω πως έχει τόση επισκεψιμότητα το σάιτ που θα έβγαζε σχετικά άνετα σε βάθος ενός χρόνου τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή μισθό από διαφημίσεις και τόσα άλλα: events, εκθέσεις, παρουσιάσεις: βιβλίων, δημιουργών, ποιητών, στιχουργών, κτλ. Μιλάμε όταν ψάχνεις στίχους το πρώτο σάιτ που βγαίνει στο google είναι το stixoi.info. Τι να λέμε τώρα;

Βέβαια για το κομμάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο προσωπικά -οι δημιουργίες των μελών- θα έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο και να διευρυνθεί επίσημα και σε λογοτεχνικά κείμενα, και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πεζό λόγο όπως αρθρογραφία, κριτικές, κείμενα άποψης και γνώμης, κτλ καθαρά βέβαια να είναι προσωπικές δημιουργίες των μελών. Ήδη γίνεται αυτό αλλά να γινόταν και επίσημα από το stixoi.info. Επίσης να έμπαιναν μεγαλύτερες ελευθερίες στα μέλη, σε σχόλια, δημιουργίες (εντάξει καταλαβαίνω ότι θέλει περισσότερο αποθηκευτικό διαδικτυακό χώρο...), να γίνει μόνο για μέλη του stixoi η ανάγνωση των δημιουργών των μελών (δηλαδή να πρέπει να κάνεις απαραίτητα εγγραφή ή σύνδεση για να μπορείς ακόμα και να διαβάζεις τις δημιουργίες), όπως και στο facebook β-α-σ-ι-κ-ό είναι -για να τελειώνεις μια και καλή με τα σούργελα του stixoi.info τις Αυλές και τους Αυλοκόλακες και γενικώς από τα θηλυκά και αρσενικά τα Φασιστοειδή εδώ μέσα που φορούν λογιών-λογιών προβιές και του γνήσιου... εκφραστή του είδους αλλά και του λόγιου... ποιητή, και χωρίς στην τελική ο διαχειριστής του σάιτ να παίζει το ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου ανάλογα την οπτική!- όταν αποκλείσεις κάποιο άλλο μέλος να μη μπορεί ούτε καν να σε βλέπει και π-ο-υ-θ-ε-ν-ά αλλού στο σάιτ (και στις συζητήσεις, και στις δημιουργίες, και στα σχόλια, παντού δηλαδή), και πάρα πολλά άλλα.

Το κομμάτι της καταγραφής/αποθήκευσης στίχων και τραγουδιών είναι όντως ο Θησαυρός του stixoi και θα έπρεπε να προσεχθεί πάρα πολύ (μαζί με τις Μεταφράσεις που το θεωρώ πολύ βασικό κομμάτι και απολύτως απαραίτητο του stixoi), κτλ. Είναι διαδικτυακή μας στιχουργική κληρονομιά αυτό όλο! Μπράβο έτσι κι αλλιώς galanta για την αρχική ιδέα και την υλοποίηση της βέβαια.

Εγώ πάντως όταν εννοώ διαφημίσεις εννοώ μόνο καλλιτεχνικού τύπου και των χώρων που είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά προωθούν όλες τις Τέχνες, και όταν εννοώ όλες εννοώ όλες: και τις εικαστικές, κοσμήματος, θεατρικές, κινηματογραφικές, φωτογραφίας, κτλ. Παράδειγμα του ποιοι θα μπορούσαν να διαφημιστούν είναι καλλιτέχνες από όλα τα είδη και τα επίπεδα (χωρίς κάποιοι... καλλιτεχνικοί χώροι να μονοπωλούν τη διαφήμιση όμως), εκδόσεις, βιβλιοπωλεία, συναυλιακοί χώροι, κτλ. Θα μπορούσε να υπάρχει και ένας χώρος δωρεάν διαφήμισης για νέους καλλιτέχνες -όλων των ειδών- πράγμα που θεωρώ πολύ-πολύ βασικό και που δείχνει την άλλη ιδιαίτερη κουλτούρα που θα έπρεπε να έχει αυτό το σάιτ, τη μη αυστηρά καταναλωτική και εμπορική δηλαδή.

Και ως επίλογο λέω πως φρόντισα -όχι έγκαιρα να ομολογήσω- να δημιουργήσω ένα blog, για παν ενδεχόμενο, που θα έβαζα ότι γραπτό κείμενο μου έχω και θέλω να υπάρχει στο διαδίκτυο, όχι από ψώνιο και μεγαλοϊδεατισμό και φαντασιώσεις καλλιτεχνικές, αλλά από ένα καθαρά ενδόμυχο ψυχικό μου απόθεμα για ουσιαστική Ανθρώπινη επικοινωνία -πράγμα που ΔΕΝ υπάρχει. Ως τώρα αυτό ήταν το stixoi.info από τον Γενάρη του 2016 είναι και αυτό μου το blog: http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/ .

Την Καλημέρα μου στη stixoκοινότητα.



Ερωταπαντήσεις σχετικά με την λειτουργία του site
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Ytalk&act=details&id=785&va=3


---
seizeTHEday, 29-04-2016 @ 11:14
Μαρία μου (arpistre) κι εγώ απέχω συνειδητά από τους σχολιασμούς και την ανάγνωση δημιουργιών, αυτό δε λέει κάτι, ειδικά με άτομα μάχιμα σαν κι εσένα που πάντα θα είναι χρήσιμη και χρηστική η οπτική τους και η βοήθεια τους. Και να η συνεισφορά σου είναι απόλυτα χρήσιμη και χρηστική διότι συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί σου για αρχή να μπει η διαφήμιση στους στίχους και στις μεταφράσεις και όχι στις δημιουργίες και μετά βλέποντας και κάνοντας ο Νικόλας (galanta).

Συμφωνώ και με αυτά που έγραψε ο Μπούρμπουρ Λίθρας περί ήττας. Έχει πολύ δίκιο.

Νικόλα σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Ένας "καλός" μισθός σ-ή-μ-ε-ρ-α είναι αρχικά 1000-1200 ευρώ μικτά που σχετικά θα μπορούσαν να βγουν με πολύ δουλειά και κυνήγι των συγκεκριμένων διαφημίσεων που ανέφερα και των εκδηλώσεων Τέχνης βέβαια που πάνε πακέτο με το σκεπτικό μου. Δεν ξέρω πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν γίνεται διότι σκέπτομαι πως δεν μπορούμε να το ξέρουμε αφού δεν νομίζω στο Ελληνικό διαδικτυακό τοπίο να υπάρχει άλλη ιστοσελίδα σαν το stixoi.info. Τέλος πάντων μην πάει αλλού η κουβέντα. Σημασία έχει να πετύχει αυτό με τη διαφήμιση αρχικά όπως το προτείνεις και βλέπεις για τα παρακάτω, για μόνιμο διαχειριστή, κτλ.

Θα ήθελα επίσης ξαναγράφω αν μπορείς να κοιτάξεις αυτό που προτείνω να γίνει όπως στο facebook σχετικά με τους αποκλεισμούς των μελών. Οι παλιοί ξέρουμε τι έχεις τραβήξει με το να παίζεις τον καλό και τον κακό μπάτσο εδώ μέσα (και έτσι σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθουν και τα λάθη στη διαχείριση) άρα ξανα-σκέψου να βάλεις τον αποκλεισμό μελών να είναι όπως στο facebook διότι είναι άσχημο πχ όταν είχα πάρα πολύ καιρό να μπω στη σελίδα και μπαίνω ξαφνικά το 2013 και βλέπω να ξανα-σφάζονται, να αποχωρούν μέλη, να βρίζονται, κτλ. (γι'αυτό έκανα και το πρώτο σχόλιο που παρέθεσα παραπάνω στις 15-03-2014). Ενώ βάζοντας τον αποκλεισμό μελών με όρους facebook (δηλαδή όταν αποκλείσεις ένα άτομο δεν μπορείς να τον δεις πουθενά αλλού στο σάιτ -ούτε στα σχόλια, ούτε στις δημιουργίες, ούτε στις συζητήσεις, ούτε πουθενά, βέβαια ε-κ-τ-ό-ς από τις καταχωρίσεις στίχων και μεταφράσεων -με ε-ξ-α-ί-ρ-ε-σ-η τα σχόλια τους σε αυτά) μπορείς πραγματικά και ουσιαστικά να κάνεις διαχείριση στην ιστοσελίδα.

Και τελικά χάρηκα που τα ξανα-είπαμε (και με όλα τα παιδιά παραπάνω) έστω και έτσι.



Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-02-2016
copyright © 2006-2016 ~ signature/e-mail © https://goo.gl/X1I3NA


Δεν υπάρχουν σχόλια: