Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια στο διαδίκτυο [3ος/2014] Internet comments

Πολιτικά σχόλια περί δημοψηφίσματος, μετωπικής συμπόρευσης, ανάθεσης, με την κατάληψη του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά στις 18-3-2014...
Σχόλια από το διαδίκτυο όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από την ιστοσελίδα stixoi.info ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια στο διαδίκτυο [3ος/2014]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
>>> Πρώτη καταχώρηση ανάρτησης 2-3-2014. >>> Τελευταία ανανέωση ανάρτησης 18-3-2014.
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

(το προφίλ στο fb έχει γίνει τώρα Άρης Ελάτης και η σελίδα ΑσπροΜαυρο -όταν αντικαταστήσετε στο σύνδεσμο στη σελίδα το "antikapitalistiki.paremvasiμε το "aspromauro.kostaspσας βγάζει στο σύνδεσμο, όμως στο προφίλ δεν γίνεται-, σημείωση στις 9-11-2016)

Επειδή η πολιτική της αντιπροσώπευσης δεν είναι δημοκρατία, υπάρχει κάποιο κόμμα να υποστηρίζει το δημοψήφισμα (με οποιοδήποτε σύγχρονο τρόπο που μπορεί να βρεθεί εύκολα πλέον) για κάθε μα κάθε απόφαση που αφορά το λαό και τη χώρα του; 29-3-2014 http://goo.gl/F0gz3d


Το πρόβλημα αρχίζει από τα κόμματα (εντός και εκτός κοινοβουλίου με την αναλογική ευθύνη που έχει το καθένα από αυτά) και επεκτείνεται στους πολίτες. Τα κόμματα δεν επιθυμούν τα δημοψηφίσματα γιατί δεν μπορούν να υπηρετήσουν τη βούληση του Λαού αλλά μόνο να την καθοδηγήσουν. Σου λέει εμένα η θέση μου είναι "εκτός ΕΕ". Αν εσύ βγάλεις στο δημοψήφισμα "εντός ΕΕ" εγώ τι θα κάνω τότε; Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τα κόμματα.
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ως προς τα κόμματα, για να υπάρξει ένα σωστό δημοψήφισμα θα πρέπει να υπάρξει και σωστή ενημέρωση του κόσμου από τα ΜΜΕ, υπέρ της μίας ή της άλλης θέσης. Όμως τα ΜΜΕ συν-διαμορφώνουν την εξουσία των ολιγαρχών που τα στηρίζουν μαζί με τους βολευτές στον καπιταλισμό. Άρα δεν μ-π-ο-ρ-ε-ί να υπάρξει "ανόθευτο" δημοψήφισμα με ιδιωτικά ΜΜΕ ή χουντικές (κρατικές και κυβερνητικές) ΔΤ.
Η κατάσταση είναι περίπλοκη και αδιέξοδη. Εκτός... κι αν πέσει ο Καπιταλισμός... και υπάρχουν μόνο Δημόσια (όχι κρατικά, κυβερνητικά ή ιδιωτικά) πραγματικά πλουραλιστικά και δημοκρατικά ΜΜΕ.


για το άλλο ένα ακόμα φιάσκο
με την κατάληψη του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά
στις 18-3-2014


Κατέβα ρε παλιο-Λαμόγιε δημόσιε υπάλληλε (ΔΥ) να συμπαρασταθείς στους συναδέλφους σου που απολύονται. Αύριο θα είναι η σειρά σου.
Υποτίθεται ρε σκατο-Λαμόγιο δημόσιε υπάλληλε πως έχετε απεργία αυτές τις μέρες... αλλά είναι και απόγευμα, δεν έχεις δικαιολογία, έχεις σχολάσει.

Αλλά τι λέω; Πάλι θα βρεις δικαιολογίες ξέρω... "να πάω το παιδί στο φροντιστήριο", "να πάω να το πάρω από το νοσοκομείο", "από το γυμναστήριο", "είναι άρρωστη η γυναίκα μου ποιος θα κρατήσει τα παιδιά", "έχω πονοκέφαλο", "μένω μακριά", κτλ,κτλ...

Εμείς του ιδιωτικού τομέα είμαστε ήδη απολυμένοι, άνεργοι και η συμπαράσταση μας τελείωσε. Κάντε ΤΩΡΑ Γενική Πολιτική (και ΌΧΙ κλαδική) Απεργία Διαρκείας (ΓΠΑΔ). Και τότε να ξέρετε πως θα κατέβουμε και εμείς στο Δρόμο Μαζί σας.

Μόνο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αυτής της χώρας μπορούν να κάνουν Γενική Απεργία Διαρκείας χωρίς να απολυθούν άμεσα. Αν έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή δε θα μπορέσουν να απολυθούν κιόλας -μέσω της επίταξης που θα κάνει η κυβέρνηση- και κατά συνέπεια και λόγω της ιστορικής κρισιακής συγκυρίας θα μπορέσει εύκολα να μετατραπεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και να συμπαρασύρει και τον Ιδιωτικό Τομέα που είναι και το ζητούμενο.

Συμπαράσταση ζητάνε στην κατάληψη του Δημαρχείου
στην Πλατεία Κοτζιά εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, σχ.φύλακες
http://bit.ly/Ot86zH
pic.twitter.com/rVR36wgjQ9

>>> σχόλιο για το ίδιο θέμα
Πρώτα να κατέβουν οι "συνάδελφοι" τους δημόσιοι υπάλληλοι που τους αφορά άμεσα και μετά βλέπουμε για τους αλληλέγγυους αριστερούς, αναρχικούς, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και άνεργους.
Φτάνει. Δε μπορούμε να κατεβαίνουμε για τα λαμόγια που κάθονται σπίτι τους στον καναπέ τους και θα πάνε στη δουλειά τους -εν μέσω απεργίας- σαν να μη συμβαίνει τίποτα...
Ο μαζοχισμός έχει τα όρια του... Δεν είμαστε "επαγγελματίες" των πορειών και των διαδηλώσεων. Τέσσερα χρόνια πέρασαν. Υπάρχουν και όρια.

>>> σχόλιο για το ίδιο θέμα
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=631658680222643&id=100001355495997
18-3-2014
Διαφωνώ με τις αναλύσεις σας. Ούτε η ΕΡΤ είχε κόσμο. Αυτό φάνηκε από τις συμμετοχές στις συζητήσεις έξω από το προαύλιο. Και γενικά ο κόσμος σχετικά με τον συμβολισμό που είχε η ΕΡΤ ήταν πολύ λίγος. Ο Τσιμπίδας μας είπε σε μία συζήτηση στον Ιστό για την ΕΡΤ πως οι μισοί εργαζόμενοι της είχαν κάνει αίτηση στη ΔΤ. Όταν βλέπει ο άλλος τέτοια αντιμετώπιση γιατί να είναι αλληλέγγυος; Όταν οι περισσότεροι πήγαιναν για τα τραγουδάκια και όχι για να συζητήσουν πως θα γίνει η ΕΡΤ κέντρο αγώνα. Όταν η πλειοψηφία των εργαζομένων μέσα στην ΕΡΤ δεν ήθελε να λέει πως έχει κατάληψη στο χώρο και φοβόταν να γίνει ένα κέντρο αγώνα για να πέσει η κυβέρνηση. Γιατί να είμαστε αλληλέγγυοι μέχρι τέλους με τον δημόσιο υπάλληλο της ΕΡΤ;

Πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν μπορείς να παλεύεις στη θέση του άλλου. Ο δημόσιος υπάλληλος έχει υποταχθεί. Παράδειγμα ο Σεπτέμβρης των εκπαιδευτικών που ενώ για πρώτη φορά υπήρχε συνδικαλιστική σωστή αριστερή εκπροσώπηση στην ΟΛΜΕ και διάθεση για μάχη -άσχετα με το που θα έφταναν τα όρια της- οι καθηγητές έκαναν πίσω -και όχι οι αριστεροί συνδικαλιστές- όταν συνειδητοποίησαν πως για να υπάρξει νικηφόρα έκβαση στον αγώνα θα πρέπει να ματώσουν οικονομικά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εργατική/ταξική συνείδηση και αλληλεγγύη. Θέλοντας να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο γιατί δεν κατέβηκα σήμερα δηλώνω πως το έκανα συνειδητά. Δεν θα ξανακατέβω σε κλαδική απεργία μερικών ημερών. Μόνο σε Γενική Απεργία Διαρκείας που θα συμμετέχει πλειοψηφικά ο ίδιος ο κλάδος που κάνει την απεργία. Δεν μπορώ να παλεύω εγώ ο αναπληρωτής απολυμένος εκπαιδευτικός, ο άνεργος τεχνίτης για το άλλο το λαμόγιο δημόσιο υπάλληλο που εν μέσω απεργίας αύριο θα πάει στη δουλειά του και σήμερα ενώ μπορούσε να συμπαρασταθεί δεν το κάνει στον ίδιο το συνάδελφο του που ήταν μαζί στο ίδιο σχολείο. Και ενώ ξέρει πως αύριο θα είναι η σειρά του, υποτάσσεται στη μοίρα του, σκύβει το κεφάλι, και βουλώνει αυτιά, μάτια και στόμα... με την φρούδα ελπίδα να τη γλιτώσει για μερικά σκατοευρώ που δεν του φτάνουν κιόλας. Ο μαζοχισμός έχει τα όρια του... Δεν είμαστε "επαγγελματίες" των πορειών και των διαδηλώσεων. Τέσσερα χρόνια πέρασαν. Υπάρχουν και όρια.

Δε θα γλιτώσει κανείς. Ακόμα δε φάνηκε ο πάτος.
Έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και δεν υπήρξε η απαραίτητη συμπαράσταση από κανένα για αυτό το κόσμο. Και το βασικότερο από όλα: μη ξεχνάμε πως οι αγωνιζόμενοι ενεργοί πολίτες είμαστε λίγοι, ασχολούμαστε με πολλά, έχουμε κουραστεί και σιγά σιγά αποστρατευόμαστε. Αφού δυστυχώς φως δεν υπάρχει από πουθενά. Η αριστερά χιλιο-διασπασμένη και εφόσον βάζει τα κομματικά παραμάγαζα της πάνω από το Λαό και τις ανάγκες του και δε μπορεί να ενωθεί Μετωπικά, νομίζω η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Αχτίδες φωτός αναγκαστικά θα υπάρξουν. Θα είμαστε έτοιμοι σαν Λαϊκό κίνημα, σαν ενεργοί πολίτες, σαν αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, σαν Αριστερά να τις αδράξουμε και να πάμε μπροστά; Θα φανεί στο χειροκρότημα... της Ιστορίας.

_________________________

σχόλια σχετικά με το άρθρο
ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ
στο φατσοβιβλίο σε ανάρτηση του https://www.facebook.com/stavros.mavroudeas
(ο σύνδεσμος στα σχόλια)

2-3-2014, 12:15
Μακάρι οι "Δεήσεις" και οι "Προσευχές" να εισακουστούν από ανοιχτά μυαλά και ευήκοα ώτα... Αρκετά με τις παθογένειες της Αριστεράς. Όλης της Αριστεράς. Το μέτωπο αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον. Σήμερα θα έπρεπε να παλεύουμε για την διεύρυνση Του και όχι για τη δημιουργία Του. Ήδη είμαστε πολύ πίσω και ο Χρόνος και οι Ιστορικές εξελίξεις είναι αμείλικτες.
Ξυπνήστε εσείς που βάζετε συνέχεια όρους και προϋποθέσεις: το μέτωπο ΔΕΝ το κάνουμε για τις οργανώσεις της αντι-συστημικής αριστεράς που έτσι κι αλλιώς συναντιούνται στους δρόμους και τους αγώνες, αλλά θέλουμε να το κάνουμε γιατί πιστεύουμε πως η Δυναμική του Μετώπου θα συμπαρασύρει τους ανένταχτους συναγωνιστές, τους απηυδησμένους συναγωνιστές, τους απογοητευμένους συναγωνιστές, τους αγανακτισμένους συναγωνιστές, τους αναποφάσιστους συναγωνιστές κι αυτούς που σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποστράτευση από την αριστερά γενικά. Όπως πολύ συχνά κάνω κι εγώ.

3-3-2014, 21:30
Εγώ πιστεύω πως ο Ρούσης είναι εναντίον της ΕΕ και είμαι υπέρ του δημόσιου λόγου του. Υπάρχει κανείς που δεν το πιστεύει αυτό;
Κι αν το πρόβλημα μας είναι το ότι δεν λέει ξεκάθαρα από την αρχή το "σχέδιο Β" το έξω από την ΕΕ, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε μέτωπο με την κοΑ, την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το Μ-Λ ΚΚΕ ή το ΚΚΕ μ-λ που το λένε; Θέλω να πω πως η παθογένεια δεν είναι πρόβλημα μόνο του "σχέδιου Β" ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά όλης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Και στο κάτω - κάτω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ήδη ένα μέτωπο αλλά δυστυχώς η δυναμική του δεν επαρκεί αυτή τη δεδομένη Ιστορική χρονική στιγμή. Η Ιστορία δεν θα μας περιμένει άλλο. Θα μας προσπεράσει.
Και μην ξεχνάμε οι συνάνθρωποι μας αυτοκτονούν και πεινάνε. Και οι Φασίστες είναι έτοιμοι από καιρό να κερδίσουν κι αυτό το γύρο.

4-3-2014, 20:00
Αφιερωμένο σε όσους νομίζουν πως το βασικό είναι μόνο η ΕΕ. Κοιτάξτε την Ουκρανία. Κοιτάξτε το Φασισμό. Κοιτάξτε τη Χρυσή Αυγή που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ακόμα και διψήφιο νούμερο στα ποσοστά των εκλογών. Για μένα και πάνω από 5% να έχει πολύ είναι (για την μετά Φύσσα εποχή εννοώ) και δείχνει την σοβαρή ανεπάρκεια της Αριστεράς να πείσει και να εμπνεύσει.
Αφιερωμένο μετά το 20'38" λεπτό για το επίμαχο θέμα του Μετώπου. Το θεωρώ μεγάλη "πολυτέλεια" να συζητάμε τόσο πολύ -και να βρίσκουμε και να χτυπάμε συνεχώς τις διαφορές και όχι αυτά που μας ενώνουν που σαφώς είναι περισσότερα, αναφερόμενος βεβαίως σε όλη την εξωκοινοβουλευτική αριστερά- αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο Φασισμός μας απειλεί τόσο πολύ σε όλα τα στάδια του κοινωνικού μας βίου.
Ακούστε προσεκτικά μετά το 20'38" έως το 21'33"λεπτό:
http://info-war.gr/2014/03/fascism-inc-london/
... αλλά και γενικά όλη η εκπομπή του Χατζηστεφάνου αξίζει.



Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-03-2013
copyright © 2006-2016 ~ signature/e-mail © https://goo.gl/X1I3NA


seizeTHEday
04-03-2014 @ 19:31
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
http://stavrosmavroudeas.wordpress.com/2014/03/01/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B1-1-3-2014/

ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ
http://stavrosmavroudeas.wordpress.com/2014/02/22/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

seizeTHEday
27-01-2016 @ 18:59

Από το μαύρο στην ΕΡΤ έως σήμερα: σχόλια και προβληματισμοί #ERT #ERT1 #ERT2 #ERT3 #ERTopen
http://aspromauro-kostasp.blogspot.com/2016/01/ert-from-black-until-today-comments-and.html

seizeTHEday
30-01-2016 @ 18:16



Το κείμενο θα το βρείτε επίσης:
στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/2016/01/comments-for-indifference.html
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/left-front-of-greece.html
στην συλλογή στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/search/label/collectionOnlineAnnotations
στην συλλογή στο blog "seizeTHEsky"
http://seizethesky.blogspot.gr/2014/02/online-annotations.html

επικοινωνία seizethesky(*at-sign*)gmail(*dot*)com
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ.

seizeTHEday
30-01-2016 @ 18:17

Αριστερό Πολιτικό Μέτωπο; Ωραίο και σύντομο Ανέκδοτο!
http://aspromauro-kostasp.blogspot.com/2016/01/left-front-what-joker-you-are.html


---
διαβάστε τα παλαιότερα μου κείμενα παρακάτω
για τα αναγκαία μέτωπα της Αριστεράς
στο ιστολόγιο μου "thoughtsONpaper"


Αριστερό Πολιτικό Μέτωπο; Ωραίο και σύντομο Ανέκδοτο!
30-1-2016
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/left-front-what-joker-you-are.html

Περί εκλογικών και άλλων Δαιμόνων και Δαιμονίων.
15,16-1-2015
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/on-electoral-and-other-demons-and.html

Σχόλια στα ΜΚΔ για την Μετωπική Συμπόρευση στην Αριστερά ~ Left Front of Greece
12ος/2014 και 1ος/2015
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/left-front-of-greece.html

Και μετά τις ευρωεκλογές τι;
26,27-5-2014
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/and-what-else-after-european-elections.html

Οι αυταπάτες των εκλογών
23,24-5-2014
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/illusions-of-elections.html

Διάλογος για τη Μετωπική Συμπόρευση.
6-3-2014
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/dialogue-on-frontal-concurrence.html

Πολιτική Πρόταση: και όμως μπορούμε!;
11-12-2013
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/2016/01/political-proposal-and-yet-we-can.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: