Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

29/09/2022

ΝΑΤΟ και ΕΕ: λυκοσυμμαχίες που πρέπει να καταστραφούν οριστικά από τους Λαούς

ΝΑΤΟ και ΕΕ: λυκοσυμμαχίες που πρέπει να καταστραφούν οριστικά από τους Λαούς
27,28-9-2022
και σκέφτομαι πόσο λοβοτομημένος λαός έχουμε γίνει




Το ΝΑΤΟ (στρατιωτικά) και η ΕΕ (οικονομικά) είναι λυκοσυμμαχίες που πρέπει να διαλυθούν για να πάει μπροστά η Ευρώπη που μας αφορά άμεσα, οι Αγγλοσαξονικές χώρες κατά συνέπεια (ΗΠΑ, ΗΒ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) και τελικά και όλος ο κόσμος αφού όμως δεν αφήσει να γίνουν κάτι αντίστοιχο οι BRICS.

Αρχικά έλεγα να γράψω ένα κείμενο που να αφορά τις ερχόμενες εκλογές, με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και σε συνάρτηση φυσικά με τη θέση του αυτόνομου-Πολίτη και Ιδιώτη-καταναλωτή μέσα σε αυτές, αλλά και των κομμάτων που θα μας “σώσουν”.

Τελικά αποφάσισα να αρχίσω από το τελικό συμπέρασμα και να προχωρήσω ανάποδα.

Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας, τους γειτόνους, τους φίλους, τους συγγενείς σας αλλά και όλη την κοινωνία να κάνει ένα χρονικό παρελθοντικό άλμα και να πηγαίνει πίσω στο χρόνο και στην δεκαετία του 1930. Έναν αγρότη που κοιτάει την δουλειά του και το χωράφι του, έναν μικροαστό που κοιτάει την οικογένεια του και το μαγαζάκι του και έναν προλετάριο να βγαίνει από ένα καπνισμένο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στις 9 Μαΐου του 1936 και να πηγαίνει ήσυχα και ράθυμα στο σπιτάκι του, στη γυναικούλα του και στα παιδάκια του μετά το τέλος της κοπιαστικής εργασίας του.
Τι έγινε στις 9-5-1936; Τι επακολούθησε την δεκαετία του 1940; Και γιατί αυτή η δεκαετία ήταν ένα σημείο καμπής, ένα ορόσημο-σταθμός και πλήρους επανεκκίνησης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας;

Ελάτε τώρα στο παρόν και δείτε με ανοιχτή και αντισυστημική ματιά τι γίνεται στην πιο πολύπαθη γειτονιά του πλανήτη: Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ουκρανία και (συνεχώς) η Παλαιστίνη να έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά ολοκληρωτικά μετά κυρίως την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και το ISIS και την ΑλΚάιντα να κάνουν την βρώμικη δουλειά των μυστικών υπηρεσιών, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του (Ισραήλ και πετρομοναρχίες του Κόλπου) που ευθύνονται αποκλειστικά για το αιματοκύλισμα εκατομμυρίων νεκρών, τραυματιών και πολλαπλάσιων εκτοπισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Η ΕΕ -δηλαδή κύρια και βασικά η Γερμανία- δεν έχει ευθύνη με το ΝΑΤΟ -δηλαδή κύρια και βασικά τις ΗΠΑ- για όλη αυτήν την καταστροφή έμψυχου υλικού και οικονομικού αφανισμού;

Πως οι Ιδιώτες-καταναλωτές (και όχι οι αυτόνομοι-Πολίτες) της Ευρώπης και της Ελλάδας συγκεκριμένα να θέλουν να ευημερήσουν όταν γίνεται πόλεμος δίπλα μας και θα παγώσουν των χειμώνα λόγω έλλειψης καυσίμων ή αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος;

Ποιος ευθύνεται γι’αυτά; Ο πόλεμος· στρατιωτικός και οικονομικός.
Ποιος (συνεχίζει να) διεξάγει τον στρατιωτικό πόλεμο; Το ΝΑΤΟ· με βασικό δόρυ τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του Ισραήλ και πετρομοναρχίες του Κόλπου.
Ποιος (συνεχίζει να) διεξάγει τον οικονομικό πόλεμο στην Ελλάδα; Η ΕΕ, με βασικό δόρυ την Γερμανία και η ντόπια ολιγαρχία με τους υποτακτικούς πολιτικούς παρέα με το αστικό κράτος (βασικά την “δικαιο”σύνη και τα σώματα “ασφαλείας”), τους αστικούς θεσμούς (με βασικό πυλώνα την εκκλησία στην Ελλάδα) και φυσικά τα ξεπουλημένα ΜΜ“Ε”.
Ποια κόμματα ψήφισαν μνημόνια ή θα ψήφιζαν αν ήταν σε θέση κυβερνητική; Όλα τα αστικά κόμματα από το κέντρο -βάζοντας και την κεντρο“αριστερά” μέσα- έως και την άκρα δεξιά που είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ποιός ευθύνεται πρώτα και βασικά πάνω από όλους και όλα για την κατάντια της γΕλλάδας μας; Ο ντόπιος ψηφοφόρος Ιδιώτης-καταναλωτής, ο κοιτάζω-την-δουλίτσα-μου, ο κοιτάζω-την-πάρτη-μου, ο αναθεσάκιας, ο ωχαδερφιστής, ο σταρχιδιστής.
Ποιος ευθύνεται για την μετανάστευση και την προσφυγιά σε παγκόσμια κλίμακα; Ο πόλεμος· οικονομικός και στρατιωτικός.
Ποιος ευθύνεται γι’αυτά στην περιοχή μας είπαμε; Το ΝΑΤΟ (οι ΗΠΑ κυρίως δηλαδή) και η ΕΕ εν μέρει (η Γερμανία κυρίως δηλαδή). Τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε.
Πως θα λυθεί ο πόλεμος (στρατιωτικός και οικονομικός) στην περιοχή μας; Αν φύγουμε και στην ουσία αν διαλυθεί (από) το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (εν μέρει· μετά ο πόλεμος γίνεται εσωτερικός).
Ποιος ευθύνεται βασικά το ότι είμαστε μέσα και δεν φεύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Ο ντόπιος ψηφοφόρος Ιδιώτης-καταναλωτής, ο κοιτάζω-την-δουλίτσα-μου, ο κοιτάζω-την-πάρτη-μου, ο αναθεσάκιας, ο ωχαδερφιστής, ο σταρχιδιστής. Αυτός και αυτή που ούτε καν κατά την περίοδο της κάλπης δεν νοιάζεται για τον συνάνθρωπο του/της και το μόνο που τον νοιάζει είναι η τσέπη του/της. Αυτός και αυτή που η έννοια Αλληλεγγύη σε όλες τις μορφές της του/της είναι άγνωστη εκούσια και 100% ηθελημένα.

Πως περιμένεις ρε καημένε ραγιά Ελληναρά να προοδεύσεις όταν όλοι αυτοί (από το κέντρο -βάζοντας και την κεντρο“αριστερά” μέσα- έως και την άκρα δεξιά) ψήφιζαν ή θα ψήφιζαν αν μπορούσαν μνημόνια και έχουν ξεπουλήσει όλη την δημόσια περιουσία; Με ποια δικαιοσύνη όταν σκάνδαλα όπως Κοσκωτά, Βατοπέδι, εξοπλιστικά, χρηματιστήριο, λίστα Λαγκάρντ, SIEMENS, NOVARTIS, παιδεραστίας, τηλεφωνικών υποκλοπών, covid19 & ΕΣΥ μένουν ατιμώρητα και αδικαίωτα;
(Παρεμπιπτόντως μόνο τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -και οι πολιτικοί που τα υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τα υπηρετούν αλλού ορισμένοι- είναι οι βασικοί και κύριοι υπεύθυνοι για τα παραπάνω σκάνδαλα.)

Πως υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ή σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ειδικά για αυτά τα δύο κόμματα και τους πολιτικούς τους που προέρχονται από αυτά και εφαρμόζουν και αλλού τις ίδιες πολιτικές, είναι αδιανόητο πραγματικά), ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά μετά την υπογραφή μνημονίων -και την ΔΗΜΑΡ μην ξεχνάμε- και επέκτασης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα και το συνεχιζόμενο σκύψιμο της μέσης στην ΕΕ-Γερμανία), ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (και όλων των ναζιστών αυτής της εγκληματικής παρακρατικής ακροδεξιάς συμμορίας όπου και αν πάνε και όποιο νέο κόμμα δημιουργήσουν, ειδικά μετά τις δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονιών) ή της υπόλοιπης άκρας δεξιάς τύπου ΛΑΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (που και ψήφισαν μνημόνια και έχουν καλές τηλεπωλήσεις με… θεϊκά προϊόντα); Πως;

Πως δεν είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους; Πως; Μόνο για το σκάνδαλο του ΕΣΥ (υποστελέχωση, ελάχιστα κονδύλια για επισκευές νοσοκομείων και για έμψυχο και άψυχο υλικό, πρωτοβάθμια περίθαλψη, κτλ), της πανδημίας και του ότι 3.000 παιδιά (!) περιμένουν να χειρουργηθούν στο μοναδικό καρδιολογικό νοσοκομείο που θέλουν να κλείσουν θα έπρεπε να είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους.
Αν βάλω Παιδεία, Δημόσια Περιουσία και Υποδομές (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγεία, Χαλυβουργική, κτλ) θα έπρεπε να είμαστε κάθε ώρα στους δρόμους. Πως γίνεται να είμαστε κολλημένοι στους καναπέδες και στα social; Πως;
Και τέλος αν βάλουμε μέσα και το αντιπολεμικό κίνημα που έπρεπε να υπάρχει ενάντια στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ αλλά και το αντιευρωπαϊκό ενάντια στην Γερμανία και την ΕΕ, την «Ευρώπη των Λαών», το ευρώ, τα λόμπι και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα θα έπρεπε να είμαστε κάθε λεπτό στους δρόμους.

Προσπαθώ να γράψω κάτι και το γράφω θυμωμένα.
Γιατί είμαστε μόνο αυτοί οι ελάχιστοι του 5% να πούμε πράγματα αυτονόητα και λογικά που δεν είναι όμως τελικά για τους περισσότερους ηθελημένα και εκούσια δυστυχώς;


Και πάω στα καθ’ ημάς και στο κλείσιμο.

Αυτό που δεν θέλει(;) να «καταλάβει» η σημερινή ταξική κομμουνιστική αριστερά (κοινοβουλευτική, εξωκοινοβουλευτική, οργανωτική, σπουδαστική και συνδικαλιστική) είναι πως ο κόσμος δεν θέλει εκούσια να ψηφίσει και να συμπορευτεί μαζί τους γιατί ξέρει πολύ καλά τι λένε: λένε να βγει έξω στον δρόμο και να παλέψει μέσα από τους Αγώνες και το Δίκιο. Ούτε εξαπατημένο είναι, ούτε πλανεμένο είναι ένα 30% με 40% του εκλογικού σώματος. Γνωρίζει πολύ καλά τι λένε οι Αγωνιστές. Ενώ ένα 30% με 40% είναι χαμένο οριστικά αφού ανήκει ξεκάθαρα σε όλες τις εκφάνσεις της δεξιάς.

Και δυστυχώς όταν βγαίνει αυτός και αυτή στο δρόμο να παλέψουν για τον Αγώνα και το Δίκιο (ένα εν δυνάμει το πολύ 10% στην γΕλλάδα) βρίσκεται εκεί διασπασμένη, ανέτοιμη, εξουσιαστική, ποδηγετούσα και κομματοσκυλούσα να καταστρέψει-καπηλευτεί-σκοτώσει το Όνειρο, αντί να το οδηγήσει και να ηγηθεί σε δρόμους αυτοδιάθεσης, αλληλεγγύης, ενότητας, οριζοντιότητας, μαζικότητας, πάλης, αγώνα και θέσεις μάχης με πρόγραμμα και με οργάνωση κύρια και πάνω απ’όλα.

Οι Ιδιώτες-καταναλωτές ελέγχουν την χώρα μέσω της ανάθεσης η οποία κατευθύνεται επιδέξια μέσα από συστημικούς δίαυλους χειραγώγησης (εκούσιας ή ακούσιας) από τους επικυρίαρχους.

Τουλάχιστον μέχρι σήμερα αυτή είναι η εικόνα. Γιατί το αύριο αξίζει να το Ονειρευτούμε και να Παλέψουμε γι’αυτό όσοι και όσες θέλουμε να λεγόμαστε αυτόνομοι-Πολίτες που πιστεύουν στην αυτοδιάθεση, στην αλληλεγγύη, στην οικολογία προς πάσα κατεύθυνση και προορισμό, με όρους ταξικούς πάντα.

Σήμερα όποιοι και όποιες δεν ξέρουν ή δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν τον ρόλο που έπαιξαν, παίζουν και θα συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον να παίζουν, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Γερμανία, η ΕΕ, οι έλληνες εφοπλιστές και ολιγάρχες καθώς και τα ΜΜ“Ε” που διοικούν στην αποικία-μπανανία γΕλλάδα δεν υπάρχει σωτηρία γι’αυτούς και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πληρώνουν δάνεια μια ζωή και να τους κυνηγούν οι τράπεζες.
Αυτοί και αυτές που ξέρουν αλλά συνεχίζουν να κοιτούν αλλού εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να μείνουν και άνεργοι και άστεγοι μπας και καταλάβουν.
Και οι δυο κατηγορίες των πιο πάνω Ιδιωτών-καταναλωτών στην αποικία «η μοιραία γΕλλάς» -δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των ελληναράδων ραγιάδων- είναι όλοι και όλες αυτοί και αυτές που κρατούν κάτω την χώρα· μέσα στο βούρκο κυριολεκτικά.

Το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι τι κόμμα θα ψηφίσουμε αλλά το πως θα ξυπνήσουν οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι συνάδελφοι μας, οι γείτονες μας και ολόκληρη η κοινωνία. Και εμείς οι ίδιοι κοιτώντας στον καθρέφτη. Μόνο η ενότητα και η οριζόντια ιεράρχηση του ανθρώπινου δυναμικού σε ταξική βάση μπορεί να μας πάει μπροστά και να δώσει λύσεις μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις παντού.
Οι πολιτικοί, οι ολιγάρχες, η εκκλησία, οι μπάτσοι, οι δικαστές, οι ΑΡΔ, οι τραπεζίτες ξέρουν και κάνουν την δουλειά τους καλά.
Εμείς;







1 σχόλιο:

thoughtsONpaper είπε...

Ένα φανταστικό άρθρο που είναι πλήρες και κατατοπιστικότατο για το ρόλο του ΝΑΤΟ και κατά επέκταση και της ΕΕ. Διαβάστε το!
https://www.kordatos.org/nato-makrys-polemos-trito-kosmo/
https://monthlyreview.org/2023/01/01/nato-and-the-long-war-on-the-third-world/