τελευταία ενημέρωση ιστολογίου 18-3-2019 blog's last update
τελευταίο κείμενο ιστολογίου 5-2-2019 blog's last text
σύνολο κειμένων ιστολογίου 424 blog's all texts

Ο κειμενογράφος, δημιουργός και διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου με το ψευδώνυμο Άρης Ελάτης σας ευχαριστεί πολύ για το πέρασμα σας από εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail ή στο τηλέφωνο για οτιδήποτε θέλετε.

Όλες οι δημιουργίες -κείμενα και φωτογραφίες- είναι πνευματικές δημιουργίες και υπόκεινται στα πνευματικά δικαιώματα -copyright ©- του δημιουργού και διαχειριστή αυτού του ιστολογίου όπως αναφέρεται ανωτέρω.

*Άλλα κείμενα μου θα βρείτε κι εδώ MYwhiteblack-texts τα οποία δεν είναι καταχωρημένα στο παρόν ιστολόγιο αλλά στο βασικό μου ιστολόγιο γενικών θεμάτων ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ seizeTHEsky-WhiteBlack.blogspot.com

Αμέσως παρακάτω θα βρείτε όλα τα κείμενα ταξινομημένα ανά ετικέτες:
  1. με ετικέτες ανά θέμα (subject)
  2. με ετικέτες ανά συλλογή (collections order)
  3. με ετικέτες ανά φόρμα κειμένου και εξαιρετικά αφιερώματα (text-format and Tributes Specials)
  4. με ετικέτες ανά χρονολογική σειρά (chronological order)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (3)

About the Blog ~ Contact Us

Σχετικά Με Το Ιστολόγιο ~ Επικοινωνία

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 15-3-2019 ~/|\~ Στο ιστολόγιο αυτό ξεκίνησαν τα κείμενα να αναρτώνται από τις 17-11-2015 και έως σήμερα 15-3-...

My Blogs in Blogger

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Σχόλια στο διαδίκτυο [1ος+7ος/2013] Internet comments

Πολιτικά σχόλια γενικά και ειδικά με αφορμή την "ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ" που έγινε στον προαυλιακό χώρο του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ στις 3-7-2013 και ένα άρθρο στο Ριζοσπάστη για τον Γιώργο Ρούση.
Σχόλια από το διαδίκτυο όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από την ιστοσελίδα stixoi.info ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια στο διαδίκτυο [1ος+7ος/2013]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
4-7-2013
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

(το προφίλ στο fb έχει γίνει τώρα Άρης Ελάτης και η σελίδα ΑσπροΜαυρο -όταν αντικαταστήσετε στο σύνδεσμο στη σελίδα το "antikapitalistiki.paremvasiμε το "aspromauro.kostaspσας βγάζει στο σύνδεσμο, όμως στο προφίλ δεν γίνεται-, σημείωση στις 9-11-2016)

Σχόλιο με αφορμή την "ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ" που έγινε στον προαυλιακό χώρο του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ στις 3-7-2013
http://www.ertopen.com./ekdiloseis/item/989-oi-ekdhlwseis-gia-thn-tetarth-3-7-sto-radiomegaro

http://info-war.gr "Αναβολή της συγκέντρωσης της Τετάρτης στην ΕΡΤ" 9-7-2013
http://yiannismakridakis.gr/?m=201307 "MONTHLY ARCHIVES: JULY 2013"
δημοσιεύθηκε στις εξής σελίδες:
https://www.facebook.com/ERTSocial
https://www.facebook.com/pages/Infowar-Xstefanou/275983795745052
https://www.facebook.com/CatastroikaΣυγχαρητήρια για τη χθεσινή συζήτηση. Ήταν πολύ εποικοδομητική, χρήσιμη και ουσιώδης.

Τάσσομαι ολόψυχα με την όλη άποψη, οπτική και προτάσεις που έκανε ο Άρης Χατζηστεφάνου χθες. Έπρεπε να συνεχιστεί η κουβέντα διότι αυτή τη στιγμή οι συναυλίες και το συνεχές μουσικό φεστιβάλ είναι το δευτερεύων. Το πρωτεύων είναι να ξεκολλήσουμε το όχημα και να πάμε παρακάτω.

"Έχουμε ένα αυτοκίνητο κούρσας και εμείς το βάζουμε να δουλεύει στο ρελαντί και ως συνέπεια αυτό κάποια στιγμή θα μπουκώσει..." ήταν μερικά από τα πάρα πολύ σωστά και σοφά που είπε ο "μικρός" της παρέας αλλά τελικά πολύ μεγάλος Άρης Χατζηστεφάνου. Άλλη γενιά, άλλη οπτική, άλλη δυναμική.
"Πρέπει να κλειδώσουμε τη κεντρική έξοδο και να μη φύγει κανείς μέχρι να βγάλουμε μια συντονιστική επιτροπή." τόνισε μαζί με άλλες προτάσεις που ήταν πραγματικά το κεντρικό ουσιώδες ζήτημα σήμερα για την ΕΡΤ, για το κίνημα, άλλα και για το αύριο της κοινωνίας γενικότερα.

Κρίμα που η συντονίστρια της συζήτησης, Αγλαΐα Κυρίτση, πίεζε να κλείσει η κουβέντα επειδή είχε προγραμματιστεί η συναυλία στις 22:00. Όπως όταν κανονίστηκε η επόμενη μέρα ως συνέχεια της "ανοικτής συζήτησης - πρωτοβουλία για την ΕΡΤ" και επειδή είχε στις 20:00 την "ηπειρώτικη βραδιά" κανονίστηκε να γίνει στις 18:30. Την ώρα δηλαδή που σκάει ο τζίτζικας.

Αν και μου αρέσει πολύ ο Κώστας Αρβανίτης -τον θεωρώ έναν από τους (επώνυμους) δημοσιογράφους μου πραγματικά αξίζουν και οι οποίοι "επώνυμοι" μη ξεχνάμε πως μετριούνται με μονοψήφιο αριθμό- χθες τον είδα πως υπερασπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη, υπερβολικά και με ιδιαίτερη κολακεία τους εργαζομένους της ΕΡΤ ξεχνώντας -φαντάζομαι λόγω της προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης που είχε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ και επειδή ξέρει τα πράγματα εκ των έσω- κάτι που δε πρέπει να ξεχνάμε όλοι μας: η ΕΡΤ ανήκει μόνο στον Ελληνικό Λαό και οι εργαζόμενοι της απλά είναι (ή θα πρέπει να είναι) το εργαλείο -και η φωνή Μας- της ορθολογικής διαχείρισης αυτού του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος Μας: το δικαίωμα για ελεύθερη δημοκρατική δημόσια δημοσιογραφία σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Δηλαδή με βρίσκει αντίθετο η άποψη του πως "από μέσα προς τα έξω θα έρθει η όποια αλλαγή".
Βέβαια με αυτό που λέω δεν εννοώ με κανένα τρόπο να καπελωθεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά πολύ απλά οι εργαζόμενοί της να αφουγκράζονται και να συνδιαμορφώνουν με τους "έξω" -με μια αυτο- διαχειριστική/οργανωτική λογική- το πρόγραμμα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τελικά όμως άλλη μια μέρα χθες πήγε στο ρελαντί σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άρη Χατζηστεφάνου που με εκφράζουν απόλυτα.
Πότε θα βάλουμε πρώτη; Άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί η συντονιστική επιτροπή η οποία θα είναι αιρετή, άμεσα ανακλητή και ο χρόνος θητείας των προσώπων της θα είναι μικρής διάρκειας. Ο χρόνος όμως αυτής της συντονιστικής επιτροπής θα είναι τόσος όσος χρειάζεται ώστε η ΕΡΤ να έλθει στα χέρια του ελληνικού λαού και να γίνει η Φωνή Του.


Επίσης και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ είχαν παρόμοιες και πάρα πολύ σωστές προτάσεις που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

1. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζώμενης κοινωνίας.

2. Να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό δημοκρατικό μέσο έκφρασης των λαικών πόθων για Δημοκρατία και Ελευθερία.

3. Να υπάρξει αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο,ανακλητό,ψηφισμένο απ΄ ευθείας από τον Ελληνικό λαό όπου και θα αναλάβει την διασφάλιση της πολυφωνίας,του πλουραλισμού στην βάση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας όπως άλλωστε αναφέρεται στον 1730/87 Ιδρυτικό Νόμο της ΕΡΤ Α.Ε.

4. Επανεργοποίηση της ΑΣΚΕ,του εποπτικού συμβουλίου όπου θα ελέγχει και θα εποπτεύει το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Κάθε ΄Ελληνας πολίτης (έστω κι ένας) θα πρέπει να έχει την πρόσβαση και αναφαίρετο δικαίωμα να κοινωνήσει την άποψή του το πρόβλημά του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τα Μουσικά Σύνολα όπως πάντα αναλαμβάνουν να ανυψώσουν το αίσθημα του Ελληνικού λαού δια μέσου της τέχνης,της παράδοσης ,της Ελληνικότητας και της κουλτούρας του, όπου σε όλη την μεταπολίτευση χτυπήθηκε βάναυσα από κάθε είδους πολιτικού ,κομματικού μηχανισμού που σε συνδυασμό με τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης κατέστρεψε κάθε αξιακό υπόβαθρο στην κοινωνία μας.

Δεν θα αφήσουμε να καταργήσουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, μια όαση πολιτισμού, ένα τελευταίο προπύργιο κουλτούρας και πνευματικής ανάτασης.

Οι εργαζόμενοι στα Μουσικά Σύνολα.
Παρασκευή, 21/6/2013


σχόλιο 2-1-2013, 12:00
http://vathikokkino.com/2013/01/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80/
Το Ανθρωπάκι του Ριζοσπάστη ξαναχτύπησε, του Γιώργου Ρούση
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html


Καταλαβαίνω πως η "επίσημη γραμμή" της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πρέπει να είναι ενωτική, διότι πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως μόνο μέσα από την ενότητα «από τα πάνω», όλων των αριστερών αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών, αντισυστημικών κομμάτων, κινήσεων, οργανώσεων, σχημάτων, παρατάξεων, κτλ, θα υπάρξει πραγματική ενότητα και στη βάση, «από τα κάτω». Δυστυχώς με λυπεί που το λέω αλλά δε μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια: πρέπει να τελειώνουμε με ηγεσίες τύπου Τσίπρα και Παπαρήγα και σαφώς εννοώ όλο το στενό ηγετικό πυρήνα που εκφράζουν.

Οι σημερινές ηγεσίες (και του στενού ηγετικού τους πυρήνα) και του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τραβούν το δικό τους μοναχικό δρόμο και καμιά σχέση δεν έχουν με όλα τα παραπάνω που πρέπει να έχει κάθε κόμμα και οργάνωση της αριστεράς για να λέγεται στοιχειωδώς αριστερή.
Δυστυχώς ενότητα μόνο «από τα κάτω», μόνο από τη βάση, αριστερών, αντικαπιταλιστών, ανένταχτων, αναρχικοσυνδικαλιστών (κίνηση Ροσινάντε), πρωτοπόρων αγωνιστών (από τον ΣΥΡΙΖΑ έως τη Ροσινάντε) είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει, διότι οι βασικοί πυλώνες (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΚΚΕ) του αριστερού χώρου κρατούν εγκλωβισμένες τις μάζες προς τον απεγκλωβισμό, την ριζοσπαστικοποίηση και τη χειραφέτηση τους.

Όμως δε φταίνε μόνο αυτές αλλά και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά -αλλά και οι αναρχοσυνδικαλιστές- που με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς βαδίζει σε (αν βαδίσει ποτέ ουσιαστικά σαν ένα) μετωπικό σχήμα. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένας τρίτος πόλος που θα αγκαλιάσει όλες τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιφασιστικές, αντισυστημικές και αντιΕΕ δυνάμεις σε όλη τη χώρα, σε έναν ενιαίο μετωπικό σχηματισμό -χωρίς το κάθε κόμμα, οργάνωση και σχήμα να χάσει την αυτοτέλεια του- με κοινό κέντρο και σημείο αναφοράς, κοινή δράση και πάλη στην πράξη, στα βασικά ζητήματα που θέλουν άμεση αντιμετώπιση τώρα (ανεργία, φτώχεια, φασισμός, μετανάστες, αντεπίθεση στην κρατική και ιδιωτική εργοδοσία και αυθαιρεσία-τα έβαλα σε τυχαία σειρά γιατί όλα είναι εξίσου και το ίδιο σημαντικά).Δημοσίευση στο stixoi.info: 31-01-2013
copyright © 2006-2016 ~ signature/e-mail © https://goo.gl/X1I3NA

seizeTHEday
05-07-2013 @ 23:00
Πάντως είμαστε για γέλια και για κλάματα.

Πεθαίνει ένας άνθρωπος στη φυλακή που είναι μέσα χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4-12-2010 και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 4-6-2013. Απολύονται εκατοντάδες εργαζόμενοι καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα. Απολύθηκαν εν μία νυκτί 2.600 στο δημόσιο τομέα και δεν το κρύβουν πως θα απολυθούν και άλλοι 12.500 οσονούπω. Δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία στην Ελλάδα, το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο. Επιστρατεύσεις όποτε η απεργία γίνεται επικίνδυνη. Και τα λοιπά και τα λοιπά.

Και όλοι εμείς διασπασμένοι σε Κόμματα και κομματάκια, δεν ξέρουμε ούτε καν τον όρο Εργατική Αλληλεγγύη και ακόμα (!) νομίζουμε πως η φωτιά θα κάψει μόνο το γείτονα αλλά όχι εμάς.

Το χειρότερο κακό είναι πως η ΕΡΤ δε γίνεται ένα κέντρο αγώνα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά, είναι καπελωμένη από τα αιτήματα των εργαζομένων για το αυτονόητο δικαίωμα τους στην εργασία, αλλά και από την αδράνεια της αντιπολίτευσης ώστε να πάρει φωτιά ο αγώνας. Στα παρασκήνια όμως είμαι σίγουρος πως δουλεύει το διαίρει και βασίλευε: από τους 2.600 εργαζομένους τουλάχιστον οι 1.000 θα τη γλιτώσουν. Δεν μπορούν να γίνουν η σπίθα αλληλεγγύης για γενικό ξεσηκωμό γιατί κι αυτοί όπως όλη η Ελληνική Κοινωνία έχει μάθει να κοιτά την πάρτη της πρώτα από όλα.

Μια είναι η λύση και το μοναδικό όπλο που μας έχει μείνει: Γενική Απεργία Διαρκείας Τώρα, με συντονισμένη περιφρούρηση σε όλους τους χώρους δουλειάς ώστε να μειώνονται οι απεργοσπασίες.

Όλα τα άλλα δεν επαρκούν πλέον.
Γενική Απεργία Διαρκείας Τώρα.

seizeTHEday
12-07-2013 @ 21:25
http://yiannismakridakis.gr/?p=3223#comments
Σύμφωνα με τα όσα διαδραματίστηκαν με τη πρωτοβουλία Μακριδάκη και Αποστολάκη και την ακύρωση της συζήτησης τη Τετάρτη 10 Ιούλη, έκανα το ακόλουθο σχόλιο στο fb του Μακριδάκη:

"Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τη "Πρωτοβουλία για ελεύθερη ραδιοφωνία – τηλεόραση" που είχε γίνει στις 3 Ιούλη (ήμουν εκεί) και δε συνεχίστηκε. Μου άρεσαν πάρα πολύ τρεις τοποθετήσεις που τις βάζω κατά σειρά προτίμησης: των Χατζηστεφάνου, Αυγερόπουλου και Μακριδάκη. Και ρωτώ τον Γιάννη: μήπως με συνεννόηση κάποιων από αυτή την κίνηση -όπως πχ αυτών που προανέφερα- και με συντονισμό του συντονιστικού των "απέξω" να μπορεί να γίνει ένας νέος πυρήνας δράσης-οργάνωσης-αντίστασης; Υπάρχει και ένα κείμενο στο ert open που το υπογράφουν οι "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ": μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι και με αυτή την πρωτοβουλία καθώς και με τα "μουσικά σύνολα της ΕΡΤ" που από την αρχή και έγκαιρα είχαν βγάλει ένα υπέροχο ψήφισμα - κάλεσμα; Μήπως πρέπει να παρθούν κάποιες τολμηρές πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια μας καθηλώνουν;"

seizeTHEday
27-01-2016 @ 18:51
Το κείμενο θα το βρείτε επίσης:
στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/2016/01/3-7-2013-erts-courtyard-discussion.html
στην συλλογή στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/search/label/collectionOnlineAnnotations
στην συλλογή στο blog "seizeTHEsky"
http://seizethesky.blogspot.gr/2014/02/online-annotations.html

επικοινωνία seizethesky(*at-sign*)gmail(*dot*)com
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ.

seizeTHEday
27-01-2016 @ 18:58

Από το μαύρο στην ΕΡΤ έως σήμερα: σχόλια και προβληματισμοί #ERT #ERT1 #ERT2 #ERT3 #ERTopen
http://aspromauro-kostasp.blogspot.com/2016/01/ert-from-black-until-today-comments-and.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: