Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια σε δημιουργίες στο www.stixoi.info [1ος/2013] ONline comments

Σχόλια στο stixoi.info όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από αυτή την ιστοσελίδα ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια σε δημιουργίες στο stixoi [1ος/2013]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
Προσωπικά σχόλια σε δημιουργίες του "stixoi.info" που πιστεύω πως δε πρέπει να χαθούν. Τελευταία ενημέρωση: 17-2-2013
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Ο Σκύλος , Η Γάτα , Το Χρυσόψαρο & Το Πουλί
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=189142


seizeTHEday
29-01-2013 @ 11:22 & 11:23
Συμφωνώ με όλα τα σχόλια της arpistre γιατί την έχω γνωρίσει προσωπικά και ξέρω πως αυτό που λέει το εννοεί και όχι για κανένα άλλο λόγο.

Οι ίσες αποστάσεις και το τσουβάλιασμα με τα δύο άκρα (κομμουνισμός - φασισμός, άκρα αριστερά - άκρα δεξιά, κτλ) είναι:
είτε εκ του πονηρού,
είτε λόγω ανιστόρητης και επιλεκτικής μνήμης,
είτε από ιδιοτέλεια (πχ αυτοί που το λένε ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ),
είτε από βόλεμα (πχ με βολεύει να είναι όλοι οι άλλοι κακοί και εγώ εφόσον τα βλέπω αποστασιοποιημένα και από μακριά -επειδή στην ουσία άλλοι βγάζουν το φίδι από την τρύπα- να κάθομαι εκ του ασφαλούς και να κάνω κριτική καφενείου εκ του καναπέως),
είτε από ηλιθιότητα (πχ παίζοντας το παιχνίδι του συστήματος με την επικυριαρχία του φόβου ώστε μαχητικά να μη διεκδικείς τίποτα),
είτε από απλή, καθαρή και ανόθευτη βλακεία.

Σήμερα για να λέγεται κάποιος κομμουνιστής και αριστερός πρέπει να έχει δει κριτικά την πορεία του κομμουνισμού και τα τραγικά λάθη που έγιναν -από τις μόνο κατ' όνομα περισσότερες κομμουνιστικές ηγεσίες του δήθεν "υπαρκτού" σοσιαλισμού- από το 1917 έως και σήμερα και με κριτική, ελευθεριακή, γνήσια μαρξιστική σκέψη -και όχι δογματική και σεχταριστική- να πάει τη σκέψη του και τη δράση του προς τα εμπρός και να φτιάξει ένα καλύτερο ομορφότερο κόσμο.

Αν κάποιες ηγεσίες του πρώην Ανατολικού μπλοκ δρούσαν φασιστικά ήταν γιατί πολύ απλά δεν ήταν ούτε σοσιαλιστικές, ούτε κομμουνιστικές. Ήταν ένας κρατικός μονοπωλιακός καπιταλισμός και τίποτα άλλο.

Ο Φασισμός και ο Ναζισμός δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας σήμερα. Όπως και η Χρυσή Αυγή αλλά και πολλοί θύλακες μέσα στην ΝΔ - και ίσως και στους Ανεξάρτητους Έλληνες- που είναι καθαρά ακροδεξιοί φασίστες όπως ο Γεωργιάδης, ο Δένδιας, ο Βορίδης, κτλ.

"Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβε τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον."


Η Αγνούλα ....η Αγνιώ
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=195126


seizeTHEday
25-01-2013 @ 23:12
Μπαίνω μετά από τόσα χρόνια στο stixoi για να διαβάσω και να αφήσω κάποιο σχόλιο και πέφτω πάλι στα ίδια και στα ίδια.

Απορώ ακόμα πως ο galanta δε διαγράφει αυτό το νούμερο που λέγεται "Αγνή" μαζί με τον αυλικό της το KTiNoS...
Νικόλα πόσα άτομα ακόμα θα φύγουν εξαιτίας της; Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία... Δε θα έπρεπε να βάλεις ένα τέλος και να τη διαγράψεις από το stixoi τελικά; (ή το καλύτερο να της αφαιρέσεις τη δυνατότητα να κάνει σχόλια με το κανονικό της προφίλ)

@μπρουχίτα αν δε σε ήξερα προσωπικά θα νόμιζα πως μεροληπτείς. Δεν έχεις δίκιο. Σιγά το "αδύναμο" πλάσμα την Αγνή που θα πρέπει να το υπερασπιστείς... Έχουν περάσει τόσα χρόνια πια... Πραγματικά με κάνεις και απορώ...

Νίκη μην ακούς τίποτα. Είσαι σε καλό δρόμο. Χώστα.

seizeTHEday
25-01-2013 @ 23:36
Μόλις με απέκλεισε η Αγνή... (Για γέλια και για κλάματα είσαι... άτομο ψυχοπαθές.)
Το KTiNoS με είχε αποκλείσει από παλιά.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να στέλνετε συνεχώς μηνύματα στον galanta μέχρι να της αποκλείσει το δικαίωμα του σχολιασμού στο stixoi για ένα εξάμηνο -τουλάχιστον- μέχρι να συμμορφωθεί και να αποτοξινωθεί... γιατί με το stixoi έχει ψύχωση...

seizeTHEday
26-01-2013 @ 15:36
@μπρουχίτα
ξέρω πόσο ευαίσθητη ψυχή είσαι (και το εννοώ πραγματικά αυτό και δεν ειρωνεύομαι) και δεν κάνει κακό να συνεχίζεις να αντιστέκεσαι στην παρακμή με όλο σου το είναι, απλά εδώ είναι για μένα άτοπο αυτό που λες, διότι πολύ απλά τα φαρμακερά φίδια όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου (όπως είναι το stixoi για όλους εμάς) πρέπει ή να τα σκοτώσεις ή τουλάχιστον να τα πας πίσω εκεί που ανήκουν: δηλαδή στις τρύπες ενός βουνού μακριά από τους ανθρώπους.


Ο λαός αναζητεί τους αρχηγούς του
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=177540


seizeTHEday
23-01-2013 @ 12:55
Επίκαιρο όσο ποτέ το κείμενο αυτό.
Πολλά μπράβο monte για την ανάρτηση του.

Οι έχοντες και κατέχοντες (σε εγχώριο, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο) έχουν λάβει το μήνυμα τους και δε πρόκειται να πέσουν ξανά στα ίδια λάθη.
Ελέγχουν απόλυτα μέχρι στιγμής και τις τέσσερις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, ΜΜΕ), την τεχνολογία, την πληροφορία και την γνώση, γιγάντωσαν και ελέγχουν απόλυτα όλα τα ΜΜΕ, με επίκεντρο την τηλεόραση (τα πανεθνικά και παγκόσμια κανάλια) αλλά και τον τύπο (αν είναι δυνατόν το φασιστικό "πρώτο θέμα" να είναι η πρώτη εφημερίδα σε πωλήσεις ή ο μνημονιακός Χατζηνικολάου με τον "eniko" του να είναι πρώτος σε ενημέρωση στο διαδίκτυο), το ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο στην ουσία (ο περισσότερος κόσμος από τα συστημικά site ενημέρωσης "ενημερώνεται").
Δεν πρόκειται να κάνουν οτιδήποτε πια πρόχειρα -αλλά αντίθετα η επίθεση είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη δεκαετίες τώρα- ώστε να ενώσουν τον Λαό εναντίον τους (βλέπε Ε.Ε.).

Με τα πανίσχυρα όπλα πλύσης εγκεφάλου -κυρίως της Τηλεόρασης που είναι μέσα σε κάθε σπίτι (πράγμα που δεν είχαν το 1942)- όλων των ΜΜΕ και τις σφαίρες του Φόβου που τρομοκρατούν τα μυαλά των ανθρώπων είναι δύσκολος κάθε ξεσηκωμός. Δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος.
Και εδώ είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αριστεράς, κυρίως της κοινοβουλευτικής με πρώτο το ΚΚΕ και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και του αντιεξουσιαστικού / αναρχικού χώρου, που ακόμα και τώρα, μετά από τρία χρόνια επίθεσης, δε μπορούν να γίνουν κινηματικά (το τονίζω το κινηματικά) μια ενιαία - αδιάσπαστη - οργανωμένη γροθιά σε κάθε τι που μας εξοντώνει.

Το ζήτημα τελικά είναι ο κόσμος θα σηκωθεί από τον καναπέ;
Θα βάλει στην άκρη της ηγεσίες (πολιτικές ή συνδικαλιστικές) που τον καθηλώνουν και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του;

-----------------------------

Επίκαιρα όσο ποτέ τα παρακάτω χωρία του κειμένου του Γληνού:

"Όταν ο Χίτλερ προετοίμαζε στα κρυφά τα εγκληματικά του σχέδια για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών, συζητώντας κάποιαν ημέρα μ’ ένα φίλο του που τον ερωτούσε με ποιόν τρόπο θα νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και θα την παραλύσει, είπε με τη συνηθισμένη του ξετσιπωσιά: «Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους». Και η πρόβλεψή του αυτή πραγματοποιήθηκε δυστυχώς. Γιατί σ’ όλες τις χώρες βρέθηκαν οι διάφοροι Λαβάλ και Κουΐσλιγκ για να προδώσουνε τον τόπο τους. Έτσι και στη δική μας χώρα από την πρώτη στιγμή έτρεξαν κοντά στους καταχτητές τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα."

"Αληθινά ο φριχτότερος εχθρός μας τούτη τη στιγμή, θα ήταν η παθητική αποδοχή της μοίρας μας, θα ήταν η αποκαρδίωση, η απελπισία και η μοιρολατρεία.
Η μοιρολατρεία με τις δυό της μορφές: Τη μια που λέει "Ό,τι έγινε, έγινε. Είμαστε πολύ αδύνατοι, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα θεριά που μας κατασπαράζουνε. Ας σκύψουμε το κεφάλι, ας συμβιβαστούμε με τη μοίρα μας κι' έχει ο Θεός! Ας παραδοθούμε στη μεγαλοψυχία των τυράννων μας". Είναι η φωνή της προδοσίας που τα λέει αυτά. Η φωνή του Τσολάκογλου και των καθαρμάτων σαν κι' αυτόν."

"Κάθε συμβιβασμός, κάθε αποδοχή του μοιραίου είναι προδοσία. Ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά. Κι' αυτό κοιτάζουνε να πετύχουν οι εχθροί μας με τη φωνή προδοτών. Και η άλλη η μορφή της μοιρολατρείας είναι το ίδιο ολέθρια όταν λέει: "Ας σταυρώσουμε τα χέρια κι' ας περιμένουμε να μας ελευθερώσουν άλλοι!". Γιατί και τούτη η μορφή της μοιρολατρείας είναι αποδοχή της σκλαβιάς. ΄Οποιος δέχεται να του χαρίσουν άλλοι τη λευτεριά του, αυτός ομολογεί κιόλας πως είναι σκλάβος και το πολύ-πολύ πρόκειται ν' αλλάξει αφέντη."



Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: