Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

06/11/2016

Σχόλια στο διαδίκτυο [9ος/2013] Internet comments

Πολιτικά σχόλια σχετικά και ειδικά με τους φασίστες, την εκπαίδευση, τον συνδικαλισμό...
Σχόλια από το διαδίκτυο όπου δεν θέλω να χαθούν.
Και μιας κι έχω αυτοδιαγραφεί από την ιστοσελίδα stixoi.info ως μέλος της (οι λόγοι εδώ), από τις 16-6-2016 έως και τις 16-6-2016 όπου ήμουν, θέλω ως "φόρο τιμής" να διατηρήσω αυτά τα σχόλια όπως ήταν καταχωρημένα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου εκεί για πρώτη φορά διαδικτυακά κατέθεσα τα εσώψυχα μου σε δημόσια θέα όπως είχαν καταγραφεί ως "σκέψειςΣΤΟχαρτί" στο συρτάρι μου από το 1987.

Σχόλια στο διαδίκτυο [9ος/2013]
Δημιουργός: seizeTHEday, Kostis *seizeTHEsky*
23-9-2013
Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

(το προφίλ στο fb έχει γίνει τώρα Άρης Ελάτης και η σελίδα ΑσπροΜαυρο -όταν αντικαταστήσετε στο σύνδεσμο στη σελίδα το "antikapitalistiki.paremvasiμε το "aspromauro.kostaspσας βγάζει στο σύνδεσμο, όμως στο προφίλ δεν γίνεται-, σημείωση στις 9-11-2016)

στο fb με αφορμή το άρθρο
Χ.Α. με στολή ΜΑΤ
http://www.efsyn.gr/?p=117583



Ο Κοροβέσης ξέχασε να γράψει τι είπε ο Τσίπρας από Βιέννη για Χρυσή Αυγή:
"Εγώ θα ήθελα να πω το εξής. Εάν η όποια κυβέρνηση, έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των εγκληματικών ενεργειών, προσέξτε δε μιλώ για ιδεολογία. Σε μία δημοκρατία ο καθένας έχει όποια ιδεολογία θέλει, αρκεί εγκληματικές πράξεις να αντιμετωπίζονται απ τους νόμους, για να προστατεύεται η κοινωνία".

Λέει πως η ναζιστική ΧΑ έχει ιδεολογία! Τι άλλο θα ακούσουμε από το ΣΥΡΙΖΑ...
Πρέπει να τελειώνουμε με τις βλακείες τύπου: "Να τεθεί ενώπιον του νόμου αν κριθεί ότι έχει διαπράξει αδικήματα αλλά όχι και να βγει εκτός νόμου ένα ολόκληρο κόμμα" που λέει ο Τσίπρας!

Δε μπορείς με το υπάρχον φασιστικό σύστημα (ΕΕ -μη ξεχνάμε πως υπάρχει έξαρση του Φασισμού-Ναζισμού σε όλη την Ευρώπη, κυβέρνηση, επιχειρηματίες, εφοπλιστές) μέσα από το οποίο στηρίχθηκε και μέσα από το οποίο γιγαντώθηκε η ΧΑ να πολεμήσεις την ίδια την ΧΑ. Οι Ακροδεξιοί Φασίστες (Σαμαράς, Δένδιας, Γεωργιάδης, Βορίδης, Μητσοτάκης, κτλ) επειδή δεν φοράνε τη μαύρη στολή με το λογότυπο δε μπορούν να κρυφτούν και να μας ρίξουν πλέον στάχτη στα μάτια.

Μ-Ο-Ν-Ο το Πρωτοπόρο Λαϊκό Κίνημα με Ενιαία Αντιφασιστική Δράση και σχεδιασμό μπορεί να κατατροπώσει τους Φασίστες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

στο fb με αφορμή το άρθρο
23/09/2013 Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ
http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=2153
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001601928748
Σταύρος Μανίκας:
"παρακαλω.....διαδικτυακους μου φιλους απο αυτονομη παρεμβαση και παμε.....να με διαγραφουν αυτοβουλως.....δεν μας ενωνει τιποτα πια......
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη,"


Δυστυχώς και στους καθηγητές αυτοί που τρέχουν (εκτός από τα στελέχη των ΔΣ των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ των ΣΥΝΕΚ) είναι κυρίως μόνο μέλη των Παρεμβάσεων και ανένταχτοι εκπαιδευτικοί για τα οργανωτικά και διεκπεραιωτικά θέματα της απεργίας "διαρκείας". Τουλάχιστον αυτή την εικόνα έχω εγώ από την ΕΛΜΕ Περιστερίου.

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ εκτός του ότι τα μέλη του κάνουν απεργία αυτές τις μέρες και εκτός από φραστική στήριξη των κινητοποιήσεων διαρκείας, καμιά βοήθεια δεν προσέφεραν στην οργάνωση και στο συντονισμό της απεργίας. Στις ΓΣ, τουλάχιστον στην ΕΛΜΕ Περιστερίου που ήμουν εγώ, σε όλα είχαν διαφορετικές προτάσεις που κατέβαζαν. Επίσης στα πηγαδάκια που δημιουργούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ με εκπαιδευτικούς υποδαύλιζαν με κάθε τρόπο την ενότητα των κινητοποιήσεων και υπερτόνιζαν τα "λάθη" που κατά τη γνώμη τους έκαναν οι παρατάξεις της ΟΛΜΕ που ψήφισαν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες, δηλαδή ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών της κοινοβουλευτικής αριστεράς είναι τεράστιες. Αλλά αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δε σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα λάθη των συνδικαλιστικών παρατάξεων και δε βγουν μπροστά, μαχόμενοι και αγωνιζόμενοι, κάνοντας Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν, τότε την κύρια ευθύνη την φέρουν αυτοί. Τελεία. Οι καιροί των Αναθέσεων μας τελείωσαν. Υπάρχει και προσωπική-ατομική ευθύνη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

στο fb με αφορμή ένα άρθρο
της https://www.facebook.com/Ntina.Reppa
για την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ στις 22-9-2013


Και μετά αναρωτιόμαστε(; - ...όσοι αναρωτιούνται τέλος πάντων...!) γιατί δεν κλιμακώνεται η απεργιακή κινητοποίηση. Βοηθούν στο ήδη δύσκολο κλίμα που κυριαρχεί στους δημόσιους υπάλληλους (με τον ωχαδερφισμό και την παρτακίαση να κυριαρχούν) οι πουλημένες -για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία- συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνδικαλιστικές του παρατάξεις ανά κλάδο προωθεί εκεί που μπορεί την συνδικαλιστική ανάθεση -όπως κάνει και πολιτικά- χωρίς να θέλει (ή να μπορεί) να κυριαρχήσει στο απεργιακό κίνημα.

Την απάντηση πρέπει να τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δε σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα λάθη των συνδικαλιστικών παρατάξεων και δε βγουν μπροστά, μαχόμενοι και αγωνιζόμενοι, κάνοντας Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν, τότε την κύρια ευθύνη την φέρουν αυτοί. Τελεία. Οι καιροί των Αναθέσεων μας τελείωσαν. Υπάρχει και προσωπική-ατομική ευθύνη.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αναρτημένο σχόλιο στο fb.

~ΠΑΝΤΑ επίκαιροι οι μεγάλοι ποιητές~

Φοβᾶμαι...

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἄλλαζαν πεζοδρόμιο ὅταν σὲ συναντοῦσαν
καὶ τώρα σὲ λοιδοροῦν γιατὶ, λέει, δὲν βαδίζεις ἴσιο δρόμο.

Φοβᾶμαι, φοβᾶμαι πολλοὺς ἀνθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ἀκόμη περισσότερο.

Νοέμβρης 1983

~~~~~~~~~~
Πάρα πολύ επίκαιρος ο Αναγνωστάκης σήμερα. Δυστυχώς δολοφονούνται ελεύθεροι πολίτες με φανερή την κάλυψη της κυβέρνησης, ξεπουλιέται η χώρα, και οι... "δημόσιοι" υπάλληλοι φοβούνται να κάνουν την ανατροπή γιατί... απλά κοιτούν την (άδεια) τσέπη τους.

Και αναφέρομαι βέβαια στη φθίνουσα συμμετοχή (σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μέτωπα) των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία "διαρκείας". Το σχόλιο μου δεν αφορά σαφώς αυτούς που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Αναρωτιέμαι όμως οι εργάτες της Χαλυβουργίας ήταν τόσο πλούσιοι και άντεξαν πάνω από 8 μήνες απεργία ενώ εσείς δε μπορείτε να αντέξετε ούτε δύο βδομάδες; Ξεφτίλες "δημοσιο"υπαλληλίσκοι...

Οι εκπαιδευτικοί αν δεν είχαν τις Παρεμβάσεις δε θα γινόντουσαν ούτε τα μισά από αυτά που έγιναν. Το ΠΑΜΕ στήριξε μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις την απεργία των εκπαιδευτικών.



Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-02-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: