Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια στο διαδίκτυο [9ος/2015] Internet comments

Σχόλια σχετικά με την πολιτική και ειδικά στον pitsirikos (που ήταν και η αιτία του αποκλεισμού μου από τον παρανοϊκό blogger που έχει αποκλείσει το μισό twitter), για την ERTopen και την αυτοδιαχείριση και μετεκλογικά σχόλια τού Σεπτέμβρη 2015.
Σχόλια από το διαδίκτυο όπου δεν θέλω να χαθούν.

Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από την ιστοσελίδα stixoi.info ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια στο διαδίκτυο [9ος/2015]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
>>> Πρώτη καταχώρηση ανάρτησης 2-9-2015. >>> Τελευταία ανανέωση ανάρτησης 26-9-2015
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Πολιτικά σχόλια ως "Αχιλλέας Κλάρας" https://www.facebook.com/achileas.klaras
... και όχι μόνο.

(το προφίλ στο fb έχει γίνει τώρα Άρης Ελάτης και η σελίδα ΑσπροΜαυρο -όταν αντικαταστήσετε στο σύνδεσμο στη σελίδα το "antikapitalistiki.paremvasiμε το "aspromauro.kostaspσας βγάζει στο σύνδεσμο, όμως στο προφίλ δεν γίνεται-, σημείωση στις 9-11-2016)


26-9-2015
Με αφορμή ένα άρθρο στο Πιτσιρίκο.
https://www.facebook.com/pitsirikos.official/posts/1177570018936905?comment_id=1177620662265174&offset=0&total_comments=1&comment_tracking=
%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Διαβάζω:
"Αναμφισβήτητα χρειαζόμαστε επιτακτικά κάτι καινούργιο κι από αυτή την άποψη δεν έχει την παραμικρή σημασία η απουσία της ΛΑ.Ε ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Βουλή.
Γιατί δεν αποτελούν τίποτα καινούργιο τα κόμματα αυτά.
Αν είχαν να δώσουν κάτι το διαφορετικό, ο κόσμος μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής φτωχοποίησης και αλλεπάλληλων προδοσιών και διαψεύσεων θα τα είχε εμπιστευτεί."

Και σταματώ εκεί.
Βαρέθηκα να διαβάζω χαζές (το λέω με πολύ επιεικούς όρους) αναλύσεις που (αυτο)μαστιγώνουν την αριστερά. Η αριστερά αυτή που έχουμε σήμερα (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ μ-λ, ΕΠΑΜ) είναι το μόνο μέλλον της χώρας. Με τα τεράστια λάθη της, τις τεράστιες αδυναμίες της, κτλ. Ο κόσμος, ο λαός, η μάζα, οι πολίτες (εντός ή εκτός εισαγωγικών) είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (μιλώ ειδικά για τα τελευταία τέσσερα χρόνια) για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος. Τελεία.

Πότε θα συνειδητοποιήσουμε πως ο κόσμος θέλει την ανάθεση; Πάνω σε αυτό τον καθοδηγούν, πάνω σε αυτό τον χειραγωγούν. Αυτό Θέλει 100% σύμφωνα πάντα με τις επιλογές του. Με τεράστιες ευθύνες ΚΑΙ του Μνημονιακού πλέον (και όχι αριστερού) ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ φυσικά του ΚΚΕ. Η Αριστερά δεν είναι οι ηγεσίες της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η Αριστερά είναι ο ενεργός και συμμετέχων κόσμος της, ανένταχτος και ενταγμένος.

Ο κόσμος της Αριστεράς (με την ευρύτερη έννοια του όρου κ-α-ι οι Δημοκράτες, οι Προοδευτικοί, οι Ενεργοί (Ταξικά) Πολίτες αυτής της χώρας), οι 600.000 άντε 800.000 χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ε-ν-ω-θ-ο-ύ-ν να πετάξουν τις άχρηστες Ηγεσίες ή τα άχρηστα Δόγματα που τους ποδηγετούν και τους κάνουν κομματόσκυλα της Αριστεράς ή οργανόσκυλα της Αναρχίας και να πάνε μπροστά με οριζόντιες, αμεσοδημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες.

Αυτοί είμαστε: 600.000 με 800.000 άνθρωποι (δηλαδή ούτε το 10% του ελληνικού λαού) που οι μισοί από αυτούς συμμετέχουν πολύ ενεργά αλλά διασπασμένα στο μικρόκοσμο της αναρχικής οργάνωσης τους, του κομματικού τους μικρομάγαζου, του στεκιού τους, της ιδεολογικής τους περιχαράκωσης. Μόνο με την ενότητα αυτού του κόσμου μπορεί να γίνει κάτι το διαφορετικό. Και αυτή η ενότητα πρέπει να αποκτήσει κ-α-ι πολιτικό πρόσωπο εκτός τα πρωτεύοντα κινηματικό, συνδικαλιστικό, αντιφασιστικό, χωροταξικό σε επίπεδο πόλης και γειτονιάς και πληροφοριακό/ειδησιογραφικό.

Με λίγα λόγια μη περιμένετε τον πασόκο (τον κυρ-Παντελή ντε), τον δεξιό και τον ακροδεξιό της γειτονιάς σας σε βραχύβιο/άμεσο χρόνο να συμμετέχει σε κάτι που θα μας πάει μπροστά. Αυτοί είμαστε (ούτε το 10%) και εμείς πρέπει να ενωθούμε αφήνοντας πίσω τα ιδεολογικά μας βαρίδια που μεταφράζονται σε δόγματα, παρωπίδες, στεγανά και καθαρότητα.
Είμαστε έτοιμοι για εκ βάθους αυτοκριτική;
Είμαστε έτοιμοι για εκ νέου ξεκίνημα παρά τις ήττες μας;
Αν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή ανάλυση των κινηματικών και εκλογικών αποτελεσμάτων πως θα χαράξουμε τη παρούσα και τη μέλλουσα στρατηγική και τη τακτική μας;


23-9-2015
σχόλιο για την ΕΡΤοπεν και την αυτοδιαχείρηση
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206503045808434

Η ώρα είναι τώρα αν θέλουμε να έχουμε φωνή στην κοινωνία.
Ήταν μια όαση μέσα στην έρημο των ερτζιανών το ραδιόφωνο του Κόκκινου 105,5 πριν το 2012. Σιγά-σιγά μετά τις εκλογές του 2012 άρχισε η μετάλλαξη του (λόγω ποσοστών και κυβερνησιμότητας) και φτάσαμε δημοσιογράφοι του να γίνουν βουλευτές, ειδικοί σύμβουλοι του Τσίπρα και ελεεινοί Μνημονιακοί αρθρογράφοι όπως ο καβαλημένος παρακάτω της Αυγής:
"Λαϊκή Ενότητα: Αυτοί που ανέτρεψαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, οι σφετεριστές του ΟΧΙ που φώναξε ο λαός, οι προσκυνητές του τοτέμ της δραχμής, οι υβριστές των συντρόφων τους, εκείνοι που τόλμησαν να μιλήσουν για χούντες, γύψους και Παπαδόπουλους, έλαβαν τελικά ό,τι τους άξιζε. Είναι κρίμα που θα λείπει από τη Βουλή ο Γλέζος -αχ, βρε Μανώλη, σε πήραν στον λαιμό τους οι διασπαστές-, είναι ευλογία που θα απουσιάσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και τα παρελκόμενά τους."
πηγή: http://www.avgi.gr/article/5871851/elaban-o-ti-tous-axize

Σήμερα στη πρώτη μέρα της Μνημονιακής πρώτηΦοράΦασιστεράς κλείνουν τον πομπό της ‪#‎ertopen‬ σε μια συμβολική κίνηση και ξεκάθαρα απειλητική-επιθετική. Αντί να βάλουν σε τάξη τους καναλάρχες επιτίθενται σε αυτά τα μικρόφωνα που τους στήριξαν -βέβαια σε φθίνουσα πορεία από το Γενάρη του 2015 και μετά- και που τώρα είναι ξεκάθαρα απέναντι τους στην πλειοψηφία τους. Και πολύ σωστά κάνει η αυτοδιαχείριση της ΕΡΤόπεν και είναι απέναντι στην μνημονιακή κυβέρνηση. Θέλουν να κλείσουν την εκπομπή Λέμε ΟΧΙ στο κόψιμο της Zona Rossa από την ΕΡΤ της ‪#‎ERT3‬ να σιγήσουν τα μικρόφωνα του Αντιδραστήριο να κλείσουν την Ertopen - radio 106,7 . Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Γίνεται ολομέτωπη επίθεση από το Μέτωπο των μνημονιακών-αστών-ολιγαρχών ντόπιων και ξένων και εμείς στον κόσμο μας. Όχι τόση πολύ βάση στις εκλογές αλλού παίζεται το παιχνίδι. Οι εκλογές απλά είναι ένα αναγκαίο κακό στο οποίο πρέπει σήμερα να παλέψουμε. Τίποτα άλλο. Πάμε παρακάτω τώρα. Είμαστε λίγοι και πρέπει να ενωθούμε: στο μέτωπο των αδιάφορων πολλών "πολιτών", των ολιγαρχών και των σκυλιών τους.

Πόσο καιρό η αντισυστημική και αντιδιαχειριστική αριστερά δεν αναλαμβάνει να αντεπιτεθεί με ένα -τουλάχιστον- ενημερωτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο για την ενημέρωση και την αντιπληροφόρηση μας; Η ώρα είναι τώρα αν θέλουμε να έχουμε φωνή στην κοινωνία.


21-9-2015, 16:28
Έλεγα να γράψω ένα μεγαλύτερο κείμενο για τα συμπεράσματα των εκλογών αλλά δε νομίζω πως έχει κανένα νόημα πια. Για πολλούς λόγους: και προσωπικούς και κοινωνικούς. Έτσι κι αλλιώς θα αυτο-επαναλαμβανόμουν. Τα ίδια έχω ξαναγράψει. Απλά πλέον τα συμπεράσματα είναι απολύτως σίγουρα για μένα, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναλύσεις συντροφικών ιδεολογικών χώρων, κομμάτων, οργανώσεων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, πολιτικών και απλών πολιτών της κινηματικής δημοσιογραφίας στους οποίους ανήκω και εγώ.

Πρέπει να σταματήσω να είμαι ενεργός τόσο κοινωνικά και να στραφώ να ορθοποδήσω σε προσωπικό επίπεδο σύμφωνα με τις αξίες μου, τα όνειρα μου, τα οράματα μου, τα θέλω μου και τελικά τα μπορώ μου. Η κοινωνική επανάσταση όταν είναι να έρθει καλώς να έρθει. Ελπίζω να είμαι στις επάλξεις ετοιμοπόλεμος και να μπορώ και να θέλω να συμμετέχω.

Αυτοί όλοι οι λιτοί μετεκλογικοί σχολιασμοί, οι σημερινοί και οι χθεσινοί, κλείνουν έναν μεγάλο κύκλο από την αρχή της κρίσης και ανοίγουν έναν άλλο. Venceremos. (Σίγουρα; Σε αυτή τη Ζωή;)


21-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206489654233653

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
Καλά οι μόνοι που αύξησαν τους ψήφους τους είναι (αφήστε τα ποσοστά διότι είναι όλα αυξημένα λόγω της μεγάλης αποχής) το ΠΑΣΟΚ και ο Λεβέντης!
Ρε τι Μαλ@κες Ελληναράδες είναι αυτοί γύρω μας; Που Ζούμε; Τι τραβάμε;

Μη μου ξαναπεί κανείς ή διαβάσω πως φταίει η (πραγματική) Αριστερά για τα προγράμματα της, για την αδυναμία να πείσει και άλλες τέτοιες χαζές (ο μικρότερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να δώσω) εκτιμήσεις: ο Λαπαβίτσας, ο Βατικιώτης, ο Καζάκης, ο Μαυρουδέας τα γράφουν εδώ και χρόνια στις προσωπικές σελίδες τους για το τι πρέπει να γίνει με επιστημονικό τρόπο και κατανοητό λόγο, αλλά κανείς/μιά δεν μπαίνει στον κόπο να τους διαβάσει. Δεν τους ενδιαφέρει. Φοβούνται την Αλλαγή. Την αντισυστημική διέξοδο.

Ότι λέει ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Τράγκας, κτλ. Συστημικοί ακροδεξιοί δημοσιογράφοι, συστημικοί Πασόκοι, συστημικά ΜΜΕ κατευθύνουν το πολιτικό σκηνικό ως αιχμή του δόρατος.
Παραπλανηθήκαμε από το Δημοψήφισμα και βγάλαμε λάθος συμπεράσματα. Τώρα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα όπως και οι εκλογές ήταν ξεκάθαρες. Θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα; Δύσκολο μου φαίνεται.

Μόνο η ε-ν-ό-τ-η-τ-α σε αντιΕΕ και αντΕΥΡΩ επίπεδο κάνοντας μία Μετωπική πολιτική συμμαχία σε αυτό το επίπεδο και μεταβατικό στάδιο (και όχι ακόμα σε αντικαπιταλιστικό επίπεδο) ενώνοντας ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, θα καταφέρει μία γνήσια μετωπική αντιΕΕ αντιπολίτευση εντός του κοινοβουλίου. Θα γίνει αυτό ή θα σερνόμαστε πίσω συνεχώς από τα γεγονότα όπως σήμερα;

Πολύ αμφιβάλω πως θα γίνει. Τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-ε-ς οι ευθύνες της ΛΑΕ (και λιγότερο των άλλων πολιτικών σχημάτων) για τη ΜΗ μετωπική ένωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΕΕΚ και του ΕΠΑΜ. Είχαν πολύ σίγουρη της είσοδο τους και τη πάτησαν. Και μαζί με εκείνους και εμείς. Γιατί τους θέλαμε στη βουλή όπως και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΕΕΚ και το ΕΠΑΜ.


20-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206486291349583
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206486556196204?comment_id=10206486936565713&offset=0&total_comments=
3&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R1%22%7D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206486545675941&set=
a.10205833757836653.1073741828.1638816053

‪#‎GreekElections‬
Κοιτάξτε σύμπτωση για να δείτε τη σημαίνει η Αποχή.
Έπεσα στην περίπτωση που ο Λεβέντης έχει τους ίδιους ψήφους αυτή τη χρονική στιγμή με τις εκλογές του Γενάρη, αλλά κοιτάξτε το ποσοστό!
Αυτό είναι το "μεγαλείο"της Αποχής και της μη συμμετοχής σε όλα τα ανοιχτά Μέτωπα................

Τι να μας πουν μωρέ τα ζωντόβολα οι Απέχοντες.

Εκτός από μερικές χιλιάδες ανένταχτους μετρημένους στη στα δάχτυλα του ενός χεριού και ιδεολόγους της Αποχής που παλεύουν όμως κινηματικά στο δρόμο και όχι μέσα από πληκτρολόγια, οι πολλές-πολλές εκατοντάδες χιλιάδες της αποχής είναι Ηλίθια Δίποδα που δεν έχουν συμμετάσχει σε καμιά κινηματική διαδικασία.

Και έχεις τώρα αυτές τις λίγες χιλιάδες ιδεολόγους ανένταχτους της αποχής να υπερασπίζονται την Αποχή συνολικά και όλο αυτό το συρφετό του Ωχαδερφισμού που έχει καταστρέψει την Ελλάδα, μόνο και μόνο για να υπερασπίσουν τις Ιδέες τους και τις Πράξεις τους.

Αηδία Μόνο.

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
προς Απέχοντες
Να πάτε να κάνετε Παρέα με το Λεβέντη και τα Χρυσαύγουλα εσείς που δεν ψηφίσατε. Η καλύτερη Βουλευτίνα δεν μπήκε στη Βουλή επειδή ΔΕΝ ψήφισε τα Μνημόνια (και ΌΛΟΙ οι 30 Βουλευτές που δεν ψήφισαν και τις τρεις φορές) και επειδή οι περισσότεροι απλά Έλληνες είναι στααρχ@διατους και παρτ@κηδες και δεν σηκώνονται από τον καναπέ. Αλήθεια γιατί Χαίρεστε; Γιατί πέτυχε η Προπαγάνδα σας;
Να σας "Χαιρόμαστε" εσάς της Αποχής. ΟΥΣΤ.


20-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206486003782394
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206486058103752
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206486208387509

‪#‎GreekElections‬
Πάντως ξεκαθάρισε το τοπίο: ‪#‎LAE‬+‪#‎ANTARSYA‬+‪#‎EEK‬+‪#‎OKDE‬+‪#‎KKE‬+‪#‎MLKKEml‬ + μισό περίπου ‪#‎EPAM‬ είναι το Σύνολο της Αριστεράς. .-

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
Τι ψΌφησαν οι 3.558.864 ψοΦοφόροι του ‪#‎GReferendum‬? Του ‪#‎OXI‬? Οέο;
Γαμ@ τον πουστ@κοσμο... Γαμ@...

‪#‎GreekElections‬
Αυτή είναι η επιβράβευση του Έλληνα: αυτοί που ΔΕΝ ψήφισαν το μνημόνιο από τον ‪#‎sFyriza‬ ΔΕΝ μπαίνουν στη ‪#‎vouli‬. Εύγε Αποχή!


20-9-2015
https://twitter.com/seaeede/status/645668530411732992

Αδιόριστοι ΤΕ01/ΔΕ01
‏@seaeede
#GreekElections
#laiki_enotita #epam #antarsya #eek δεν μετανιώσατε που δε τα βρήκατε;
Οι Μαλακ@ες εδώ πληρώνονται. Δυστυχώς. Για ΌΛΟΥΣμας.


20-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206485736375709

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
"Καλά" να πάθει -και μαζί με αυτή και Εμείς- και η πραγματική πολιτική εκπροσώπηση του ‪#‎OXI‬ (‪#‎LAE‬ ‪#‎ANTARSYA‬ ‪#‎EEK‬ ‪#‎EPAM‬ ‪#‎OKDE‬) που δεν μπορεί να τα βρει σε ένα ξεκάθαρο αντιΕΕ και αντιΕυρώ Μέτωπο Αξιοπρέπειας για το Λαό.
Πλήρης Απογοήτευση.


20-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206485678254256

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
Απλά έγιναν πάρα πολύ λάθος εκτιμήσεις για το Δημοψήφισμα.
Οι Έλληνες κατευθύνονται στο μεγαλύτερο βαθμό από τα καθεστωτικά ΜΜΕ όλων των τύπων (τηλεόραση, διαδίκτυο, έντυπα, ραδιόφωνο). Στο Δημοψήφισμα απλά έκφρασαν ένα ΌΧΙ στα μνημόνια και τίποτα απολύτως άλλο. Σήμερα με απόλυτο τρόπο είπαν ΝΑΙ στο ευρώ και στην ΕΕ.
(Εννοείται πως ΌΛΟΙ -εκτός τους πραγματικά αριστερούς- οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν Τζίφρα.)


20-9-2015
https://www.facebook.com/achileas.klaras/posts/10206485050278557

‪#‎GreekElections‬ ‪#‎ekloges2015_round2‬
Έχω μείνει μαλ@κας με τα exit polls. Αν επαναβεβαιωθούν μάλλον πρέπει να φύγουμε από τη χώρα...
Τι 62% ΌΧΙ στο δημοΨόφισμα και αρχ@δια...


18-9-2015
https://www.facebook.com/spyros.marchetos/posts/10153643925923011?comment_id=10153644507003011&reply_comment_id=
10153644560158011&total_comments=1&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D
http://www.provo.gr/apantisi_marketo/
http://www.elaliberta.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/300-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82,
-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1
-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85
-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85

Και να ήταν μόνο αυτό το φάουλ.
Ας αφήσουμε τον Μπέο στο Βόλο να ξαναβγεί, τον Πάχτα στην Χαλκιδική, τον Μώραλη στον Πειραιά, το αντιφασιστικό κίνημα χωρίς δικαστική εκπροσώπηση στη δίκη της χρυσής αυγής ("αφού είναι φτιαγμένο και χαμένο από την αρχή το παιχνίδι στην αστική τους δικαιοσύνη"...), ας αφήσουν οι βουλευτές να πεθάνει ο Ρωμανός ("αφού είναι όλοι ίδιοι, αριστεροί και δεξιοί, και ξεπουλημένοι στην αστική τους δημοκρατία"...), κτλ, κτλ, κτλ...

Όσο λάθος είναι αυτή η στάση του Α/Α χώρου απέναντι στον διαρκή αγώνα και τη διαρκή πάλη σε ό-λ-α τα μέτωπα (ΚΑΙ στο πολιτικό ΚΑΙ στο εκλογικό, κτλ), χτυπώντας παντού με μεταβατικά στάδια και πολυεπίπεδα και μετωπικά βήματα, ένα στοιχειώδη συντονισμό βρε αδερφέ με την αντικαπιταλιστική αριστερά σε πολυεπίπεδο μέτωπο (αντιφασιστικό, συνδικαλιστικό, αλληλέγγυο, κινηματικό) ...

...τόσο λάθος είναι και η σ-τ-ό-χ-ε-υ-σ-η γενικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στις εκλογές (σε ανθρώπινους πόρους και σε δυνάμεις -οικονομικές, "εργατοώρες", κτλ) και όχι σε αυτό που θα έπρεπε να δίνει: την α-κ-α-π-έ-λ-ω-τ-η Ταξική οργάνωση από τα κάτω σε σωματεία, στις γειτονιές (πχ μέσω των εργατικών Λεσχών κα), στην οργανωμένη πληροφόρηση (πχ μέσω διαδικτυακού ραδιοφώνου σε 24ωρη βάση), στην αυτοοργάνωση, στην αλληλεγγύη, στο συντονισμό και κυρίως στα άμεσα α-ι-ρ-ε-τ-ά και ανακλητά στελέχη (βραχύβιας θητείας α-υ-σ-τ-η-ρ-ά) και το τσάκισμα των μεγάλων ή μικρών ηγεμονισμών μέσα και έξω από το κίνημα, μέσα και έξω από τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς.

Και δυστυχώς που το λέω προεκλογικά η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι ανέτοιμη για τις καταιγιστικές εξελίξεις που εξελίσσονται και της ακολουθεί ασθμαίνοντας αντί να είναι μπροστά τους και να κάνει κινήσεις "σαχ".

Τέλος πάντων ευθύνες έχουμε ΌΛΟΙ μας και εμείς οι ανένταχτοι αριστεροί που λέμε πολλές φορές εκ τους ασφαλούς πράματα και θάματα...


7-9-2015
Οι εκλογές του Σεπτέμβρη (γύρος δεύτερος) ~ The elections of September (round two)
http://aspromauro-kostasp.blogspot.gr/2015/09/elections-of-september-round-two.html

δύο είναι οι ΜΌΝΕΣ επιλογές
στις βουλευτικές εκλογές στις 20-9-2015

η πρώτη είναι η μόνη γνήσια Μετωπική Αντικαπιταλιστική Φωνή
με ξεκάθαρο ΌΧΙ απέναντι σε Ευρωζώνη, ΕΕ, ΝΑΤΟ στο σήμερα
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Ε.Ε.Κ.

η δεύτερη είναι η μόνη Μετωπική αντιμνημονιακή φωνή
που υπάρχει ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά κόμματα
ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ

και οι δύο εκφράζουν τις ΜΌΝΕΣ πολιτικές επιλογές του ΌΧΙ
του Δημοψηφίσματος ΜΑΖΊ με την ΟΚΔΕ και το ΕΠΑΜ

είμαστε ξεκάθαρα με το Πολιτικό Μέτωπο της 1ης επιλογής
οτιδήποτε λιγότερο δεν ταιριάζει με την ιστορική στιγμή
δεν είναι προς το συμφέρον της Τάξης μας

λέμε ξεκάθαρα ΌΧΙ σε ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ

‪#‎ekloges2015_round2‬
‪#‎ANTARSYA‬ ‪#‎EEK‬
‪#‎NOeu‬ ‪#‎NOeurozone‬ ‪#‎NOnato‬
http://antarsya.gr/node/3275
http://eek.gr/index.php/announcements


1-9-2015
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1470552646606604&id=
100009556476188&comment_id=1470759899919212&offset=0&total_comments=
4&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Δυστυχώς θέλω να γράφω συνεχώς αυτή μου την θέση-πεποίθηση (έτσι κι αλλιώς υποκειμενική είναι γιατί έτσι κι αλλιώς δε βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία αλλά σε διαίσθηση και στα "κινηματικά" δεδομένα):
Ο κόσμος, ο λαός, οι πολίτες, οι δημότες πες τους όπως θέλεις αυτοί, εμείς έχουμε το φταίξιμο και τις ευθύνες για όλα. Γιατί εμείς είμαστε η πραγματική Δύναμη. Άλλο αν δε το ξέρουμε.

Οι άπειρες αναλύσεις-άρθρα-κείμενα πως φταίει το ένα και το άλλο, πως φταίνε πχ τα κόμματα που δεν μπορούν να εμπνεύσουν, πως φταίνε οι συνδικαλιστές που λένε ψέμματα, πως φταίνε οι πολιτικοί που κλέβουν, κτλ, κτλ... και να τελειώνει η κουβέντα εκεί... εμένα δε μου λέει κάτι. Δε μου λέει απολύτως τίποτα.

Έχουν μετατρέψει τους Ανθρώπους σε ζόμπι, σε παρτάκηδες, ωχαδερφιστές, ξερόλες, εγωιστές, καριερίστες, καταναλωτές, οικονομιστές. Ναι φταίνε όλοι όσοι κατέχουν Εξουσία και Δύναμη και ο κάθε ένας από εμάς έχει την ευθύνη που του αναλογεί ανάλογα πόσους έχει από κάτω του.

Ο κόσμος, ο λαός, οι πολίτες, οι δημότες, πάντα θα επιλέγουν τον "εύκολο" δρόμο, αυτόν που θα τους χαϊδεύει τα αυτιά, θα τους κλείνει το μάτι, θα τους λαδώνει, θα τους κάνει μέρος της εξουσίας. Το κομμουνιστικό και το αναρχικό μονοπάτι πάντα θα είναι το πιο δύσκολο και πάντα θα το παίρνουν (και υπό πολλές προϋποθέσεις) μόλις ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Εφόσον έχουμε ακόμα αρκετά να χάσουμε, εφόσον, εφόσον... δύσκολα θα σηκωθούμε από τον καναπέ και θα γεμίσουμε τους Δρόμους, τα σωματεία, τα αυτόνομα στέκια αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης και αυτοδιάθεσης, τις γενικές συνελεύσεις κάθε είδους, τις πλατείες. Η Αστική Τάξη μας Διαιρεί μια Χαρά και αυτή Βασιλεύει. Τελεία.

Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ απλά κάνει τη βρώμικη δουλειά των αφεντικών του. Εμείς τι κάνουμε; Η Τάξη μας;

(Όλο αυτό το γράφω με αφορμή το Δημοψήφισμα που με κάνει να διαφωνώ με τις περισσότερες αναλύσεις που λένε πως ο κόσμος αντιστάθηκε και είπε το μεγάλο ΌΧΙ διότι οι βουλευτικές-δημοτικές εκλογές μαζί με την αποχή και τη κινηματική δράση άλλα δείχνουν.
Από τα 3.558.864 ΌΧΙ του δημοψηφίσματος λιγότερα από τα 1.000.000 ΌΧΙ ήταν αγωνιστικά, τα υπόλοιπα; Δε μπορείς να αλλάξεις μια κοινωνία όταν δε το θέλει ούτε το 10% του πληθυσμού της.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χωθούμε μέσα στην κοινωνία, στις γειτονιές της και να την αλλάξουμε. Πως; Αυτό θα το βρει το ίδιο το Κίνημα με τις Δομές του.)



Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-05-2014
copyright © 2006-2016 ~ signature/e-mail © https://goo.gl/X1I3NA


seizeTHEday
21-09-2015 @ 16:58
Πολιτικά σχόλια μετά τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 #ekloges_round2 #GreekElections
http://seizethesky.blogspot.gr/2015/09/20-2015-eklogesround2-greekelections.html

seizeTHEday
27-01-2016 @ 18:51




Το κείμενο θα το βρείτε επίσης:
στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.com/2016/01/ertopen-and-self-management.html
στην συλλογή στο blog "thoughtsONpaper"
http://seizethesky-thoughtsonpaper.blogspot.gr/search/label/collectionOnlineAnnotations
στην συλλογή στο blog "seizeTHEsky"
http://seizethesky.blogspot.gr/2014/02/online-annotations.html

επικοινωνία seizethesky(*at-sign*)gmail(*dot*)com
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ.

seizeTHEday
27-01-2016 @ 18:59

Από το μαύρο στην ΕΡΤ έως σήμερα: σχόλια και προβληματισμοί #ERT #ERT1 #ERT2 #ERT3 #ERTopen
http://aspromauro-kostasp.blogspot.com/2016/01/ert-from-black-until-today-comments-and.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: