Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια σε συζητήσεις στο www.stixoi.info [2006-2008] ONline comments

Σχόλια στο stixoi.info όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από αυτή την ιστοσελίδα ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.


Σχόλια σε συζητήσεις στο stixoi [2006-2008]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
Προσωπικά σχόλια στις συζητήσεις του "stixoi.info" που πιστεύω πως δε πρέπει να χαθούν.
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Σχόλιο το 2008 σε συζήτηση στο Utopia Zone
http://conapl.ning.com/


Θα απέχω συνειδητά από όλες -και του βιβλίου- τις δραστηριότητες της Ουτοπίας μέχρις ωσότου αποβάλω από μέσα μου τα αρνητικά συναισθήματα που έχω για τα γεγονότα που παρακολούθησα να διαδραματίζονται από τις 27 Αυγούστου έως και σήμερα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως σε μια βδομάδα ή σε δύο χρόνια -ποιος ξέρει;- μπορεί να ξανασυμμετέχω.

Μόνο ο Χρόνος ξέρει τον χρόνο… αλλά όσο κι αν τον παρακάλεσα δεν μου λέει…

Αυτά τα τελευταία γεγονότα βέβαια ήταν που ξεχείλισαν το ποτήρι και τίποτα άλλο. Ήταν απλά η αφορμή: τα αίτια είναι πιο παλιά και πιο βαθιά. Ήταν αυτά που με έκαναν να μη συμμετέχω ενεργά στο site.

Ένα από τα αίτια αυτά ήταν και οι «κανόνες» της Ουτοπίας που ποτέ δεν ασπάστηκα. Και οι σημερινοί «κανόνες» όμως όπως πάνε να εξελιχθούν, με βρίσκουν παγερά αδιάφορο και περισσότερο αντίθετο, αφού μπαίνουν πάνω από όλα νομικά ζητήματα ενώ πρώτα και πάνω από όλα θα έπρεπε να μπαίνουν ζητήματα ηθικής και σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πραγματική ελευθερία.

Τελικά όλα είναι αφηρημένες και συγκεχυμένες έννοιες στους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι όμως μόνο μία. Αλλά η ανθρώπινη βλακεία δεν μπορεί να καταλάβει ότι επειδή την κοιτάει ο άλλος από άλλη απόσταση, σε άλλη χρονική στιγμή και από διαφορετική οπτική γωνία, την κάνει να φαίνεται τόσο… ψεύτικη… λες και μπορούν να υπάρξουν πολλές αλήθειες…

Αν τύχει και βγούμε έξω με μέλη της Ουτοπίας (ή του stixoi.info), γνωστούς και φίλους, σ’ ένα πράγμα κατηγορηματικά δεν θα ξαναμπλεχτώ: στις ατέρμονες επαναλαμβανόμενες συζητήσεις αυτών και των παλαιοτέρων γεγονότων, σε πρόσωπα και καταστάσεις, από εδώ ή από το stixoi.info. Θα απέχω με την σιωπή μου ή αν δε γίνεται κι αλλιώς και με την παρουσία μου.

Αρκετά είναι τα δικά μου προβλήματα: δεν θα κάνω των άλλων τα ατοπήματα δικό μου πρόβλημα. Ο καθένας μας πορεύεται με τις πράξεις του σ’ αυτή τη ζωή και όχι με τα λόγια του. Οι πράξεις είναι που μας καθορίζουν (μας ενώνουν ή μας χωρίζουν) με τους γύρω μας.

Και μη ξεχνάτε ποτέ πως και ένας καλός λόγος που βγαίνει από την ψυχή μας, με αγάπη, πράξη που ενώνει είναι…

Καλή συνέχεια σε όλους. Όποιος/α θέλει ξέρει που θα με βρει.



Σχόλιο στα θέματα συζήτησης

seizeTHEday
14-05-2008 @ 03:00
Προς Αγνή & KTiNoS:

Μετά από δύο χρόνια στο stixoi, επειδή πραγματικά έχω βαρεθεί την κακεντρέχεια, την αγνή και ανόθευτη κ-α-κ-ί-α κάνω χρήση του δικαιώματος που μου δίνει το site αυτό σχετικά με τον «αποκλεισμό» μέλους.

Εγώ προχθές δοθείσας -για πολλοστή φορά- αφορμής απέκλεισα την Αγνή γιατί δεν πάει άλλο. Το KTiNoS το απέκλεισα και αυτό επειδή με είχε αποκλείσει για λάθος δικούς του λόγους -πριν ένα χρόνο περίπου- και επειδή πάνε πακέτο αυτοί οι δύο.

Εγώ θα πω ήρεμα κι απλά, πως υπάρχει και η δυνατότητα του αποκλεισμού, σε όσους δεν αντέχουν κάποιον άλλον. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε ούτε να δίνουμε περισσότερη σημασία σε άτομα και καταστάσεις.

Πλήρης αδιαφορία σε ότι δεν μας αγγίζει την Ψυχή και την Καρδιά.

Αυτά και δεν θα δευτερολογήσω για κανέναν λόγο. Όποιος/α έχει μάτια βλέπει και διαβάζει τι παίζεται εδώ μέσα. Δεν χρειάζεται να χαλιόμαστε περισσότερο και να ξεφεύγουμε από τον κύριο λόγο και σκοπό που γράφουμε σε αυτό το site.



Προς αποφυγή παρεξηγήσεων

seizeTHEday
08-02-2008 @ 13:00
Ας πάρω κι εγώ μια πιο διακριτή θέση εδώ που είμαστε.
Κατ’ αρχή εκφράζω, την αγανάκτηση μου για όλα αυτά και εδώ που φτάσαμε τελικά.

Εγώ παιδιά να σας πω χέστηκα (που λέει ο λόγος…) για την ποίηση και για τους στίχους τραγουδιών. Έτσι κι αλλιώς αν ήθελα να διαβάσω ποίηση θα διάβαζα τους μεγάλους μας ποιητές, που ο χρόνος τους έχει αναδείξει σε «μεγάλους», μιας και έχω πραγματική άγνοια επί του θέματος. Έχω διαβάσει ελάχιστα ποίηση στην ζωή μου. Έτσι κι αλλιώς αν ήθελα να διαβάσω στίχους θα προτιμούσα να τους ακούσω μελοποιημένους. Γιατί στο τραγούδι για εμένα τουλάχιστον, τον πρώτο λόγω τον έχει η μελωδία.

Εγώ μπήκα για άλλο λόγω στο stixoi. Το ξέρω πως υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους ο καθένας από εμάς μπήκε εδώ μέσα. Εγώ μπήκα για να Επικοινωνήσω με Ανθρώπους μέσα από το έργο τους: την ποιητική, την στιχουργική, τη λογοτεχνική και όποια άλλη τους ικανότητα. Για να Επικοινωνήσω.
Για να κάνω Φίλους. Ναι και γι’ αυτό μιας και εκεί έξω δεν βρίσκεις και τόσο εύκολα ανθρώπους με τα ίδια γούστα και τις ίδιες ανησυχίες.

Τα γραπτά από μόνα τους εμένα δεν μου λένε τίποτα σε αυτόν εδώ το χώρο. Θα μου πεις… πρέπει να γνωρίσεις τον άλλον για να καταλάβεις αν σου κάνει; Όχι βέβαια! Διαβάζεις και είσαι πάντα καλοπροαίρετος σε αυτό που εισπράττεις, είτε από τον γραπτό, είτε αν ευωδώσει από τον προφορικό λόγω και τότε κρίνεις σύμφωνα με τις δικές σου αντοχές αν θα συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία και με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί.


seizeTHEday
08-02-2008 @ 02:02
Αξιαγάπητα μέλη του stixoi:

ΗΡΕΜΙΑ!

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

Επιτέλους: λίγη αυτοσυγκράτηση, λίγος σεβασμός
σε ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο χώρο τέχνης
σε ανθρώπους που έχουν πιει και ένα ποτήρι κρασί μαζί.
Ναι στην διαφωνία: όχι στην αλαζονεία και τον υπέρμετρο εγωισμό.

Μη λέτε πράγματα που ίσως μετανιώσετε αύριο ή που δεν μπορείτε να πάρετε πίσω.
… και μετά όλα πια γίνουν σαν μια μεγάλη μπάλα που κατρακυλά
και που τα παρασέρνει όλα στο διάβα της χωρίς να αφήσει τίποτα όρθιο.

Σε μεγάλους και υπευθύνους ανθρώπους πιστεύω πως απευθύνομαι.


seizeTHEday
05-02-2008 @ 23:07
Η δικιά μου κατάθεση εδώ: κάτι που είχα καταχωρήσει παλιά στο stixoi.info.

Εύχομαι ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας να μην χαθεί τελικά. Αυτά που θα διαβάσετε αφορούν ό-λ-ο-υ-ς μας και δεν είναι για κάποιους επιλεκτικά. Καλή συνέχεια stixoσύντροφοι και θα ήθελα οι φίλοι μου που είπαν ότι θα αποχωρήσουν να μην το κάνουν τελικά. Καλή συνέχεια σε όλους. Σε ότι κι αν κάνουν.

Το stixoi πιστεύω πως θα παραμένει μια ζεστή γωνιά η οποία πάντα θα μας συντροφεύει. Θα είναι πάντα ένα απάγκιο στη σκέψη μας αρκεί και εμείς να το αγαπάμε και κυρίως να αγαπάμε τους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Αρκεί να ελαττώσουμε –γιατί... για να τα εξαλείψουμε είναι μεγάλη κουβέντα!- κάτι από τα παρακάτω…


seizeTHEday
02-02-2008 @ 05:33
Ίσως ξυπνήσω μια μέρα και οι σκιές έχουν φύγει
ίσως μια μέρα σηκωθώ και θα κοιτώ γαλάζιο ουρανό
ίσως μια μέρα…

…όταν οι άνθρωποι μάθουν να κοιτούν χαμηλά και ταπεινά.
Ίσως μια μέρα.



Σάντα Στίχοι-Το λιμάνι των πόθων (Αισθηματικό Σήριαλ)
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Ytalk&act=details&id=812


seizeTHEday
31-01-2008 @ 11:21
Εν τω μεταξύ ο Σηηζθθθδεφακινγκντειθ που ήταν κάπου στον Βόρειο Πόλο τουρτούριζε μόνος και έρημος. Από την εποχή του Τιτανικού είχε ξεμείνει σ’ ένα παγόβουνο –ήταν αυτό που χτύπησε το πλοίο- όταν είχε πηδήξει πάνω του –στο παγόβουνο- όχι γιατί κατάλαβε πως ερχόταν η καταστροφή, αλλά, επειδή τον κυνηγούσε ο Δον Μπαλί Χεσέ Ξαναμένεθ (1ος ξάδελφος του Μπαλί Χοσέ Αρμάντο) και ο Δον Σπλάτσιο Ντε Κούνατον Ώρες (2ος ξάδελφος του απλού Σπλάτσιο) για να τον γαμήσουν…

Όχι –ευτυχώς- όπως νομίζετε αλλά για να τον γαμήσουν –δυστυχώς- στο ξύλο, αφού τους είχε κλέψει και τα σώβρακα ακόμα στα ζάρια και αφού πρώτα είχε περάσει από την καμπίνα της Απλαγούμανθ και της Συμπαθιένεθ και τους είχε κάνει ανήθικες προτάσεις…

Εκείνες τον είχαν πάρει στο κυνήγι –συνηθισμένος!- μέχρι την πλώρη του καραβιού όπου είδαν μια ηλίθια σκηνή: μια τύπισσα να έχει τα χέρια της σε σχήμα σταυρού -να σταυροκοπιέται δηλαδή εκεί πέρα!- και μια «αδερφή» που ήταν δίπλα της να τραβάει τα χέρια τής τύπισσας για να μεγαλώσουν μπας και κάνει κανονικά το σταυρό της…

Ο Σηηζθθθδεφακινγκντειθ πετάει την «αδελφή» στη θάλασσα και άρχισε και πάλι να κάνει ανήθικες προτάσεις στην τύπισσα ώσπου τον έφτασαν οι Απλαγούμανθ και η Συμπαθιένεθ και τον μαύρισαν στο ξύλο –αυτές το κατάφεραν! Επειδή ζήλευαν πέταξαν την «αδελφή» στη θάλασσα –έτσι πνίγηκε!- και έσπασαν μαζί με τον Σηηζθθθδεφακινγκντειθ και την τύπισσα στο ξύλο…

Πάνω στο παγόβουνο τα θυμόταν όλα αυτά και έκλαιγε όχι από τη συγκίνηση αλλά γιατί είχε κρυώσει ο κώλος του και δεν άντεχε άλλο. Έτρωγε ότι του πετούσαν οι γλάροι από ψηλαααά έτσι που τον έβλεπαν μόνο και δυστυχεσμένο. Ναι είχε χεστεί πάνω του επειδή είχε κρυώσει ο κώλος του και επειδή εκτός από φαγητό οι γλάροι του πετούσαν και κουτσουλιές και είχε πάει στο ψηλότερο σημείο του παγόβουνου για να έχει την ησυχία του. «Χέζε ψηλά κι αγνάντευε…» ήταν τα τελευταία λόγια του παππού του και τώρα σε αυτήν τη θέση είχε καταλάβει ποια η σημασία στα λόγια του…



μέσα μαζικής εξημέρωσης

seizeTHEday
30-01-2008 @ 16:08
Συμφωνώ πολύ με τους προβληματισμούς σου αλλά θέλω να σταθώ σε ένα σημείο που με ενοχλεί, όχι από τα γραφόμενα σου, αλλά τα παίρνω ως αφορμή για να πω πως δεν μου αρέσει γενικά η απαξίωση κάποιου χώρου επειδή «λάμπει» ο βούρκος!

Η τηλεόραση σαν μέσο όπως ξέρουμε όλοι είναι πολύ δυνατό, όπως από ότι πλέον βλέπω και το ίντερνετ. Απλά και σύντομα θέλω να πω πως υπάρχουν καλές και ποιοτικές -δυστυχώς λίγες- εκπομπές που μπορεί να δει κανείς στην τηλεόραση. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όπως και στο ίντερνετ καλές και ποιοτικές ιστοσελίδες, όπως είναι η παρούσα.

Αυτό είναι μία από τις μεγάλες ανοιχτές πληγές των ημερών μας: η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων και αυτή κυρίως -το χειρότερο δηλαδή- μόνο μέσω του προφορικού λόγου, αφού και τηλεόραση βλέπουμε, και ψηφίζουμε, κτλ, κτλ…

Και αναφέρω ορισμένα παραδείγματα για να γίνω πιο κατανοητός και πιστευτός:
>>> οι παρακάτω δημοσιογράφοι και οι εκπομπές τους (κυρίως από τα κρατικά κανάλια): Εύη Κυριακοπούλου, Κώστας Βαξεβάνης, Μάγια Τσόκλη, Παντελής Σαββίδης, Στέλιος Κούλογλου, Σωτήρης Δανέζης και αρκετοί άλλοι,
>>> αρκετά ντοκιμαντέρ κυρίως από τα κρατικά κανάλι και το ΣΚΑΙ,
>>> οι ειδήσεις από τα κρατικά κανάλια και το ΣΚΑΙ μπορεί να μην είναι πολύ καλές αλλά σίγουρα σέβονται περισσότερο τον μέσο τηλεθεατή και είναι αν μη τι άλλο περισσότερο αξιοπρεπείς,
>>> ταινίες του κινηματογράφου όπως τις «Νύφες», του Παντελή Βούλγαρη και τις «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη που είχε χθες, το «Το όνομα του ρόδου», του Ζαν Ζακ Ανώ που έχει στο υπέροχο κρατικό ψηφιακό κανάλι cine plus+ σήμερα, κτλ, κτλ…

Και στο κάτω κάτω παιδιά υπάρχει και το ζάπινγκ και η επιλογή, και το κλείσιμο του κεντρικού διακόπτη εννοείται. Τα πάντα είναι στο χέρι μας. Επίσης η κρατική τηλεόραση είναι υποχρέωση μας ως ενεργοί πολίτες που θέλουμε να είμαστε να την κρατούμε σε ένα υψηλό επίπεδο (δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά κανάλια σε βάρος πολλές φορές της ποιότητας της –πχ: Eurovision, ποδόσφαιρο, κτλ) αφού εμείς την πληρώνουμε και μας ανήκει.

Με όλα αυτά θέλω να πω πως δεν μου αρέσει να δαιμονοποιώ ένα μέσο ή ένα χώρο: τηλεοπτικό, εφημερίδας, ραδιόφωνου, δημοσιογράφους, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς, κτλ, κτλ και απλά να λέω όλοι είναι χάλια… και πάει τελείωσε το παραμύθι!


Επίσης με λίγα λόγια θα πω πως αυτό που πραγματικά πιστεύω λείπει από την χώρα μας, την πολύπαθη Ελλάδα μας, είναι η Παιδεία. Και δεν εννοώ μόνο την σχολική παιδεία που δίνετε σαν μασημένη και φτυμένη τροφή στα παιδιά, αλλά κυρίως από την άλλη Παιδεία που δεν διδάσκεται από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του σήμερα και μάλλον ούτε και του ποτέ.

Αυτά, καλή συνέχεια.



Δύο σχόλια στα θέματα συζήτησης το 2008
~~~~~~~
Έτσι επειδή γουστάρω θα πάρω θέση.

Αν και ΑΑΤΟΝ δεν συμφωνώ καθόλου με τους απρεπείς χαρακτηρισμούς σου, όσο και αν δεν μας αρέσει κάποιος μέλλος, θα πρέπει να κρατιέται ένα επίπεδο στη συνομιλία και να μη γινόμαστε αυτό που βρίζουμε.

Εγώ σήμερα δοθείσας -για πολλοστή φορά- αφορμής απέκλεισα την Αγνή γιατί δεν πάει άλλο. Το KTINOS το απέκλεισα και αυτό σήμερα επειδή με είχε αποκλείσει για λάθος δικούς του λόγους -πριν ένα χρόνο περίπου- και επειδή είναι η άλλη φωνή της Αγνής εδώ μέσα.

Εγώ θα πω ήρεμα κι απλά, πως υπάρχει και η δυνατότητα του αποκλεισμού, σε όσους δεν αντέχουν κάποιον άλλον. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε ούτε να δίνουμε περισσότερη σημασία σε άτομα και καταστάσεις.

Πλήρης αδιαφορία σε ότι δεν μας αγγίζει την Ψυχή και την Καρδιά.

Αυτά και δεν θα δευτερολογήσω για κανέναν λόγο. Όποιος/α έχει μάτια βλέπει και διαβάζει τι παίζεται εδώ μέσα. Δεν χρειάζεται να χαλιόμαστε περισσότερο και να ξεφεύγουμε από τον κύριο λόγο και σκοπό που γράφουμε σε αυτό το site.

Την καλησπέρα μου σε όλους.
~~~~~~~
Τέρμα με τις κόντρες για μένα, ότι έγινε έγινε.

Εγώ με αυτό που θα γράψω δεν θα υπερασπιστώ ούτε και θα κατηγορήσω κανέναν: ούτε τον Άγγελο, ούτε την Αγνή, ούτε τον Παντελή, ούτε τον Σάκη, ούτε τον Σπήλιο, ούτε τον Τάσο, κτλ, κτλ… Κανέναν. (Τα έβαλα και αλφαβητικά για να μη παρεξηγηθεί και κανείς…)

Δεν παίρνω το μέρος κανενός, ούτε κατηγορώ κάποιον.

Εγώ το μόνο που ξέρω να πω είναι πως όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, και διαβάζουμε. Αν θέλουν κάποιοι να εθελοτυφλούν ή οτιδήποτε άλλο, δικό τους πρόβλημα. Ένα κείμενο μπορεί να διαβαστεί από 100 άτομα και ίσως ακόμα και οι 100 να έχουν διαφορετική γνώμη / άποψη και να βγάλουν διαφορετικά συμπεράσματα ο καθένας.

Καταλήγοντας σ’ αυτό που θέλω να πω είναι πως για μένα πρωτίστως κάποιος είναι να είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Για μένα πρωτίστως είναι το ποιόν του ανθρώπου και όχι το τι γράφει. Αν ήταν το αντίθετο τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα; Και τι έγινε αν ο Χίτλερ (πχ) ήταν καλός ποιητής ή ζωγράφος ή συγγραφέας ή οτιδήποτε άλλο; (Μέσα από ένα υπερβολικό παράδειγμα ίσως γίνω πιο κατανοητός!)

>>>Αν ήταν το αντίθετο -ξαναρωτώ- τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα;;;;;;;;;;;;;;;;;;

>>>Αν ήθελα να διαβάσω ποίηση ή μυθιστορήματα θα αγόραζα βιβλία και θα το έκανα.
>>>Αν ήθελα απλά να γράφω επειδή μου αρέσει, θα έγραφα απλά στο σπίτι μου και δεν θα τα έδειχνα σε κανέναν, όπως έκανα τόσα και τόσα χρόνια.
>>>Εγώ εδώ ήρθα για να γ-ν-ω-ρ-ί-σ-ω Ανθρώπους.
>>>Εγώ εδώ ήρθα για να ε-π-ι-κ-ο-ι-ν-ω-ν-ή-σ-ω με Ανθρώπους.


(Δεν θα δευτερολογήσω για κανέναν λόγο. Καλό μεσημέρι σε όλους από καρδιάς.)



Κοινωνία-Ρομαντισμός,σημειώσατε

seizeTHEday
23-12-2007 @ 14:34
Συμφωνώ με πάρα πολλά σημεία του κειμένου σου. Μάλιστα σκέφτομαι πως είναι σαν να τα έγραψα εγώ!

Σε αυτό που διαφωνώ ριζικά όμως είναι -και πιστεύω πως αυτό είναι το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο βέβαια- πως βλέπεις Νίκο μόνο από την πλευρά των αντρών.

Ως άντρας κι εγώ -μπορεί να έχω μειοψηφική θέση ως σκέψη στο μυαλό των αντρών- πιστεύω όμως πως το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα φύλου, μεταξύ του άντρα και της γυναίκας, αλλά το πρόβλημα των σχέσεων έγκειται στον ανθρώπινο χαρακτήρα και πως αυτός διαμορφώνεται μέσα από την πολυπλοκότητα θα έλεγα της σημερινής μας κοινωνίας. Πως αυτός ο ανθρώπινος χαρακτήρας διαμορφώνεται μέσα από τον σύνθετο στην μορφή και δομή του σημερινό -αλλά ποτέ μην ξεχνάμε και μας διαφεύγουν οι ιστορικές καταβολές του, κοινωνικό Ελληνικό ιστό.

Καλά και κακά παιδιά υπάρχουν και από τα δύο φύλα. Καλώς ή κακώς! Κι αυτά βέβαια περιττό να πω πως τα γράφω με καλοπροαίρετη διάθεση. Απλά ήθελα να εστιάσω σε αυτό το κομμάτι -χωρίς καμιά διάθεση να χαϊδέψω βέβαια τα αυτιά των γυναικών, αλλά ούτε και των αντρών όμως!- γιατί πραγματικά το πιστεύω:
ότι το πρόβλημα των σημερινών σχέσεων προέρχεται καθαρά από την σημερινή διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα (του άντρα και της γυναίκας, της γυναίκας και του άντρα: ο καθένας μας έχει το μερίδιο της δικιάς του ευθύνης μέσα από την διαφορετικότητα μας) στην σημερινή μας κοινωνία. Ο φόβος, η ανασφάλεια, ο καιροσκοπισμός, η έλλειψη αγάπης, κατανόησης, επιμονής, υπομονής, η θεοποίηση του σεξ σε βάρος του έρωτα, είναι μερικά από τα πολλά που έχουν φωλιάσει για τα καλά στις σκέψεις και το χειρότερο στις καρδιές των ανθρώπων.

Σημασία έχει ότι, οι άντρες και οι γυναίκες, οι γυναίκες και οι άντρες, θα έπρεπε να ήταν σύμμαχοι, στην ίδια πλευρά και να μάχονται μαζί. Πράγμα βέβαια που από ότι φαίνεται σήμερα δεν γίνεται.

Δεν ξέρω αν ερμήνευσα κάπου λάθος τα γραφόμενα σου, αλλά αυτά που έγραψα δεν έχουν σχέση μόνο με το δικό σου κείμενο, αλλά κυρίως στο τι πιστεύω και που εστιάζω.


Βγάλτε τις απαισιόδοξες σκέψεις από το μυαλό σας. Κάντε εσείς τη διαφορά σε αυτόν τον καινούργιο χρόνο που έρχεται.
Καλές Γιορτές εύχομαι σε όλους!
Κώστας



Πνευματικά Δικαιώματα και Κλοπές - Ορισμοί - Νομική Βάση
09-02-2007 @ 10:31


seizeTHEday
10-02-2007 @ 00:19
Είχα σβήσει κι εγώ για δικούς μου λόγους κάποια «δημιουργία» μου (συγκεκριμένα ήταν η ανακοίνωση για το πάρτι που έγινε στο Ellinghton) όταν είδα να γράφονται κάποια πράγματα που προσβάλλουν την αισθητική μου. Τότε κάποιο μέλος μου είπε πως επειδή διέγραψα αυτή την «δημιουργία» είμαι κατά της διαφάνειας, δηλαδή, δεν επιθυμώ να μαθευτεί η αλήθεια για το τι γίνεται εδώ μέσα. Πραγματικά, δεν με ενδιέφερε να μάθω κάτι παραπάνω από ότι ήδη ξέρω…

Και δεν θα γίνουν οι «δημιουργίες» μελών βήμα ή ‘’τροφή’’ για να ξεσπάει πόλεμος μεταξύ άλλων ή των ίδιων μελών…

Το λέω αυτό διότι πιστεύω πως καλά έκανες Μαρία και διέγραψες το χθεσινό σου. Και καλά είναι να μη το παρατραβήξουμε το σχοινί περισσότερο, αν και από ότι καταλαβαίνω, σε πείραξε πολύ. Και με το δίκιο σου βέβαια.

Όμως επίσης πιστεύω πως με κάποιο τρόπο πρέπει να μπουν και τα πράγματα στη θέση τους! Με αρκετά μέλη έχουν συμβεί πάρα πολλά. Υπάρχουν πολλοί που έχουν αποχωρήσει και αρκετοί που είναι ανενεργοί με αυτό το αρνητικό κλίμα πολλές φορές που έχει δημιουργηθεί. Επίσης λίγα από τα μέλη των στίχων προκαλούν πάρα πολύ, με διάφορους τρόπους, και με κακοπροαίρετα σχόλια.

Εγώ θα πρότεινα Η-Ρ-Ε-Μ-Ι-Α stixoαδέλφια! Και προπάντων Α-Γ-Α-Π-Η μεταξύ των μελών!

Όμως συμφωνώ και με αυτό που λες Μαρία: «Ο χώρος αυτός του "stixoi.info" για μένα είναι ιερός γιατί πολύ απλά καταθέτουμε καθημερινά γυμνή την ψυχή μας και δεν πρέπει αυτή να μένει εκτεθειμένη σε βιασμούς.»

Καθώς επίσης συμφωνώ και με την MARGARITA έτσι όπως τοποθετήθηκε.


seizeTHEday
11-02-2007 @ 12:34
Εγώ προσωπικά ζητάω συγνώμη από τα καινούργια μέλη γι' αυτά τα απαράδεκτα που έχουν γραφτεί από πάνω και εννοείτε βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Κι αυτό γιατί ένα χώρο ποίησης, στίχων και καταθέσεων ψυχής, τον κάναμε αρένα. Κι αυτό δε μου αρέσει καθόλου.

Ότι έγινε έγινε. Προτείνω να σταματήσουν εδώ οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και να μιλήσουμε μόνο για όσα αφορά το θέμα και μόνο αυτό: «Πνευματικά Δικαιώματα και Κλοπές - Ορισμοί - Νομική Βάση».

Και να σβηστούν τα παραπάνω σχόλια καλύτερα θα είναι. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη σήμερα. Αύριο δεν ξέρω. Αλλά είναι άσχημο εάν θέλουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες μεταξύ μας, να υπάρχουν αυτές οι προσωπικές κόντρες που μόνο ζημιά κάνουν στην τελική στη ψυχή μας. Έτσι νιώθω, αυτό θέλω να γράψω αυτή την στιγμή.

Και πάλι συγνώμη ζητάω από τα καινούργια μέλη. Για μένα οι προσωπικές αντιπαραθέσεις λήγουν εδώ. Και σας αφιερώνω, σε ό-λ-ο-υ-ς μα ό-λ-ο-υ-ς τους stixoσυντρόφους, το παρακάτω τραγούδι:

"Ν' αγαπάς"

Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.

Τα θεριά ν' αγαπάς και τ' ανήμερα,
τα νησιά, τα ποτάμια, τ' αστέρια.
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα
φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια.

Ν' αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
τη δική σου γαλήνη και' κείνα
που μ' αγάπη το νου μας φωτίζουνε,
και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα.

Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους…

Στίχοι: Νίκος Βελιώτης
Μουσική: Παντελής Θαλασσινός
Πρώτη εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός

Να έχετε όλοι μια όμορφη μέρα…



Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-12-2012
copyright © 2006-2016 ~ signature/e-mail © https://goo.gl/X1I3NA

seizeTHEday
26-02-2013 @ 12:42
Με το που μπήκα στο stixoi.info άρχισα να ανακαλύπτω δύο Ψυχάκηδες που απασχολούσαν και μονοπωλούσαν το site, με τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες τους και τα δεκάδες άλλα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν αυτοί και οι φανατικοί αυλοκόλακες τους καθώς και οι ορκισμένοι εχθροί τους.
Ο πρώτος και με διαφορά -λόγω των αρκετών δεκάδων (κυριολεκτώ!) ψεύτικων προφίλ που είχε στο stixoi.info!- ήταν το number one της ψυχοπάθειας "Ο Ψυχάκιας του stixoi":
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Stixoinfo&member_id=6132
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Stixoinfo&member_id=5183
... καθώς και η number two της ψυχοπάθειας "Η Ψυχάκιας του stixoi":
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Stixoinfo&member_id=700
Τελικά βέβαια το νούμερο δύο έγινε Νούμερο (Ένα) σκέτο αφού εφτά χρόνια μετά συνεχίζει το ίδιο βιολί.

Δε πρέπει να ξεχάσουμε βέβαια και τους αυλοκόλακες τους και τα αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία δυστυχώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φταίγοντας λιγότερο ή περισσότερο οι μεν από τους δεν, διέλυσαν την κοινωνική συνοχή του stixoi. Διέλυσαν κάτι ωραίο που πήγε να δημιουργηθεί στα τέλη του 2006: μια κοινωνική παρέα, η οποία παρά τις τεράστιες διαφορές της, υποτίθεται πως την ένωνε η αγάπη για τη (τέχνη) δημιουργία γενικότερα. Αποδείχθηκε πως κάθε άλλο παρά αυτό ήταν. Ο καθείς ήθελε να φτιάξει την Αυλή Του, με τους Αυλοκόλακες Του.

Όμως τα Βασίλεια με τις Αυλές τους... όμορφα καίγονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: