Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

22/11/2015

Σχετικά Με Τις Εκλογές Στις 16-9-2007 About The Elections

Σχετικά με τις εκλογές στις 16-9-2007   Σεπτέμβρης 2007


  • Στηρίζω Αριστερά!
  • Στηρίζω την κοινοβουλευτική και ευρύτερη εξωκοινοβουλευτική Αριστερά!
  • Γιατί αγωνίζομαι, πιστεύω, οραματίζομαι και ονειρεύομαι για ένα καλύτερο Αύριο!
  • Γιατί πρέπει να είμαι ενήμερος από τώρα μπροστά στην κάλπη!
  • Γιατί η Αριστερά είναι παρόν!
  • Γιατί η Αριστερά έχει προτάσεις!
  • Γιατί η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι προς όφελος τους!
  • Γιατί πρέπει να είμαι Παρόν και όχι Απών!
  • Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι!

Τα Αριστερά πολιτικά κόμματα και παρατάξεις που αναγράφω παρακάτω είναι αυτά που ξέρω πως ανήκουν στην ευρύτερη -πραγματική- σημερινή Ελληνική Αριστερά. Αν κάποιος φίλος/η θέλει να βάλει κάποιο άλλο, που έχω παραλείψει ή δεν γνωρίζω, με το αντίστοιχο link ιστοσελίδας, να το βάλει σε σχόλιο και εγώ θα το καταχωρήσω μέσα στο post.

Δεν ήμουν ούτε είμαι μέλος κάποιου πολιτικού κόμματος και -μάλλον- δεν πρόκειται να είμαι κανενός ποτέ, γιατί, θέλω να παραμείνω ελεύθερος, σκεπτόμενος και τελικά αντιδραστικός άνθρωπος. Όσο εγώ θέλω, μπορώ και είναι δυνατό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να βγω στο Δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να Φωνάξω. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτό που πιστεύουμε από νωρίς και όχι τελευταία στιγμή. Και η αρχή μπορεί να γίνει στη κάλπη!

  • Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος http://www.blogger.com/www.aske.gr
  • ΕΝωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά http://www.enantia.gr
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος http://www.kke.gr
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (μαρξιστικό-λενινιστικό) http://www.kkeml.gr
  • Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος http://www.m-lkke.gr
  • ΜΕτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς http://www.meranet.gr
  • Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ http://www.oakke.gr
  • ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς http://www.syriza.gr

Ø     Για εσάς πολίτες ψηφοφόροι που ψηφίζετε τα δύο μεγάλα κόμματα ή εκπροσώπους από το λεγόμενο κέντρο και δεξιά ή σοσιαλιστές και φιλελεύθερους, έχω να πω τα εξής:

Όχι στην Ν.Δ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Όχι γιατί η πολιτική τους ήταν ίδια! Όχι γιατί η πολιτική τους είναι ίδια! Όχι γιατί η πολιτική τους θα είναι ίδια! Όχι γιατί η πολιτική τους δεν πρόκειται να αλλάξει! Όχι στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα ή τα διάφορα παρακλάδια τους: το ΛΑϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ), τη ΔΗμοκρατική ΑΝΑγέννηση, την Ένωση Κεντρώων, το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, τους Φιλελεύθερους, το Κόμμα Ελληνίδων Γυναικών, κτλ, κτλ, κτλ... Μη πετάς τη ψήφο σου σε όλους αυτούς! Πες ένα δυνατό όχι στο δικομματισμό!

Αλλά αν πάλι κάποιος ψηφοφόρος τους θέλει και πάλι να ψηφίσει αυτά τα κόμματα, ας το κάνει αλλά τουλάχιστον χωρίς να βγάλει κάποιον βουλευτή από αυτούς που μας ρουφούν το αίμα τόσα χρόνια. Ψηφίστε τα κόμματα τους, αν δε «μπορείτε», δε θέλετε να κάνετε αλλιώς ή νομίζετε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, αλλά όχι τους ίδιους εκπροσώπους τους πάλι. Δεν μπορούμε άλλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα μέσα στη Βουλή. Καταλάβετε το! Αυτό θα ήταν από τα μεγαλύτερα πλήγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στην κομματική τους αυθαιρεσία -εκτός του ότι να μην τους ψηφίσετε καθόλου βέβαια. Τουλάχιστον κάντε αυτό: ψηφίστε το κόμμα σας αλλά όχι τους ίδιους ξανά βουλευτές του! Βγάλτε άλλους νέους βουλευτές στη Βουλή!

Θυμηθείτε όμως! Μη ξεχνάτε: τα δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας (Κοσκωτά, Μονή Βατοπεδίου, κτλ), τα εκατοντάδες οικονομικά σκάνδαλα που δε βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, το ξεπούλημα της Κύπρου (σχέδιο Ανάν, κτλ), τη χώρα μας που έχει το ρόλο του υποτακτικού σύμμαχου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, κτλ), την διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, Υγείας, Ασφαλιστικών Ταμείων, των ΔΕΚΟ, τον Καποδίστρια, το ξεπούλημα, κομμάτι - κομμάτι της Δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού, τις εκτελέσεις εν ψυχρώ μαθητών και καθηγητών από το επίσημο κράτος και παρακράτος (Νίκος Τεμπονέρας, Μιχάλης Καλτεζάς), τους «γνωστούς - αγνώστους» και τους «κουκουλοφόρους», που ξεφυτρώνουν πριν και μετά από κάθε μεγάλη ή μικρή κινητοποίηση και εορτασμό του Ελληνικού Λαού, την αντιδασική πολιτική και το κάψιμο όλης της Ελλάδας μέσα από την πολιτική της οικοπεδοποίησης, την ολέθρια και καταστροφική εξωτερική πολιτική (Οτσαλάν, Ίμια, Σκόπια, Κύπρος, κτλ), την χώρα μας ως χωνευτήρι μεταναστών -για τον έλεγχο του ντόπιου πληθυσμού της- χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για κάτι τέτοιο… και τόσα μα τόσα πολλά άλλα.

Θυμηθείτε όμως! Μη ξεχνάτε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγω ύπαρξης τώρα πια εφόσον κατέρρευσε το αντίπαλο δέος! Γιατί υπάρχει ακόμα και ποιον εξυπηρετεί; Στη δεκαετία του 1970 όταν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το «όραμα» της Ενωμένης Ευρώπης (ΕΟΚ) τότε εκείνη την εποχή σε όλη την Ευρώπη υπήρχαν συντηρητικές ή φασιστικές κυβερνήσεις. Επίσης τότε μεσουρανούσε ακόμα ο Ψυχρός Πόλεμος. Καλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν πως η ΕΕ έγινε για να καλυτερεύσει το επίπεδο των Λαών της; Η ΕΕ δεν είναι ξεκάθαρο πλέον πως έγινε για να εξυπηρετήσει ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Κεφάλαιο; Καλά και γιατί υπάρχει τόσο φόβος αν φύγουν οι βάσεις των Αμερικάνων, βγούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Θα μας την πέσουν οι Τούρκοι γι’ αυτό; Ένα έχω να πω: ξεβολευτείτε αλλιώς μη γκρινιάζετε για την ανελευθερία και τη φτώχεια σας! Το κεφάλαιο τίποτα δε χαρίζει: ότι θα σου δώσει θα ψάξει να βρει τρόπους για να στα ξαναπάρει πίσω στο διπλάσιο! Και αν φοβάστε να πολεμήσετε για την Ελευθερία σας… ε τότε καλά να πάθουμε! Αυτό μας αξίζει!

Ακούστε το τραγούδι του Πάνου Κατσιμίχα “το σύνδρομο της Στοκχόλμης” και αν δε πειστείτε και πάλι… τι να πω… είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
«…μπαίνω στο άδειο παραβάν και βγαίνω μ' ένα φάκελο κενό
και πριν με πάρει ο ύπνος σκέφτομαι κρυφά
γιατί ψηφίζουν οι φτωχοί αυτούς που τους πηδάνε
κι ύστερα βγαίνουν με πανό και λένε πως πεινάνε
βγαίνουν ζητάνε χίλια δυο και παίρνουν ότι κάτσει
η εξουσία χασκογελά και τους κλωτσάνε οι μπάτσοι…»

Όποιος είναι πραγματικός Πατριώτης, άντρας ή γυναίκα, νέος ή γέρος, μεγάλος ή μικρός, δε μπορεί και δε πρέπει να ψηφίσει αυτά τα δύο κόμματα. Με την συμμετοχή, την συναίνεση και την υπόθαλψη, στη τεράστια καταστροφή που έχει ήδη δημιουργηθεί, και από τα δύο κυβερνώντα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκε όλη η Ελλάδα. Τη μισή τη διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και την άλλη μισή η ΝΔ. Πόσο πιο πολύ βούρκο και σήψη θέλετε να δείτε; Μη ψηφίζεις κόμματα και βουλευτές που στην πράξη (και όχι στα λόγια όπως κατηγορείς τα κόμματα της Αριστεράς ως αντιπολίτευση) διέλυσαν μετά τη Χούντα συστηματικά και μεθοδευμένα ολόκληρη τη χώρα. Είναι κόμματα που ταγμένα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς οικονομικούς παράγοντες χαϊδεύουν τα αυτιά και κάνουν όλα τα χατίρια στους κρατούντες και δίνουν ψίχουλα σε αυτούς που κανονικά ανήκει το κέρδος από τα παραγόμενα αγαθά και υπηρεσίες.

Μήπως και σήμερα δεν έχουμε Χούντα με άλλη μορφή; Καλά πιστεύεις πως μετά τη δικτατορία του Παπαδόπουλου εδραιώθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας ή απλά άλλαξε η Χούντα πρόσωπο και έβαλε άλλη μάσκα πιο ύπουλη και πονηρή, πιο επικίνδυνη και αόρατη;

Πάρε το χαμπάρι: ο πόλεμος είναι ταξικός! Ότι με αίμα κατακτήθηκε στο παίρνουν πίσω τώρα (8ωρο, ασφαλιστική κάλυψη, σύνταξη, κτλ). Σου δίνουν τόσα όσα σου χρειάζονται για να μην επαναστατήσεις, σε κάνουν να δουλεύεις συνέχεια ώστε να μην έχει χρόνο να διεκδικήσεις τα αιτήματα σου, σε φοβίζουν με κουκουλοφόρους για να μη κατεβείς στο δρόμο, σου γαμάνε το μυαλό με τη τηλεόραση, σου δίνουν ότι αυτοί θέλουν να ακούσεις, να δεις και να διαβάσεις, μέσα από το ραδιόφωνο, τη τηλεόραση και τις εφημερίδες τους. Πάρε το χαμπάρι! Δύο είναι τα στρατόπεδα: Αυτοί και Εμείς!

Ξύπνα επιτέλους! Βγάλε άλλα κόμματα και άλλους βουλευτές μέσα στη Βουλή. Και αν κι αυτοί δε το αξίζουν, καταψήφισε τους την επόμενη τετραετία! Μη νομίζεις πως η μικρή οικονομική σου επιφάνεια και το προσωρινό σου οικονομικό βόλεμα θα κρατήσει για πάντα! Μη φοβάσαι να κάνεις την αλλαγή!

Είναι αυτά τα δύο κόμματα που με την ανοχή σου τους δίνεις το βήμα για να σε καταστρέψουν, δίνοντας σου μια θεσούλα στο δημόσιο ή σε κάποια ιδιωτική εταιρεία. Αλλά θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που δε θα σε έχουν ανάγκη και το παιδί σου θα πεινάσει. Όπως θα πεινάσεις και εσύ σε λίγο. Μη κάνεις τίποτα και θα δεις… τα «καλύτερα» έρχονται…

Ø     Για εσάς πολίτες ψηφοφόροι από τους χώρους του Λευκού, του Άκυρου και της Αποχής έχω να πω τα εξής:

Εσείς που πιστεύετε πως όλοι είναι ίδιοι, πως κανένας δεν είναι άξιος και ικανός να σας εκπροσωπήσει στη Βουλή, πως όλα είναι μάταια και τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει, σας λέω μόνο πως δε πρέπει να απελπίζεστε και δεν πρέπει να απέχετε από τη ψηφοφορία, να μη ρίξετε ούτε λευκό, ούτε να ψηφίσετε άκυρο, γιατί ο δικομματισμός (το σύστημα γενικά και οι πλούσιοι -ναι οι πλούσιοι: γιατί είναι ταξικό το ζήτημα καθαρά!) αυτό θέλει να γίνουμε όπως οι ΗΠΑ που το 25% περίπου του Αμερικανικού Λαού εκλέγει τους εκπροσώπους του στο Κογκρέσο ενώ το υπόλοιπο 75% απέχει από τη ψηφοφορία αφού δεν την έχουν κάνει υποχρεωτική!

Μη φοβάσαι τις κυβερνήσεις συνεργασίας! Μην ακούς τα Μ.Μ.Ε. που θέλουν να σε παραπλανήσουν! Υπάρχει διέξοδος! Και αυτό μπορεί να γίνει από την κάλπη, αλλά και από τη συνεχή κριτική των κομμάτων που θα βγουν και εσύ θα εκλέξεις στη Βουλή… Γιατί… και να μη ψηφίσεις πάλι θα σε εκπροσωπούν κάποια κόμματα που δε θα έχεις καν εκλέξει εσύ! Μη τους κάνεις το χατίρι! Ψήφισε Τώρα!

Δε πολεμάς το σύστημα με το να απέχεις από αυτό και να κάθεσαι στη καρεκλίτσα σου λέγοντας πως ΟΛΟΙ είναι ίδιοι με μεγαλοστομία, αφήνοντας τους άλλους να παλέψουν για σένα στο δρόμο για να κρατηθεί το 8ωρο πχ, ή για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία… Δε γίνετε έτσι από μόνη της η αλλαγή και ως δια μαγείας. Ξεβολέψου… έστω και αν αυτό που υποστηρίξεις δε σε εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει 100% πρέπει να καταλάβεις πως είναι ώρα για δράση και όχι για λόγια…

Αλλά επειδή δεν είμαστε χθεσινοί, ούτε ονειροπόλοι και επειδή το όραμα της Ενωμένης Αριστεράς είναι ένα όραμα θολό, πολυφορεμένο και φθαρμένο από τα χρόνια και από τα ύπουλα χτυπήματα, ένα έχω να πω: όσα πιο πολλά Αριστερά κόμματα μπουν στη Βουλή, κόμματα τα οποία δεν έχουν ξανακυβερνήσει τη χώρα μας, τόσο το καλύτερο για εμάς, για την Ελλάδα Μας! Όσο πιο πολλοί καινούργιοι, νέοι βουλευτές που δεν έχουν
ξαναμπεί στη Βουλή, μπουν στο Κοινοβούλιο τόσο το καλύτερο για εμάς, για την Ελλάδα Μας!

Ø     Για εσάς πολίτες ψηφοφόροι από το χώρο της ευρύτερης κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχω να πω τα εξής:

Μη νομίζετε φίλοι από το χώρο της Αριστεράς πως όλα είναι ρόδινα και τα κόμματα της Αριστεράς κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλληλοφαγώνονται αλλά οι Βουλευτές τους, τα κομματικά επιτελεία τους και τα κομματικά στελέχη τους καλά κρατούν τις θέσεις, τα αξιώματα και τις δάφνες τους. Εμείς η Λαϊκή βάση των Αριστερών κομμάτων πρέπει να τους πιέσουμε για να βγει η Ελληνική Αριστερά από την κρίση και να γίνει μια Δύναμη ουσιαστική με λόγω και κύρος στη βάση του Ελληνικού Λαού μακριά από καρεκλοκένταυρους, πολιτικές σκοπιμότητες και μικροκομματικές υποδαυλίσεις.

Εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να υποχρεώσουμε τα κόμματα της Αριστεράς και της ηγεσίες τους να ακούσουν και να υποταχθούν στη Λαϊκή Εντολή για να φύγουμε από αυτή τη βαθιά πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση. Να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα δίνοντας ελπίδα στους κατοίκους της. Έστω με θυσίες μεγάλες, έστω και με αίμα αν χρειαστεί. Πρέπει να ξεβολευτούμε. Και νομίζω πως πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η επόμενη είναι να πάρουμε τα όπλα όταν θα έχουμε κολλήσει στο τοίχο και θα είναι ίσως για όλα αυτά πάρα πολύ αργά. Και να μη ξεχνάμε πως η Αριστερά δεν πρέπει να έχει καμιά φανερή ή υπόγεια σχέση με το Κεφάλαιο.

Ο εχθρός είναι καλά οπλισμένος, καραδοκεί και δε συγχωράει τα δικά μας λάθη. Κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός όσο του αφήνουμε χώρο να αναπνέει. Και μη ξεχνάμε πως ο πραγματικός εχθρός είναι στις τάξεις των πλουσίων και των κρατούντων και όχι μόνο απαραίτητα στους ανεγκέφαλους που υποστηρίζουν τις θέσεις τους ως υποτελή τσιράκια τους.

Η Ισχύς εν τη ενώσει! Και να θυμάστε πάντα πως η Αριστερά ήταν παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις που καθόρισαν τη πορεία της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια -με τα λάθη της και τις επιτυχίες της- και δε πρέπει να μείνει με στείρο πολιτικό λόγω και ουσία μακριά από τις σημερινές εξελίξεις.

  • ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !
  • ΒΓΑΛΤΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !
  • ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !
  • ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ !
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΚΥΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ !
  • Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !
  • ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ !
  • ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !
  • ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ !

Αναγνώστες του Ιστολογίου αυτού, θα περιμένω τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις θέσεις σας. Θα τις σεβαστώ απόλυτα όπως απόλυτα περιμένω να σεβαστείτε και τη δικιά μου. Εγώ όμως ότι είχα να το πω το είπα. Η θέση μου είναι αδιαπραγμάτευτη και δε την αλλάζω αφού πιστεύω πως με αυτά που λέω εμπεριέχω και μια πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Και με αυτό εννοώ πως δε πρόκειται να ανοίξω διάλογο έστω και με καλοπροαίρετες απόψεις και θέσεις. Η θέση μου είναι
αυτή και δε περιμένω κάποιου είδους απάντηση σε αυτά που γράφω, αλλά μια τοποθέτηση από τους αναγνώστες του ιστολογίου.

Εγώ κάποιο από τα παραπάνω κόμματα της Αριστεράς ψηφίζω αλλά δεν έχει σημασία ποιο από όλα, διότι πρέπει να βρούμε όλα αυτά που μας ενώνουν εντέλει κι όχι όλα αυτά που μας χωρίζουν. Τουλάχιστον σε επίπεδο ψηφοφόρων, Λαού και εκλογικής βάσης. Αφήστε τις καρέκλες γι’ αυτούς που τις έχουν αλλά τουλάχιστον να είστε πάντα με κριτική και υποψιασμένη ματιά απέναντι τους, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται.

Αυτά τα ολίγα.
Καλή Ψήφο!
Ψήφο Αριστερή!

(τελευταία ενημέρωση
κειμένου 22-1-2015)



































































Δεν υπάρχουν σχόλια: