Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

21/12/2017

Ανένταχτοι Πολίτες(+) ~ No-party Citizens(+)

ΑΝΟΙΧΤή ΠΡόΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧήΣ
για μια νέα ανεξάρτητη πολιτική, συνδικαλιστική, κινηματική και αντιφασιστική ταξική κίνηση

Ανένταχτοι Πολίτες(+)
[με Ταξικό πρόσημο]
21-12-2017





Ανένταχτοι Πολίτες(+)[με Ταξικό πρόσημο]
ανεξάρτητη πολιτική, συνδικαλιστική, κινηματική και αντιφασιστική ταξική κίνηση
20,21/12/17

Η ιδέα ξεκίνησε από την αδυναμία ενότητας των διάσπαρτων (ταξικά αλλά και κινηματικά) ανένταχτων, αλλά κυρίως ενταγμένων, συμπολιτών και συναγωνιστών μας, όπου βάζοντας πάνω από όλα τον δογματισμό της ιδεολογίας τους και τον σεχταρισμό της οργάνωσης τους [(οργανόσκυλα) αναρχικοί] ή του κόμματος τους [(κομματόσκυλα) αριστεροί] δεν θέλουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν αυτά που μας ενώνουν ξεκινώντας ξεκάθαρα και ανιδιοτελώς από την αρχή. Από το σημείο μηδέν· που είναι το τώρα.

Αυτή η τρομακτική αδυναμία ενότητας σε πολιτικό, συνδικαλιστικό, κινηματικό και αντιφασιστικό επίπεδο από όλους τους αγωνιζόμενους -ταξικά χειραφετημένους αλλά και απλά δημοκράτες/προοδευτικούς- πολίτες (και όχι ιδιώτες) αυτής της χώρας, μας πηγαίνει ακόμα πιο κάτω και πιο πίσω σε πιο αδύναμες θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Με συνεχόμενες απανωτές ήττες, παρά τις όποιες μικρές διάσπαρτες νίκες, που μέσα από τον καπιταλιστικό μνημονιακό ορυμαγδό τείνουν να χαθούν κι αυτές εντελώς με γενική ισοπέδωση.

Το ξέρουμε εξαρχής πως αυτό που κάνουμε το πιθανότερο είναι να μην φέρει κανένα αποτέλεσμα (εκτός του ότι μπορεί να φέρει κοντά τρεις-πέντε ανθρώπους -είπαμε είμαστε “αισιόδοξοι”…) από αυτά τουλάχιστον που προσδοκά. Αλλά, από την άλλη πλευρά, πιο είναι το νόημα του να ζεις και να αναπνέεις αν δεν δημιουργείς και αν δεν προσπαθείς να κάνεις το αδύνατο δυνατό κυρίως μέσα από τις πράξεις σου αλλά και από τον λόγο σου;

Και έτσι μετά τα απαραίτητα και λιτά σχετικά εισαγωγικά μπαίνουμε στο ζουμί αυτής της πολιτικής κίνησης «Ανένταχτοι Πολίτες(+)» αρχικά και υπό προϋποθέσεις κομματικού σχηματισμού σε ενιαιο-μετωπική βάση και λογική, και μόνο με αυτή.

~/|\~

► Πιστεύουμε πως πρέπει να γίνουν 7 βασικά σε οργανωτικό επίπεδο:
1.     Τα κόμματα και οι μετωπικοί σχηματισμοί πρέπει να είναι και να υπάρχουν προς όφελος των πολιτών, του Λαού, και όχι το αντίθετο.
2.     Βασικό μέλημα μας η προσπάθεια ένωσης όλων των αγωνιζόμενων (ανένταχτων ή ενταγμένων) και κινηματικών πολιτών.
3.     Οι μετωπικοί σχηματισμοί πρέπει να είναι ενιαίοι και αδιαίρετοι στην πράξη ως μία γροθιά σε όλα: μία ονομασία, ένα πανό, μία σημαία, ένα κείμενο, μία προσυγκέντρωση, ένα προπαγανδιστικό μέσο (διαδικτυακό ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό, ιστοσελίδα, blog, κτλ).
4.     Μόνο ένα εκπρόσωπο για κάθε τομέα ξεχωριστά (πολιτικό, συνδικαλιστικό, κινηματικό, αντιφασιστικό) ψηφισμένο από γενική συνέλευση και με αποκλειστικά μονοετή θητεία, άμεσα ανακλητό.
5.     Την παύση όλων των κομματικών συμβόλων (σημαίες-κείμενα-εφημερίδες στο δρόμο, κτλ) αλλά και μέσων προπαγάνδισης (εφημερίδες, ιστοσελίδες, blog, ραδιοφωνικές εκπομπές, κτλ) από όλα τα κόμματα όπου θα συμμετέχουν στον ενιαίο πολυμετωπικό σχηματισμό και καθόλη τη διάρκεια όπου θα παραμένουν σε αυτόν.
6.     Άμεσα αιρετοί και ανακλητοί όλοι όσοι ασκούν οργανωτικά ζητήματα ανεξαρτήτως τομέα πόσο μάλλον δημόσιες θέσεις ευθύνης.
7.     Η δικιά μας πολιτική κίνηση «Ανένταχτοι Πολίτες(+)» δεν θα έχει κομματικό μέλλον εκτός κάτω από τη σκέπη ενός ενιαίου πολυμετωπικού σχηματισμού με βασικό πυρήνα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς με ταξικό πρόσημο αλλά και ευρύτερα -ίσως και με προϋποθέσεις- δημοκρατικά, προοδευτικά και αντιμνημονιακά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

~/|\~

► Πιστεύουμε πως πρέπει να γίνουν 10 βασικά σε πολιτικό επίπεδο:
1.     Την διενέργεια υποχρεωτικού δημοψηφίσματος (ίσως και ασφαλές διαδικτυακού μέσω www.gsis.gr) κάθε έτος. Ο πολίτης στο προσκήνιο.
2.     Καθιέρωση της απλής αναλογικής· εκλογές κάθε 5 έτη· κατάργηση προέδρου της δημοκρατίας και πρωθυπουργού· οι υπουργοί να βγαίνουν μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία με υποχρεωτική την συμμετοχή σε αυτά των εργαζομένων, ανέργων, άεργων, συνταξιούχων· ανώτατο όργανο του κράτους το υπουργικό συμβούλιο διά πολιτειακού αντιπροσώπου του.
3.     Αλλαγή του συντάγματος προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
4.     Δημοψηφίσματα για: σταδιακή έξοδο από το ΝΑΤΟ, πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας.
5.     Να θεσπιστεί ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σύμφωνα με την ικανότητα της χώρας, σε ετήσια βάση, να δημιουργήσει πραγματικά κέντρα φιλοξενίας και υποδοχής, είτε από κρατικές είτε από αλληλέγγυες δομές. Οι υπόλοιποι θα παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες προορισμού και μετεγκατάστασης. Δημοψήφισμα γι’αυτό το σκοπό.
6.     Άμεση και αδιαπραγμάτευτη έξοδος από ΕΕ και ευρώ.
7.     Δημόσια όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, παύση πληρωμής κάθε εξωτερικού χρέους, φορολόγηση εφοπλιστών, απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων.
8.     Δημόσιες όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες ΔΕΚΟ για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της χώρας (ενέργεια, επικοινωνίες, κτηματολόγιο, νερό, παιδεία, πολιτισμός, συγκοινωνίες, υγεία).
9.     Σταδιακή απαγόρευση ιδιωτών καναλαρχών σε τηλεόραση/ράδιο στο επίπεδο μόνο πολιτικής και ενημέρωσης, παρά μόνο στα δημόσια ΜΜΕ, με ταυτόχρονο άνοιγμα όμως σε κινήματα, πολίτες και συνδικάτα.
10. Σταδιακή κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων και ιδιωτικών φροντιστηρίων. Εξορθολογισμός της τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ανακατεύθυνση στον πρωτογενή τομέα και στην υποστηριχτική βιομηχανία αυτού από τον δευτερογενή τομέα, καθώς επίσης, και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον ποιοτικό 365 ημερών τουρισμό.

~/|\~

Τα δημοψηφίσματα δεν τα θεωρούμε πανάκεια για όλα τα προβλήματα αλλά όταν διαφωνείς σε βασικά θέματα, τη λύση άνετα μπορεί να τη δώσει ο Λαός μέσω δημοψηφίσματος, αρκεί να θέλεις να τον υπηρετήσεις και μετά την όποια επιλογή του, με γνώμονα πως τα πολιτικά κόμματα, σχήματα και μέτωπα δεν είναι για να διατυπώνουν τις αντικαπιταλιστικές διαφωνίες τους εκ του ασφαλούς αλλά να βρίσκουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Λαού βάζοντας το κεφάλι τους στο ντορβά, εδώ και τώρα, και όχι του αγίου σοσιαλισμού.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από το ένας αναγκαίος μπούσουλας για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το που περίπου βαδίζουμε. Το τελικό όνομα, τα τελικά κείμενα, αρχές, σκοποί και στόχοι αυτής της πολιτικής κίνησης θα τελειοποιηθούν όταν συλλογικά και οριζόντια δημιουργηθεί ένας αναγκαίος πρωταρχικός πυρήνας όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν, να καρποφορήσουν και να ανθίσουν όλα τα παραπάνω.

Σκοπός της πολιτικής κίνησης «Ανένταχτοι Πολίτες(+)» είναι αν είναι δυνατόν να συσπειρώσει ανένταχτους (ή και ενταγμένους) πολίτες με ανοιχτό και ελεύθερο μυαλό, μάτια, αυτιά και στόμα, χωρίς ιδεολογικούς δογματισμούς, και σεχταριστικές απόψεις, ώστε να γίνουμε ένας ακόμη κρίκος όπου θα προσπαθήσει να ενώσει, με τις όποιες δυνάμεις του, όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις όλου του αγωνιζόμενου και κινηματικού κόσμου. ΔΕΝ ψαρεύουμε όμως σε θολά νερά, αλλά σε κόσμο που έχει παλέψει πολυποίκιλα και πραγματικά ενεργητικά τα χρόνια αυτά της κρίσης και προέρχεται (ή και ανήκει ακόμα) ιδεολογικά από την (κομμουνιστική) αριστερά, από τον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο ή ακόμα και από τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο αλλά με μία προϋπόθεση: αυτή του ταξικά χειραφετημένου πολίτη. ΌΧΙ σε: Φασίστες, Ναζιστές, Ρατσιστές, (ακρο)Δεξιούς, (νεο)Φιλελεύθερους, ωχαδερφιστές, παρτάκηδες, ξερόλες, (απολίτικους) καταναλωτές.

Αν πιστεύετε πως κάτι επειγόντως πρέπει να αλλάξει σε αυτή την μπανανία περιμένουμε τις συμμετοχές σας και τις παρατηρήσεις σας στο e-mail μας “seizethesky(at)gmail(dot)com”, στη σελίδα μας στο facebook ΑσπροΜαυρο @aspromauro.kostasp”, στο twitter: “ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ @aspro_mauro” και στο google+ “Kostis seizeTHEsky”.

Αν υπάρξει συμμετοχή και δημιουργηθεί αυτός ο αναγκαίος πυρήνας θα δημιουργήσουμε τα δικά μας νέα social media, e-mail και blog, όπου θα προπαγανδίζουμε και θα επικοινωνούμε αυτή την πολιτική κίνηση.
Για ένα νέο ουτοπικό ξεκίνημα, ο 47 ετών υπογράφων, Κώστας Π.


*διαβάστε σχετικά τους λόγους που μας οδήγησαν εδώ:
**επίσης





Δεν υπάρχουν σχόλια: